• Ağustos 06, 2009

    Yönetmen: Naoyasu Hanyu
    Stüdyo: Pierrot
    Tür: Komedi, Okul
    Yapım Yılı: 1999
    Bölüm Sayısı: 43
    Anime Puanı: 10/8.5



    Eikichi Onizuka 22 yaşındadır ve eski bir motosiklet çetesinin lideridir. Onizuka çete işlerini bıraktıktan sonra bir iş bulmaya karar verir ve kendisine en uygun işin öğretmenlik olduğuna karar verir. Çünkü ona göre öğretmenlik kolay bir iştir ve maaşı da garantilidir ve etrafta bir sürü güzel liseli kız olacaktır. Onizuka “üçüncü sınıf” bir üniversite bitirdiğinden aslında “Great Teacher” yani müthiş öğretmen olma hayali pekte uzak değildir. Nitekim Onizuka öğretmen olduğunda işlerin düşündüğünden biraz daha farklı olduğunu görür. Çünkü sorumluluğu altına verilen sınıf okumaktan uzak, tembel ve haylazlar sınıfıdır. Aslında bu tablo Onizuka için yabancı değildir çünkü kendi lise yıllarında da Onizuka’nın karşısındaki öğrencilerden farkı yoktur. Nitekim Onizuka müthiş öğretmen ve güzel liseli kızlar hayalinden vazgeçmez ve sıra dışı eğitim yöntemiyle öğretmenlik hayatına adım atar.

    Onizuka stajyerlik dönemini bitirdikten sonra öğretmenlik sınavına girmeyi unutur ve müthiş öğretmen olma hayalleri suya düşer. Fakat imdadına özel okullar yetişir ve Onizuka özel bir okulda gerçek bir öğretmen olarak işe başlar. Bu arada Onizuka, özellikle müdür yardımcısı ve birkaç öğretmen arkadaşı tarafından patavatsız, asi ve bir öğretmene yakışmayacak davranışlar gösterdiği için sevilmez ve okuldan kovulması taraftarıdır. Bu olumsuzluklara rağmen Onizuka özel okulda işe başlar ve ona okulun en sorunlu sınıfı olan 3 – 4, yani orta son dördüncü sınıf verilir. Onizuka’nın güzel liseli kızlar hayali suya düşer ama görevi de kabul eder. Diğer öğretmenlerin anlattığına göre bu sınıfın Onizuka’dan önce başında olan iki öğretmen de istifa etmiştir. Pekte aldırmayan ve sınıfı oldukça asi zanneden Onizuka, sınıfa adımını attığında oldukça şaşırır. Çünkü karşısındaki çocuklar gayet sakin ve derslerini dinleyen tiplerdir. Ama işin aslı çok geçmeden anlaşılır ve 22 yaşındaki eski motosiklet çetesi lideri Onizuka’ya karşı öğrenciler psikolojik bir savaş başlatır. Artın Onizuka’nın tek bir hedefi vardır; en iyi müthiş öğretmen olmak için öğrencilerini kendi tarafına çekmeye çalışmaktır. Tabi Onizuka’ya has “çivi çiviyi söker” yöntemleriyle.

    Great Teacher Onizuka, görsel bakımdan 1999 yapımı olduğu için günümüz animelerinden geride kalıyor ama anime severlerin bunu dert edeceğini zannetmiyorum. İçerik olarak GTO doludizgin başlıyor. Zaten serinin ilk bölümü 43 dakika uzunluğunda. Fakat bölümler ilerledikçe Onizuka tuhaftır ama biraz daha geri planda kalıyor gibi oluyor. Yani tempo düşmüyor ama Onizuka’nın başını belaya sokan öğrencilerden Onizuka’yı yine öğrencileri kurtarıyor ve Onizuka’ya sadece gerekli şeyleri yapmak düşüyor. Demek istediğim ilk birkaç bölümde Onizuka’nın yaptığı çılgınlıklar seri ilerledikçe maalesef azalıyor. Bu arada son bölümlerden de bahsetmek gerekirse, GTO’nun finali açıkçası olmamış. Son iki bölümde hızla bir şeyler yapılmaya çalışılmış ama animenin sonu ne yazık ki genel olarak sönük kalıyor. Ama sakın kötü diye aldanmayın, seri öyle havada kalıp bitmiyor ama dediğim gibi daha iyisi de olabilirdi. Son olarak müziklerden bahsetmek gerekirse, özellikle açılış parçası olan “Drivers High” ve kapanış müziği oldukça kaliteli ve benim çok hoşuma gitti. Lakin serinin ortalarına doğru gelindiğinde açılış ve kapanış değişiyor ve burada çalan parçalar ilk parçaların yanında sönük kalıyor. Sonuç olarak GTO’nun artıları eksilerinden çok daha fazla ve bu seriyi izlenebilir yapıyor. Kısacası kaliteli ve komik bir anime izlemek istiyorsanız Great Teacher Onizuka’yı deneyebilirsiniz.

    Bilinmesi Gerekenler;
    •Great Teacher Onizuka’nın Japonya’da aynı adlı “live – action” dizisi de bulunmaktadır.

    { 2 comments bulunmakta.Yorum yapın }

    1. Misaki Number One dizisine benziyor gibi. Ayrıca blogunuz çok harika (:

      YanıtlaSil
    2. Beğenmene sevindim, kendi görüşlerimi izledikçe karalıyorum işte :)

      YanıtlaSil

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan