• Ocak 28, 2018

    Yönetmen: Yasushi Kawamura
    Stüdyo: Digital Frontier
    Tür: Aksiyon, Bilimkurgu
    Yapım Yılı: 2016
    Bölüm Sayısı: Film
    Anime Puanı: 10/8


    Gantz O, yani Gantz Osaka, popüler manga ve anime serisinin Osaka’da geçen hikayesini konu alan bir CGI anime filmi. 2004 yapımı anime serisinin incelemesine buradan geçiş yapabilirsiniz. Bu arada baştan söylemekte fayda var, Gantz’ın animesini izlememiş veya mangasını okumamışsanız az da olsa spoilera maruz kalma şansınız var. Zaten Gantz O’ya geçmeden önce en azından animesini izlemek şart.

    Dediğim gibi anime filmi Gantz evreninin “arc” diye adlandırılan Osaka Hikayesi’ni temel alan bir yapım. Anime serisinin doğrudan devamı sayılmaz ama daha sonrasında meydana gelen bir savaşı konu alıyor. Benim gibi mangasını okuduysanız aşina gelecektir zaten. Bu hikayede serinin önde gelen isimlerinden Masaru Kato, metro istasyonunda bıçaklandıktan sonra gözlerini meşhur Gantz küresinin önünde açar. Odada kendisinin dışında ünlü bir idol olan Reika, yaşlı bir adam olan Suzuki ve sadece kendisini hayatta tutmaya odaklanmış sinsi Nishi vardır. Bu üçü olan bitene aşinadır fakat Kato şaşkınlık ve şok içindedir. Çünkü kendisinden garip bir elbise giyilmesini ve garip silahları kuşanmasını istenir. Çok geçmeden Gantz onlara hedeflerini gösterir ve ekip ışınlanmaya başlar. Fakat ortada Kato dışında ekibi de şaşırtan bir unsur vardır. Alıştıkları Tokyo’ya değil, Osaka’ya ışınlanmışlardır ve karşılarındaki düşmanlar epey amansızdır. Hayatta kalmak için yapılması gereken basittir: İki saat içinde tüm düşmanları yok etmek. 


    Anime filmine biraz kafa karışıklığı ile başlasam da daha sonra yaşadığım hatırlamalarla durumu bir nebze toparladım:) Gantz’ı bilenler bilir; Kato ve serinin diğer kahramanı Kurono Kei yine bir metroda trenin altında kalarak başlıyordu hikaye. Dolayısıyla Kato’yu başka bir şekilde ölerek görünce “acaba bağımsız bir konu mu?” diye aklımdan geçirdim fakat iki dakikalık bir araştırmanın da yardımıyla olayı çözdüm. Hayır, bağımsız bir konu değil. Tam tersine (Dikkat! Bir sonraki cümle spoiler!) Kato yüz puan topluyordu ve eski yaşamına geri dönüyordu. Akabinde yeniden bir metro istasyonunda ölmesi ise büyük ironi. Bu arada, serinin diğer kahramanı Kurono Kei’i de filmin başında görüyoruz fakat hikaye gereği Osaka’da kendisi bize eşlik etmiyor.

    Gantz O tamamen 3D, CGI’la donatılmış bir anime filmi ve görsel yönden bir hayli de başarılı. Görüntü bir hayli gerçekçi ve sırıtan, abes duran bir şey yok. Örnek vermek gerekirse Resident Evil: Vendetta kadar başarılı görsellere sahip. İşin içine bir de canavarlar, kopan uzuvlar ve bolca kan girince görsel olarak seyir zevki artıyor. Anime filminde açılış parçası yok. Yazılar geçerken çalan kapanış parçası da öyle ahım şahım bir şey değil. 


    Gantz O filmi tamamen Gantz severlere hitap ediyor. Yani adını ilk defa duyup izlemeye kalkarsanız hiçbir şey anlamazsınız. Öte yandan koca manganın sadece bir bölümünün ekrana sürülmesi bana göre anlamsız. Gantz O filmi kesinlikle kötü değil ama mangası da çoktandır bitmiş vaziyette. Dolayısıyla bütün hikayeyi kaplayan bir şeyler ortaya konulabilirdi diye düşünüyorum. CGI şeklinde film serisi yap, baştan anime serisi yap, ne bileyim bir şeyler yapılsın işte:) Bu biraz şeye benzedi; sofrada her çeşit yemek hazır durumda ama bize sadece bir çeşidi ikram ediliyor:)

    0 comments

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan