• Haziran 06, 2018

    Yönetmen: Takaharu Ozaki
    Stüdyo: White Fox
    Tür: Bilimkurgu, Dram
    Yapım Yılı: 2017
    Bölüm Sayısı: 12
    Anime Puanı: 10/7


    Girls’ Last Tour olarak da bilinen animede Yuuri ve Chito adlı iki sevimli karakterin serüvenlerine eşlik ediyoruz. Kino’s Journey benzeri bir tema ile iki arkadaşın savaş sonrası dünyada, oldukça büyük boru fabrikasından uzun bir süre sonra yeryüzüne çıkıp etrafı keşfetmesi konu ediliyor. Yani “hikaye şöyle” yahut “konu bu” diyebileceğim bir senaryosu yok. Yuuri ve Chito’nun “Kettenkrad” adlı araçları ile etrafı keşfi, birbiri ile olan diyalogları, geçmiş ve gelecek üzerine konuşmaları her bölüm farklı bir temaya bürünerek bizlere sunuluyor. Mesela bir bölümde Yuuri’nin yükseklik korkusuna dikkat çekilirken diğer bölümde ikilinin girdikleri bir balık üretim tesisinde tek bir balığın kaldığını görüyoruz. Dünyada tam olarak ne oldu? Nasıl bir savaş yaşandı pek açıklanmasa da insanlığın ciddi bir biçimde sonlandığını fark ediyoruz. En azından Yuuri ve Chito’nun gezdiği çevreden edindiğimiz izlenim bu yönde. Son iki bölümde de dünyaya ne olduğuna dair biraz daha detaya inilip final yapılıyor. 


    Chito – yahut Chii-chan ekibin beyni ise Yuuri “Yuu” da kas gücü. Chii, kettenkradın şoförüdür ve kitap toplamayı sever, erzakları daima idareli kullanır. Yuu ise biraz aklı havadadır ve tüfeği ile güvenlikten sorumludur. Benim tahminime göre ikili aşağı yukarı on iki yaşlarındadır ve gayet uyumlu bir takım oluşturmuşlar. Animeye gelirse; inişli – çıkışlı bir grafik çizdiklerini söyleyebilirim. Yani kimi bölüm pür dikkat izlerken kimi bölümde “bu ne ya” demişliğim var. Bu konuda örneğini verdiğim Kino’s Journey kadar ne yazık ki ilgi çekici değil anime. İlk bölümlerde zaten merak unsuru var. İki küçük kız, dış dünya, savaş derken birkaç bölüm sonra zor kısım başlıyor: Seyirciyi tetikte tutmak. Bu görevi de Shoujo Shuumatsu Ryokou zorlanarak beceriyor diyelim. Yani ilk bölümleri ve son iki bölümü saymazsak birçok alanda dikkatiniz başka bir tarafa kayabilir. Öte yandan dediğim gibi kendine bağladı mı da tam bağlıyor. 


    Animenin arka plan çizimleri için fazla bir şey diyemiyorum çünkü bolca kar, borular ve enkaz olduğu için şöyle canlı, şöyle parlak, şöyle detaylı veya tam tersi diyemiyorum. Yani kar ne kadar detaylı olabilir ki? Başarılı diyelim ve geçelim. Karakter çizimleri ise birazcık garip. İki arkadaşın burunsuz ve yuvarlak suratları hem sevimli hem de farklı. İlk kez resimlerinde gördüğümde garipsesem de çabuk alışılıyor. Seslendirmeler ise gayet başarılı. Chii’nin ağırbaşlı havası ve Yuu’nun vurdumduymaz tavırları karakterlere güzel aktarılmış. Anime serisinin türünü göz önüne alırsak hareketli bir açılış ve kapanış parçası var. Elbette anime kasvetli bir hava sunmuyor, aksine Chii ve Yuu’un eğlenceli halleri çok ama genel olarak baktığımızda komedi – okul tarzına daha çok yakışırmış gibi parçalar. Ha, kötüler mi? Değil.

    Shoujo Shuumatsu Ryokou herkese hitap etmeyen bir anime. Hele ki her bölüm farklı olaydan ziyade takip edilen bir senaryo şeklindeki içerikleri seviyorsanız yanına dahi yaklaşmayın. Şayet benim gibi diğer kesime girip animenin farklı içeriğine göz atmak isterseniz bir şansınızı deneyin derim. 

    0 comments

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan