• Ekim 06, 2021

    Yönetmen: Daiki Fukuoka, Seiji Kishi
    Stüdyo: Lerche
    Tür: Aksiyon, Fantastik
    Yapım Yılı: 2018
    Bölüm Sayısı: 21
    Anime Puanı: 10/8


    Uzun süre sonra tekrar inceleme yazma fikri aklıma geldi, neden olmasın dedim ve buradayım…

    Öncelikle animemizin geçmişi biraz karışık, Valente (Fransa), 2013 yılında bu çizgi romanını piyasaya çıkardı ve Asukashinsha, 2015 yılında Japonya'da Euromanga Koleksiyonu'nun bir parçası olarak yayımlamaya başladı. Tekrar animemize gelecek olursak; büyü dolu bir dünyada, Nemesis adlı canavarlar gökten düşer ve dokundukları her şeyi lanetler. Bu saldırılardan kurtulanlar (temas edip de hayatta kalanlar ) lanetlenir ve aynı zamanda Fantasia (artık mana mı dersiniz çakra mı dersiniz) olarak bilinen büyülü gücü kullanma becerisi kazanır ve bu da onları Büyücü yapar. Büyücü olarak lanetlenmiş genç bir çocuk olan Seth, Büyücüler ile tüm insanlar arasında barışı sağlamak için Radiant'ı yok etmeyi ve tüm Nemesisler'i yenmeyi hayal eder. O ve diğer büyücüler, Büyücülere karşı bir örgüt olan Engizisyondan kaçınırken Radiant'ı aramak için dünyayı dolaşırlar. Ana hikayemiz basitçe böyle…

    Her yazımda olduğu gibi buradan sonrası SPOİLER içerebilir!!! Radiant serisine başlamam açıkçası baya tesadüf eseri oldu. Seri olmayan beklentilerimi baya baya karşıladı ve beni baya şaşırttı. Seri birçok shounenin birleşimi gibi hissettirdi. Evren ve görsellik açısından Dragonball, karakter gelişimi açısından Fairy Tail ve DB, ve karakterler açısından One Piece havası var. 


    Karakter tanıtımlarına geçecek olursak;

    Seth: Serinin ana karakteridir. Laneti nedeniyle, sürekli olarak Boynuzlu Çocuk olarak anılır. Bir büyücü olarak, Nemesis’leri yok etmeye kararlıdır . Ancak asıl amacı, Büyücülerin zulme uğramadığı bir dünyadır ve bu amaçla Nemesis'in kaynağı diye bilinen efsanevi Radiant’ı (Nemesislerin geldiğine inanılan yer çoğu kişi tarafından peri masalı sayılır) yok etmektir.

    Melie: Ana karakterlerimizden birisidir. Aynı zamanda Seth’in efsanevi Radiant’ı keşfetme macerasına ilk katılan karakterdir. Laneti kişilik bölünmesidir normal halinde gayet sakin iken strese girdiğinde tamamen zıt bir karaktere dönüşür. Normal halindeyken savunma ve tuzak büyüleri, Sinirli halindeyken saldırı büyüleri kullanabilir. Dragon Ball’daki Launch karakterine benzer bir özelliği vardır.

    Doc:
    Maalesef ana karakterimizden bir diğeridir. Grubun beynidir (lafta). Kendisi araştırmacıdır. Laneti deri değiştirmektir. Ölüme yakınken eski bedenini bırakıp karnından tekrar çıkabilir (çocuk haliyle).

    Grimm: serinin ana karakterlerinden biridir. Ana karakterlerden biri olmasına rağmen, onun hakkında fazla bir şey bilinmez kendisinin de dediği gibi ‘’Grimm Grimm’dir’’. Daha fazlasına ihtiyaç yoktur.

    Alma: Özgür bir Nemesis Avcısıdır ve hafıza kaybından muzdarip olduktan sonra hem Seth’in akıl hocası hem de annesi olmuştur. Seride önemli bir yardımcı karakterdir.

     
     
     
     
     
    Seri Radiant’ı arayan bir gencin macerasını anlatıyor ve ilerledikçe ekibini büyütüşünü izliyoruz ve tabi ki de ekibi ve amacı büyüdükçe düşmanları da artmaya başlıyor. Radiant aslında One Piece gibi uzun olması gereken bir seriyken 21 “bölümcükle” sezon finali yapıyor. Ve hikaye yarım kalıyor diyemeyeceğim çünkü başlayamıyor bile. Seri renkleriyle karakterleriyle ne kadar renkli gibi gözükse de aslında tamamen yozlaşmış bir evrende geçiyor. Büyücülerin Engizisyon tarafından avlandığı bir evrende yaşayan Seth anlaşılacağı gibi ırkçılığa daha çocukken maruz kalmış ve bu yüzden ağır manevi yaralar almıştır.

    Seride birçok farklı büyük şehir ve organizasyonlar var bu beni izlerken baya heyecanlandırdı. Büyücülerin tamamen özgür ve borç içinde yaşadığı Artemis olsun, büyücü şövalyeleriyle nam salmış Caislean Merlin olsun, Fantasiadan ve büyüden tamamen bağımsız Mucize’ler kullanabilen Engizisyonun başkenti Bome olsun her yönüyle dünya yaratmakta gayet başarılı Radiant. Serimiz bugünlerde oldukça popüler olan temaları ele alma cesaretini gösteriyor. Ayrımcılık, ırkçılık, önyargı ve sürü zihniyeti ile ilgili konuların zaten başka serilerin parçası olduğunu biliyoruz, ancak bu seri bu temalar etrafında dönüyor ve bunu çok karanlık, çok derin veya çok aşırı hale getirmeden başarıyor. Hiçbir grubun doğası gereği iyi ya da kötü olmaması seriye gerçeklik katıyor. Büyücüler sadece barış içinde yaşamaya çalışıyorlar. Engizisyoncular sadece dünyayı güvenli hale getirmeye çalışıyorlar. Normal vatandaşlar sadece güvende hissetmek istiyor. Karakterlerin çoğu hedefleri bu motivasyonlar etrafında dönüyor, bu yüzden onlara kesin bir etiket koyamadım. 
     

    Serinin Açılış ve Kapanış parçaları klasik bir shounen tadında, açıkçası kapanış parçasını görsel açıdan çok beğendim. Studio Lerche’nin (Asobi Asobase) bu seriyi yaptığını gördüğümde şaşırmıştım. Görseller genellikle baştan sona tutarlıydı ve gerçekten çok güzeldi. Parlak renkler, sağlam karakter tasarımları, büyüleyici manzaralar ve çoğu dinamik aksiyon sahnesiyle Radiant dünyasını çok iyi yaratmayı başarmışlar.Karakterlerin arkasındaki seiyuu'ya gelince, bu gösterinin yıldızlarla dolu olduğunu söyleyebilirsiniz! Paku Romi, Yūki Aoi ve Koyasu Takehito tanınmış isimlerden sadece birkaçı ve oyunculuklarıyla harika bir iş çıkardılar! Ayrıca Seth'in Hanamori Yumiri tarafından yapılan sesini de çok beğendim çünkü sesi gerçekten enerjikti ve vermesi gerekenleri veriyordu karaktere.

    Son olarak bitirmem gerekirse; Radiant'ın konseptini ve hikayesini gerçekten beğendim Görseller göz alıcı, karakterler merak uyandırıcı ve Seth'in amacını sonuna kadar destekliyorum! Bu inceleme boyunca onu çok övdüğümü görebilirsiniz. 21 bölüm boyunca ilerleme hızı ve hikayenin anlatılma şekli benim için gerçekten çok kötüydü, bu yüzden kişisel olarak maksimum zevk alamadım. Yine de denemenizi şiddetle tavsiye ederim! 
     

    { 2 comments bulunmakta.Yorum yapın }

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan