• Ağustos 06, 2009

    Yönetmen: Keitaru Motonaga
    Tür: Aksiyon, Komedi, Süper Güç
    Stüdyo: Kodansha, Studio Deen
    Yapım Yılı: 2002
    Bölüm Sayısı: 49
    Anime Puanı: 10/7




    GetBackers adlı anime bizlere Amano Ginji ve Midou Ban’ın macera dolu serüvenlerini anlatıyor. Bu ikili ortaklaşa kaybolan veya çalınan eşyaları yüzde yüz başarı ile (her ne kadar iş sonunda para alamasalar da) geri getirme işindedirler ve öyle sıradan insan değildirler. Midou Ban normal bir insandan kat ve kat daha güçlüdür ve “Snake Bite” adlı tekniği ile ölümcül darbeler indirebilmektedir. Ayrıca “Evil Eye” adlı göz tekniği ile karşısındakine bir dakikalığına kâbus gösterebilmektedir. Amano Ginji’de elektrik üretebilmektedir ve bu yeteneği sayesinde “Thunder Emperor” yani Gök Gürültüsü İmparatoru lakabını almıştır. Honky Tonk adlı barda hesapları bir hayli kabarık durumda müşteri beklemektedirler.

    Hikâyenin akışı olarak GetBackers’ın ilk bölümleri formalite icabı geçiyor ve diğer karakterleri tanıyoruz. Zaten GetBackers’ın şüphesiz en iyi yönü karakterleri. Animede ondan fazla karakter var ve hepsinin güçleri kendine has ve hepside baba karakterler. Ginji ve Ban’dan ziyade hayvanlarla konuşabilen ve onların güçlerini taklit edebilen Shido, parfümleri ile ölümcül olabilen Himiko, hiç kopmayan sicimi ve izledikçe Gay olduğuna karar vereceğiniz Kazuki, bilgisayar dehası Makubex ve benim favori karakterim, kara paltosu ile Akabane gibi birçok karakter seride bulunmakta. Formalite bölümler bittikten sonra işin içinden bir türlü çıkamadığın Sınırsız Kale (Infinite Castle / Limitles Fortress) giriyor. Bu kale Tokyo’nun göbeğinde bulunan bir kompleks ve eğik bükük binaların bir araya gelmesinden oluşuyor. Üç bölüme ayrılan (Lower City – Beltline – Babylon) bu komplekste insanlar yaşıyor ve polis de dâhil dış dünya bunlara karışmıyor. Hatta harita da bile gözükmüyormuş Sınırsız Kale. Bu nasıl bir saçmalıktır bilmem, bunu izleyince artık siz karar vereceksiniz.

    Görsel olarak ise GetBackers oldukça kaliteli. Dövüşler bir hayli zengin ve keyifli geçiyor. Tek gariplik bayanların burunları nedense çok uzun ve Midou Ban hangi marka saç jölesi kullanıyor çok merak ediyorum. Müzikler ise tam anlamıyla fiyasko. Ne açılış müziği nede kapanışı bir halta benziyor. Sonuç olarak GetBackers çok iyi bir anime değil ama yine de izlemenizi tavsiye edebilirim

    { 1 comments bulunmakta. Yorum ekleyin }

    1. Bence güzel bir seri bunlar tam bir bitirim ikiliye benziyorlar ve sarı kafalı olan da çok saf diğeri de çok zeki duruyor karakter olarak bu çok zıt olmuş.

      YanıtlaSil

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan