• Mart 20, 2019

    Yönetmen: Tahakaru Ozaki
    Stüdyo: White Fox
    Tür: Fantastik
    Yapım Yılı: 2018
    Bölüm Sayısı: 12
    Anime Puanı: 10/7.5


    Bu incelememiz ile beraber karşımızda Sword Art Online veya Log Horizon gibi buram buram RPG oyunu kokan ama RPG oyunları ile alakası olmayan bir anime serisi. Fantastik bir dünyada geçen seride Guild (Lonca) denilen yerler için çeşitli görevler yerine getiren maceracılar vardır. Bir maceracı Guild’e gider, dişine göre bir Quest (Görev) seçer, görevi yerine getirir ve ödülünü alır. Görevleri verenler de genelde çeşitli şikayetleri olan halktır. Yok efendim lağımlarda kocaman fareler yaşıyor, öldürene şu kadar altın gibi. Tabi maceracılar da görevler edinip tamamladıkça seviye atlamaktadırlar. En düşül seviye porselen, en yüksek seviye platindir. Bu maceracılar ise şövalye, okçu, büyücü, mızrakçı, dövüşçü gibi çeşitli kategorilerdedir. Dediğim gibi bu anlattıklarım RPG oyunlarına benzese de oyunlarla alakası yoktur çünkü öldünüz mü öldünüz demektir. 

    Günün birinde yeniyetme bir Rahibe, ilk macerasını vermek Guild’e adımını atar. Porselen seviyede olan Rahibeye kendisi gibi yeniyetme üç maceracı yaklaşır ve Goblin avlamaya gideceklerini, bir Rahibeye ihtiyaçları olduklarını söylerler. Goblinler tek başlarına küçük ve pek parlak zekaya sahip olmayan, çelimsiz yeşil yaratıklar olsa da özellikle mağara gibi dar alanlarda sürü halinde gezdikleri için tehlikelidirler. Genç rahibe çekinse de ekiple ilk macerasına çıkar. Fakat ekibin ummadığı şey başlarına gelir. Goblinler mağarada onları sıkıştırır. Ekipten iki kişi ölür, bir tanesi tecavüze uğrar ve tam sıra Rahibeye gelmek üzereyken tepeden tırnağa zırhlar içinde bir maceracı çıkagelir ve goblinleri alt eder. Bu gelen kişi Goblin Slayer olarak bilinen maceracıdır ve en yüksek üçüncü seviye olan gümüş seviyededir. Üstelik tek yaptığı Goblin öldürmektir. Akabinde olaylar gelişir ve Rahibe, Goblin Slayer’a katılır. Bizlere de ikilinin goblinlere karşı mücadelelerini izlemek düşer.


    Açıkçası ilk bölümde tecavüz sahnesi görmenin beni şaşırttığını söyleyebilirim. Yani tarz olarak anime daha yumuşaktır diye düşünüyordum ama yeri geldiğinde belli olmasa da tecavüz gibi sahneler, kopan uzuvlar, ezilen goblin başları ve bolca kan sergilemekten çekinilmemiş. Erkeklere hitap eden yersiz dekolteleri de unutmamak lazım. İçerik olarak buram buram RPG oyunu gibi gözükmesine karşın olmaması ve kendine has bir dünyası – işleyişi oluşu da ayrı bir konu. Bir yandan merak uyandırıcı. Bu dünyada maceracılar dışında normal halk ne yapıyor diye düşünüyor insan. Sonuçta diğer bu tarz animelerde herkes bir sınıfa mensup ve bir şeyler için mücadele ediyor. Burada ise maceracıların tek sıkıntısı ekmek parası.

    İlerleyiş olarak anime zaman zaman tempoyu yükseltse de olağan bir havada ilerliyor. Karakterlerimiz çeşitli mekanlarda goblin avlıyor. Mağara yahut eski bir kanalizasyon gibi. Her defasında farklı taktikler uygulansa da hepsi aynı kapıya çıkıyor. İçerik olarak şaşırtmıyor yani. Güzel tarafı ise kimsenin gereğinden fazla güçlü olmayışı. Yeri geldiğinde Goblin Slayer da darbe alıp yaralanabiliyor.


    Animenin çizimlerinden zaten az biraz bahsettim. Şiddet ve ecchi diye tabir edeceğim cinsellik gösterilmekten çekinilmemiş. Karakter çizimleri başarılı ve mekanlar da genel olarak sınıfı geçmiş durumda. Goblin Slayer’ın çizimleri için “şurası müthiş olmuş” diyemem ama kalitesiz hiç diyemem. Kalitesiz bir şey varsa o da bana göre müzikler. Özellikle açılış parçalarını hiç beğenmedim.

    Goblin Slayer bazı özellikleri ile ön plana çıksa da genel olarak sıradan bir anime. Sıkılmadan izliyorsunuz, finali de fena değil lakin bir etki bırakmıyor. Yani animeyi elbette öneririm ama Goblin Slayer müthiş anime, mutlaka izleyin de demem. Biraz da tercih meselesi tabi. Özellikle bu tarz RPG temalı animelerden hoşlanıyorsanız belki de çok seversiniz. 

    0 comments

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan