• Ağustos 05, 2018

    Yönetmen: Nanba Hitoshi
    Stüdyo: Group TAC
    Tür: Aksiyon, Dövüş
    Yapım Yılı: 2001
    Bölüm Sayısı: 24
    Anime Puanı: 10/7.5


    Hanma Baki, 13 yaşında sokak serserilerinin ondan korktuğu bir gençtir. Öyle ki, Baki aynı anda yüz kişiye karşı mücadele verir ve bunlardan otuz yedisini haşat eder. Ancak bu ona yeterli gelmez çünkü o dünyanın en güçlüsü olmayı ister ve bu sebeple vücut geliştirme koçuna bağırıp onun yanından ayrılır. Sonrasında bir spor salonuna gider ve orada uluslararası boks şampiyonu Yuri Chakovsky ile karşılaşır ve ona meydan okur. Bu sırada da güce, dövüşe ve Baki’nin Dünya’nın en güçlüsü olma yolunda önündeki en büyük engeli, bütün dövüş sanatları tarafından Dünya’daki yaşayan en güçlü varlık olarak bilinen babası Hanma Yujiro’ya (Gulyabani, Şeytan) saplantılı olan annesi ona dövüşmesi için güçlü rakipler bulur. Hatta baştaki yüz kişiyi de o ayarlamıştır. Yuri’ye karşı mağlubiyet alan Baki daha da güçlenebilmek için dağların yolunu tutmuş ve macerası başlamıştır.

    Her bölümünü merakla izledim. Ayrıca animenin ana konusu dövüş olsa da Baki’nin hedefinin peşinden gidişini, azmini, karşılaştığı zorluklarla başa çıkışını izlemek ve bunlardan ders almak güzeldi. Ayrıca dövüştüğü hayvan ve insanlarla birbirlerine karşı duydukları saygı sonucu kurduğu bağı izlemek de güzeldi. Özellikle Baki’nin Yasha maymunu ve annesiyle aralarındaki ilişkiler beni duygulandırdı. 


    Animede özel güçler, büyüler, özel silahlar vs. olmayıp gerçeklik çizgisinden çıkılmadan çıplak elle dövüşülse de bence yine de insan kapasitesinin çok çok üstünde güçleri olan kişiler vardı. Burada özellikle babası Hanma Yujiro’dan (aşağıdaki görselde Baki’nin arkasındaki kişi) bahsetmem gerekir ki kesinlikle insan olamaz. Korkunç, psikopat bir yaratık. Adam için sudan, yemekten önce gelen şey dövüşmek. Ve bunun için karısı, çocuğu dahil herkesi incitecek durumda. Hatta neler neler… Ekran başındayken korktum bu adamdan:)


    Animenin çizimlerini ise beğenmediğimi söyleyebilirim. 2001 yapımı olduğundan mıdır nedir bilmiyorum ama bence kesinlikle daha net ve daha iyi olabilirdi. Çizimler bir süre sonra göz yoruyordu açıkçası. Müziklerine gelecek olursak açılış müziği biraz tempoluyken kapanış müziğinin temposu yavaştı. İkisinde de 90’ların fon müziğini kullanmışlar ve ikisini de aynı kişi seslendirmiş. Bence böyle bir anime için daha hareketli ve daha canlı bir müzik ve daha etkili bir ses kullanılabilirdi ki bu animeyi spor salonuna gitmeden önce motivasyon olsun diye ikişer üçer bölüm izleyerek giderdim. Bundan dolayı en azından açılış ya da kapanış müziğini spordayken dinlemek isterdim.

    Grappler Baki, spora ve dövüş sanatlarına ilginiz varsa ve bunların yanında az önce yukarıda saydığım erdemleri kazanmak için terredüde düşmeden açıp izlemeniz gereken bir anime. Çünkü animede de denildiği gibi: “Her erkek, hayatında en az bir kez Dünya’nın en güçlüsü olmayı hayal eder.” 

    { 1 comments bulunmakta. Yorum ekleyin }

    1. İnceleme için teşekkürler bende şuan ızlıyordum seriyi güncel 3.sezonuyla bu ıncelemeyı gorunce mutlu oldum :)

      YanıtlaSil

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan