• Şubat 21, 2019

    Yönetmen: Masaki Yuasa
    Stüdyo: Science Saru
    Tür: Fantastik, Dram
    Yapım Yılı: 2018
    Bölüm Sayısı: 10
    Anime Puanı: 10/8.5


    Netflix’te görebileceğimiz Devilman Crybaby, kökleri 1972’ye kadar uzanan aynı adlı mangası ve animesine dayanıyor. Yani orijinal Devilman’ın günümüz uyarlaması var karşımızda. İzleyebileceğiniz en şiddetli, en açık ve rahatsız edici animelerden birisi olmayı garanti eden seride olayların baş kahramanı Akira Fudo adlı genç arkadaşımız. Akira’nın ailesi yurtdışındadır ve Akira, çocukluk arkadaşı Miki Makimura ve ailesinin evinde yaşamaktadır. Çok iyi bir yüreğe sahip olan Akira, başkalarının dertleri için sürekli gözyaşı döken bir tiptir. Günün birinde Akira’nın çocukluğundan bir arkadaşı karşısına çıkar: Ryo Asuka. Ryo’ya göre dünyada iblisler kol gezmektedir ve ona göre iblisleri yenmenin en iyi yolu iblis olmaktan geçmektedir. Akira’yı yanına alan Ryo, onu kaptığı gibi şeytana tapılan seks partilerinin yapıldığı bir yere götürür. Akira elbette bulunduğu ortamdan rahatsız olur ama Ryo’ya göre iblisler böyle yerlerde daha fazla açığa çıkmaktadır. Ryo olayı daha da abartarak kırık şişeyle insanlara saldırmaya başlar ve kavgalar başlar. Derken iblisler meydana çıkar ve bunlardan en güçlülerinden birisi olan Amon adlı iblis, Akira’yı ele geçirir. Fakat Akira’nın kalbi baskın gelir ve vücudunun kontrolü Akira’da gelir. Yani Akira artık Amon’un güçlerine sahiptir ve iblisleri de öğrendiğine göre onları avlamanın vakti gelmiştir. 


    On bölümlük kısa seride dediğim gibi belki de hiç görmediğim kadar şiddet ve cinsellik bulunmakta. Kopan uzuvlar, dağılan organlar, her şey meydanda olmasa da seks sahneleri… Kısacası ne ararsanız var. Animenin bu yönünü, daha doğrusu cesaretini bir yandan takdir ettim ama bir yandan da fazla abartıldığını düşündüm. Belki Netflix’te olmanın özgürlüğü olabilir, anime hiçbir şey sergilemekten çekinmiyor. Hatta öyle sahneler var ki, ben şiddeti seven birisi olarak bile rahatsız oldum. Çok hafif bir spoiler vereyim; çocuklar bile bu animede kolayca ölebiliyor.

    Animenin ilk bölümü ve beşinci – altıncı bölümlerden sonrası dikkat çekici. Aradaki bölümler biraz durağan geçse de esas olaylar yarısından sonra başlıyor. Ve şunu belirteyim; bu animede mutlu son beklemeyin. Her şeye hazırlıklı olun çünkü herkes ölebilir, hem de en hunharca şekilde. Devilman Crybaby dört dörtlük bir senaryo sunmasa da nadir rastlanan sonu ve içeriği ile bu açığını kapatıyor. 


    İçeriğinin rahatsız edici olmasının en büyük etkenlerinden birisi de şüphesiz çizimleri. Bir bakıyorsunuz on numara çizimler çıkıyor karşımıza, bir bakıyorsunuz rahatsız edici tipler ve kopan uzuvlar. Rahatsız edici tipler derken hakikatten rahatsız edici. Yani kötü yönde. Çizimler çirkinleşiyor ve bakılamayacak bir hal alabiliyor. Özellikle ilk bölümde Akira daha iblise dönüşmeden son andaki o koşuşu sanırım anlattıklarımın özeti olur. Müzikleri ele aldığımızda ise bağımlılık yapan ritmik bir teknno açılışı ile farklı bir havaya sahip seri. Bölümler esnasında önce çıkan müzikleri olmasa da, repçi arkadaşların yaptığı repler fevkaladeydi.

    Devilman Crybaby acayip bir anime. Bu yazıyı yazmadan önce kafamda belirlediğim puan acaba çok mu fazla veya çok mu az diye düşündüm durdum. Çalkantılı, rahatsız edici, dikkat çekici ve karartıcı, öte yandan izledikçe izlenilesi gelen bir anime. Kısacası birçok yoruma açık. Yani çok da sevebilirsiniz, benim gibi sevip kötüleyebilirsiniz de veya yüzüne bile bakmazsınız:) İzleyin görün! 

    { 1 comments bulunmakta. Yorum ekleyin }

    1. finali beni çok şaşırtmıştı asla beklemiyordum böyle bişeyi her şey son bölümde doruğa çıkıyor ve öylede bitiyor şiddeet ve çıplaklıktan raharsız olmayan 17 yaş ve üstü arkadaşlara öneririm.

      YanıtlaSil

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan