• Ocak 20, 2018

    Yönetmen: Keichi Sato
    Stüdyo: Mappa
    Tür: Bilimkurgu, Dram, Gerilim
    Yapım Yılı: 2017
    Bölüm Sayısı: 11
    Anime Puanı: 10/9.5


    Animelerin yüzde doksanında görmeye alıştığımız liseli ana karakter temasına nazire yaparcasına Inuyashiki’nin ana karakteri Ichiro Inuyashiki 58 yaşındadır. Üstelik hayat onu yormuş olsa gerek ki çok daha yaşlı göstermektedir. Bay Inuyashiki, sessiz sakin, hiç arkadaşı olmayan, ailesi tarafından da pek ciddiye alınmayan ama tertemiz bir kalbe sahip olan birisidir. Fakat doktor kontrolüne gittiğinde kanser olduğunu ve en fazla birkaç ayının kaldığını öğrenir. Elbette şok olan Inuyashiki telefonuna sarılıp ailesinden destek almak ister. Lakin ne karısı, ne kızı ne de oğlu telefonu açmaz bile. Inuyashiki haberi kendisine saklar ve sokakta bulduğu köpeği Hanako ile gece gezintiye çıkar. En sonunda duygularına hakim olamaz ve bir parkın tepesinde hüngür hüngür ağlamaya başlar. Derken yanında bir gencin de durduğu fark eder ve en olmayacak şey olur. Adeta yokluktan bir uzay gemisi var olur Inuyashiki ile genci tuz buz eder. Uzaylılar yaptıkları hatanın farkındadır ve ikiliyi geri getirmek ister fakat aralarındaki konuşmadan anladığımız kadarı ile gerekli modüller gemide bulunmamaktadır. Sadece silah modülü vardır ve ikiliyi geri getirmek için silah modülünü kullanırlar. Uzaylılardan bir tanesi “Durun! Bu gezegenin sonunu getirebilir.” dese de, diğeri “Bizim sorunumuz değil” der ve sabahına aynı tepede hiçbir şey olmamış gibi Ichiro Inuyashiki gözlerini açar. Kendisini iyi hissetmektedir, kanseri de geçmiştir üstelik. Fakat tahmin edeceğiniz üzere hem o hem de parktaki diğer genç artık en çılgın hayallerinden bile çok daha fazlasıdır. 


    Dediğim gibi seriye ismini veren Inuyashiki 58 yaşında ve bu benim için uzun bir sürenin ardından liseli kahraman, ilkokullu büyücü, bebe şampiyonlardan sonra yepisyeni bir soluk oldu. Tamam, diğer karakter Shishigami liseli bir genç ama en azından bir farklılık söz konusu. Shishigami demişken; en son ne zaman bir karakterden bu kadar nefret ettim, ölümü için dua ettim hatırlamıyorum:) Öyle ki, animelerde bir kötü karakterler vardır bir de Shishigami. Spoiler olacak diye detaya girmiyorum ama özellikle banyo sahnesinde buz kestim diyebilirim. Artık Shishigami ile özdeşleşen “Bang! Bang!” sesleri hala kulaklarımda:) Inuyashiki ise bir hayli gerçekçi bir karakter. Yani demek istediğim, Shishigami genç olduğu ve teknoloji ile arası daha iyi olduğu için kendisindeki değişikliklere çabuk adapte olurken Inuyashiki’nin bir hayli çaba sarf etmesi gerekti.

    Inuyashiki’nin ana karakterinin yaşlı bir adam olması dikkatimi çeken ilk unsurdu. İkincisi ise yaratıcısı, yani mangakasının çok sevdiğim Gantz’ı da çizen Hiroyu Oku oluşu. Zaten Ando adlı karakterin odasında asılı bulunan Gantz posterlerinden Inuyashiki’nin Gantz’ın küçük kardeşi olduğunu görüyoruz. Bana göre ise Gantz ve Inuyashiki aynı evrende geçiyor çünkü tema benziyor. 


    İçerik olarak Inuyashiki birçok yönden tatmin edici. En iyi yönü ise aynı zamanda en kötü yönü. Malum, Inuyashiki her ne kadar üstün güçlere kavuşsa da yaşlı ve barışçıl bir adam. Dolayısıyla kıran kırana geçen dövüşler bekliyorsanız hayal kırıklığına uğrarsınız. Bu animede nasıl bahsettiğim Shihigami yaptıkları ile kanımızı donduruyorsa Inuyashiki’nin eylemleri de kalbinizi ısıtabilir. Kısacası Ying ve Yang gibiler ve tatmin edici finali ile son noktayı kouyorlar.

    Animenin arka plan çizimleri oldukça detaylı ve kalite bakımından üst seviyede. Karakterleri ise standart kocaman gözlü karakter profilinden uzak gerçekçi. Animede çirkin insanlar da var ki bu benim hanemde bir artı puan. Buruşuk Inuyashiki, yakışıklı Shishigami, çirkin Ando, güzel Mari ve iki buçuk metrelik boyu ile ürkütücü yakuza gibi her karakter kendine has özelliklere sahip. Yakuza demişken, tek bölümlük karakter olmasına karşın en etkili isimlerden birisiydi. Her ne kadar adını unuttuysam da:) Animenin müziklerinin de çizimlerinden aşağı kalır yanı yok. Seslendirmelerde bir şey dikkatimi çekti. Tıpkı karakterlerde olduğu gibi onlar da gerçekçi. Yani Shishigami’nin sesi mesela, sokakta duyabileceğiniz alelade bir liseli sesi. (Bak gene bang bang bang kulaklarımda çınlıyor:) Üstelik Shishigami’yi seslendiren Murakami Nijirou’un bu ilk seslendirmesiymiş. Inuyashiki’yi seslendiren 1954 doğumlu Kohinata Fumiyo’nun ise ikinci seslendirme deneyişiymiş. Şöyle bir durum var; bu iki isim aslında seyyu değil aktör ve her ikisinin de seslendirmesi çok iyi. Son olarak anime benim çok beğendiğim My Hero adında bir açılış parçasına ve yine seriye cuk oturmuş bir kapanış parçasına sahip. 


    Inuyashiki, hem karakterleri hem de içeriği ile farklı bir anime. Ben büyük bir zevkle izledim. Bana göre tek sorunu kısa oluşu. Oysa bu temanın içine o kadar çok şey sığabilirmiş ki… Sonu için tatmin edici desem de sonda olan olay sanki ansızın bitirmek için oluşturulmuş gibiydi. Tüm bunlara rağmen ben Inuyashiki’yi gerçekçilik ve kurgunun iyi harmanlandığı bir anime arıyorsanız izlemenizi muhakkak öneririm. 

    0 comments

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan