• Mayıs 01, 2017

    Yönetmen: Takahiro Omori
    Stüdyo: Brain’s Base
    Tür: Doğaüstü
    Yapım Yılı: 2016
    Bölüm Sayısı: 13
    Anime Puanı: 10/7.5


    Natsume Yuujinchou serisi, uzun bir aradan sonra beşinci sezonu ile yeniden bizlerin karşısına çıktı. 2009, 2010 ve 2011 yılında çıkan ilk üç sezonun incelemesine buradan ve 2012 yılında çıkan dördüncü sezonun incelemesine de buradan ulaşabilirsiniz.

    Dört sene aradan sonra gelen yeni sezonla olaylar tam bıraktığı yerden devam ediyor. Dolayısıyla seri ile ilgili anlatacağım pek fazla yeni bir şey yok. Yine kısaca hatırlayacak olursak; ana karakter Natsume çocukluğundan beri insanların büyük çoğunluğunun göremediği ruhları görebilen nadir insanlardan birisidir. Büyükannesi Reiko’nun mirası olan bu özelliği zor bir çocukluk geçirmesine sebep olmuştur çünkü kimse ona inanmamıştır. Gelgelelim Natsume lise çağına gelir ve az çok yetenekleri ile barışık olmaya, onlarla yaşamayı alışkanlık haline getirmeye başlar. Her bölümde de Natsume’nin ruhlarla, ruhları görebilen diğer insanlarla, normal insanlarla olan iletişimini ve rahmetli büyükannesi Reiko’nun anılarına tanıklık ediyoruz. 


    Natsume Yuujinchou Go serisi “pat” diye nitelendirebileceğim bir giriş yapıyor ki benim gibi izlediklerini çabuk unutan birisi için zor bir durum. Sanki aradan dört sene değil de dört bölüm geçmiş gibi tam olarak kaldığı yerden devam eden animeye başladığımda haliyle Natsume ve Nyanko-sensei’in dışında kimseyi hatırlayamadım bile. Nyanko-sensei’i uzun bir aradan sonra görmek elbette çok güzeldi ama bunun dışında gram bir şey kalmamış aklımda. Dile kolay, dört sene ve o dört sene içinde izlediğim serilerin haddi hesabı yok. Natsume güzel bir seri ama akılda kazınıcı içeriği olmayınca maalesef böyle oluyor.

    Yeni sezona da aslında bir önceki incelemelerimde verdiğim 8.5 puanını verecektim çünkü ne içerik yönünden ne de çizimler yönünden değişen bir tarafı yok. Yine dostluk, arkadaşlık, sevgi, içtenlik üzerine kurulu sıcak hikayeler ve huzur veren müzikler söz konusu. Sonra düşündüm ki, Natsume’yle tanışmamızdan bu yana aşağı yukarı yedi sene geçmiş ve neden değişen bir şey yok? Yani 2009 yılında çıkan ilk bölümü neyse 2016 yılında çıkan son bölümde o. Ve seneler önce ilgiyle izlediğim seriyi artık o kadar ilgiyle izlemediğimi, bir an önce bitmesini beklediğimi fark ettim. Anlatmak istediğim, bence artık Natsume Yuujinchou serisinde bir şeyler değişmeli. Ben bu satırları yazdığımda altıncı sezon Natsume Yuujinchou Roku da yayınlanmaya başlamış bulunmakta. Umarım hiç olmazsa altıncı sezonda değişen bir şeyler olmuştur. 



    0 comments

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan