• Ağustos 06, 2017

    Yönetmen: Yuuki Itoh
    Stüdyo: A-1 Pictures
    Tür: Fantastik, Macera
    Yapım Yılı: 2017
    Bölüm Sayısı: 13
    Anime Puanı: 10/4.5


    Cygames tarafından Android ve iOS işletim sistemleri için geliştirilen ve aynı adla uyarlanan bir anime serisi var karşımızda. Yani bir oyun uyarlaması olan anime fantastik bir dünyada geçmektedir. Bu dünya sadece gökyüzünden ve gökyüzünde süzülen adalardan oluşmaktadır. Bu adalardan birisi olan Zinkenstill’de serinin kahramanı Gran ve sevimli ejderhamsı yaratığı Vyrn sade bir hayat sürmekteydi. Ta ki Erste İmparatorluğu’na ait gemiden (gökyüzünde uçan gemiler tabi) Lyra ve onu korumaya çalışan Katalina, Zinkenstill’e düşene dek. İmparatorluğun amacı Lyra’nın gücünü kullanarak dünyayı ele geçirmektir. Katalina da aslında bir imparatorluk subayıdır ama Lyra’ya yapılanlara kalbi daha fazla dayanamaz ve ona yardım etmeye karar verir. Sonuç olarak Lyra ve Katalina’nın yolu Gran ve Vyrm ile kesişir ve imparatorluktan sakına üzerine kurulu bir macera başlamış olur. 


    Granblue Fantasy’yi izlememin iki sebebi vardı. Birincisi “erkek kokan” bir videoya denk gelmem. İkincisi ve esas sebebi ise Cygames’in diğer bir anime uyarlaması olan Shingeki no Bahamut’u çok beğenmem. Aynı oyun yapımcısından benzer tarzda bir uyarlama olduğunu fark edince fazla düşünmeden izlemeye karar verdim ki üzüm üzüme benzemez misali pek aradığımı bulamadım. Öncelikle anime çok fazla oyun gibi ilerliyor. Misal, oyundaymış gibi görev alıyorlar sağ – sola gidiyorlar ve nasıl desem; fazla çocuksu. Şehir tasarımları ve ana hikaye fena sayılmaz ama izleyiciye aktarmada ciddi sıkıntılar var. Karakterlerin ya çok iyi ya da çok kötü oluşu da eksi bir etmen. Bakınız Shingeki no Bahamut’a, Favaro (adını unutmadığım nadir karakterlerden:) iyi niyetli olsa da biraz da çıkarcı ve kurnaz bir karakterdi. Burada ise öyle değil. Gran bir iyilik abidesi ve bu tarz karakterleri çoğu zaman itici bulduğumu söyleyebilirim.

    Animede oyundan da birçok etmenin aktarıldığı belli oluyor. Lakin oyun hakkında hiçbir bilgim olmadığı için yorum yapamayacağım. Örneğin oyunda çeşitli eşyalar sattığını tahmin ettiğim (hatta emin olduğum) bir karakter, kahramanlarımızın karşısına farklı adalarda çıkabiliyor. Ayrıca oyunda “çift ana karakter” olduğunu gereksiz son bölümden anlıyoruz. “Another Sky” Yani Başka bir Gökyüzü adlı son bölümde bize oyundaki seçilebilen dişi karakter olan Djeeta tanıtılıyor. Bölüm bir nevi Gran yerine Djeeta olsaydı ne olurdu tadında. Ee, ne var bunda diyebilirsiniz. Tamam, güzel bir detay ama bölümün yüzde altmışı sahilde kızlarımızın bikinileri ile su topu oynaması olunca anlamını yitiriyor. 


    Serinin çizimleri şüphesiz en iyi yanı. Yeşil ve mavinin hakim olduğu tonlamalar, pastel boya ile çizilmişe benzeyen arka plan göze hoş geliyor. Fakat arada gözüme çarpmayan “gariplikler” de yok değildi. Mesela Vyrm nasıl uçuyor? Ejderhacık kanat çırpmıyor, yukarı aşağı süzülerek havada kalıyor:) Ha, tabi bir de kan yok. Aile dostu. Çizimlerin dışında müzikler de gayet iyiydi. Özellikle anime şarkılarının ustalarından olan Karma’nın seslendirdiği açılış parçası başarılıydı. Granblue Fantasy benim için hayal kırıklığı oldu. Bölük pörçük ilerlemesi, işlenememiş konusu ve bağ kurulamayan karakterleri ile izlerken bayağı bir sıkıldığımı itiraf etmek zorundayım. Bikini partisi son bölüm de zaten işin kaymağı oldu. Gelecek olan ikinci sezonu izlemeyeceğimi söylememe de sanırsam gerek yok:) Umarım bu satırları yazdığımda hala devam etmekte olan Shingeki no Bahamut, ikinci sezonu ile kalitesini koruyabilmiştir. 


    0 comments

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan