• Aralık 21, 2020

    Yönetmen: Takashi Sano
    Stüdyo: Telecom Animation Film
    Tür: Aksiyon, Fantastik, Macera
    Yapım Yılı: 2020
    Bölüm Sayısı: 13
    Anime Puanı: 10/7.5


    Güney Kore kökenli olduğu için Manhwa/Webtoon kategorisine giren ve İngilizce adı ile Tower of God olan anime, hızlı bir girişle seyircisine merhaba diyor. Ortada bizlere sadece bilgi kırıntıları verilen bir kule vardır ve bu kulenin tepesine tırmanabilirseniz her şey sizin olacaktır. Kulenin tepesinde, dünyada olan her şey mevcuttur ve sizin olabilir. Kulenin tepesinde tanrı bile olabilirsiniz. Tahmin edeceğiniz üzere de farklı kişiliklerin kuleye tırmanma yolculuğu bu animede ele alınıyor.

    Dediğim gibi anime çok hızlı bir giriş yapıyor ve adlarının Rachel ile Bam olduğunu öğrendiğimiz iki karakter ile tanışıyoruz. Rachel kaçıyor, Bam kovalıyordur. Rachel’in amacı kuleye tırmanıp yıldızları görmektir. Bam’ın tek görmek isteiği ise Rachel’dır ve Rachel kuleye “ışınlandığında” o da peşinden ışınlanabilir. Bam, kuleye tırmanmaya davetli olmadığı için Kuralsız olarak nitelendirilir ve bir ön teste tabi tutulacaktır. Şansına bir Jahad prensesi olan Yuri oradadır ve ona kılıcını ödünç verir. Bam ön eleme tadındaki testi geçer ve kuleye tırmanmak için asıl testlere tabi tutulan diğer karakterlerle tanışmaya başlar. Derken hem Bam kendisini geliştirmeye hem de hayatı öğrenmeye başlar. 


    Animenin en büyük artısı aynı zamanda eksisi. Bu kadar hızlı, içine birçok olay örgüsü işlenen, karakter sokulan ve ipin ucu kaçmadan (zar zor o da:) işlemesini başarabilen ender animelerden. Kule nedir bilmiyoruz, dışarıda nasıl bir dünya var, onu bile bilmiyoruz. Mesela yıldızlar sadece kulenin tepesinden görülebiliyormuş ve normal gördüğümüz gökyüzü yapaymış. Testlere gelen insanlar nerede yaşıyor? Paralel evrenler mi var, belli değil. Farklı ırkların olduğunu görüyoruz, Jahad adında bir elemanın varlığından haberimiz oluyor ve kral olduğunu biliyoruz ama tam olarak neyin kralı? Kulenin mi? O zaman tırmanmasını başarabilen yeni kral mı olacak? Kısacası bir cevap alıyorsunuz ve karşılığında seri size üç yeni soru işareti sunuyor:) Dolayısıyla dediğim gibi içinde barındırdığı zenginlik aynı zamanda kafa karıştıran kısmı. Hemen her karakterden bir şeyler katılmak istenmiş ve bilgi bombardımanı üstüne soru bombardımanına maruz kalıyoruz. Üstelik seri sadece test aşamalarını konu alıyor! Daha resmi olarak tırmanmaya başlamadık bile:)

    Ana karakter olan Bam’a kısa bir parantez açmak istiyorum. Animeyi eğer izlediyseniz Bam’a “Yoru” diye hitap ediyorlar. Bunun hakkında kısa bir açıklama yapmak isterim. Hem Bam hem Yoru’nun Türkçe karşılığı Gece. Orijinal Kore sürümünde ana karaktere Bam deniliyor ve Japonca dublajda ise kendi dillerinde gece, yani Yoru denilmesi uygun görülmüş. Chrunchyroll’un resmi altyazısında da orijinaline sadık kalınmak istenmiş. Kısacası söylenen Bam, yazan Yoru ama ikisinin de anlamı Gece. 


    Animenin çizimleri alıştığımız animelerden farklı bir hayli hoşuma gittiğini söyleyebilirim. Keskin hatlar, parlak renkler ile çizgi-film ile anime arasında gidip geliyor seri. Yeri geldiğinde oluk oluk kan akıtmasını da biliyor. Keza hareketli sahneleri de bir o kadar estetik ve izlemesi zevkli. Aynı şekilde müzikleri için de kaliteli diyebilirim. Gerek açılış parçası olsun, gerekse kapanışı ve bölümler esnasında çalan müzikler insanı rahatsız etmiyor.

    Kami no Tou, sinir edici bir sezon finali ile sona eriyor. Olayların iyice karışması, barındırdığı soru işaretleri ile yukarıdaki puanı vermeyi uygun gördüm. Lakin şöyle bir durumda var; ikinci sezon bu denli kafa karıştırmaz ve bazı cevapları açıklığa kavuşturabilirse puan dokuzun üstüne bile çıkabilir. Serinin manwha’sı 2010 yılından beri devam ediyor yani malzeme çok ve bana kalırsa daha çok başımız dönecek:) 
     

    0 comments

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan