• Ağustos 06, 2009

    Yönetmen: Osamu Yamazaki
    Stüdyo: TMS Entertainment
    Tür: Komedi, Romantizm
    Yapım Yılı: 2008
    Bölüm Sayısı: 26
    Anime Puanı: 10/8.5



    Itazura na Kiss, aslında klasik bir romantik – komedi ve ilişkiler üzerine kurulu bir anime olarak göze çarpıyor. Anime çok zeki olan, bir şeyi bir defa duyduğunda öğrenmiş olan ve ders çalışma ihtiyacı olmayan Naoki Irıe ve onun aksine en tembellerin gittiği sınıfta okuyan ve Naoki’ye deliler gibi âşık olan Kotoko Aihara etrafında geçiyor. Bir gün Kotoko tüm cesaretini toplayarak Naoki’ye bir aşk mektubu verir ama Naoki tarafından anında reddedilir. Her şey artık bitti diye düşünen Naoki’nin başına olmayacak bir şey gelir. Babasının yeni inşa ettiği evleri ufak bir deprem yüzünden yıkılır ve Kotoko ile babası, babasının en yakın arkadaşının evine geçici süreliğine taşınırlar. Taşındıkları ev ise Naoki’nin oturduğu evden başkası değildir. Yani Kotoko aşık olduğu, aşk mektubu verdiği ve anında reddedildiği adamla bir süre beraber yaşayacaktır. Dediğim gibi Itazura na Kiss okul döneminde başlıyor ve yetişkinliğe kadar devam ediyor. Yaklaşık 15 yıllık bu zaman zarfında Kotoko’un Naoki ile olan ilişkisini, okul hayatlarına, üniversite, evlenme ve etraflarındaki komik olaylara şahitlik ediyoruz.

    Itazura na Kiss’i sıradan olmaktan ayıran unsur şüphesiz işlenişi ve sıkmaması. Anime oldukça eğlenceli bir ortamda geçiyor ve karakter bolluğu sayesinde aynı şeyler olup durmuyor. Tek gariplik ise karakterlerin neredeyse hiçbiri geçen yıllara rağmen değişmiyor. Yani Kotoko 16 yaşında ne ise 30’unda da aynı. Hatta çocuğun çocuğu bile oluyor diyebiliriz. Sağlıklı yaşam ve dengeli beslenme sayesinde böyle kalıyor diyelim ve fazla üstelemeyelim.

    Görsel olarak anime oldukça kaliteli olarak göze çarpıyor. Bunda şüphesiz yeni oluşunun büyük bir önemi var. Müzikleri de fena sayılmaz. Kısacası Itazura na Kiss beklentilerimden daha iyi bir anime çıkarak beni şaşırtmayı başardı. Eğer eğlenceli bir komedi – romantizm arıyorsanız Itazura na Kiss’e bir bakmanızı öneririm. Şunu da belirteyim, anime okul animesi değildir. Yani okulda başlıyor ama bahsettiğim gibi mezunluklarından evlenmelerine kadar sürüyor.

    { 8 comments bulunmakta.Yorum yapın }

    1. super bir site olmuş çok saol herşey için

      YanıtlaSil
    2. Bu gerçekten çok güzel bir anime:)

      YanıtlaSil
    3. Ben bunun kore versiyonu dizisini izlemiştim ilk o zaman da çok beğendiğim söylenemzdi hadi dedim diziden etkilenmiş olmayayım animeye şans vereyim birkaç bölüm baktım ama gerekten soğuk nevale erkek karakteri hiç bana göre değilmiş arkadaş böyle animeleri hiç beğenmiyorum.

      Tabii ki de karşılaştırma yapmıyorum ama Kaichou Wa Maid-Sama yı da sonuna kadar dayandım izledim yine de beğenmedim ya insanların romantik animeden anlayışları farklı ya da ben yanlış yollardayım. zaten ondan sonra romantikle komedi bir araya geldi mi her türlü üründen kaçar oldum anime film dizi vs olsun hepsinden.

      Bir tek ama bir tek Lovely Complex'i işte onu tenzih ederim bu yazdıklarımdan. Hepsinden önce izlediğimden midir bilmem onu sevmiştim işte...

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Kesinlikle 😁 demek bir lovely com hayranısın👍

        Sil
    4. Tek bir şey sormam gerek. Senin anime listene baktığımda çok beğenmiştim vay be çocuğa bak hem çok hem de kaliteli animeler izlemiş derkene itazura na Kiss ı görmem ve ardından gördüğüm yorumların beni baya bir hayal kırıklığına uğrattı Kaan

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Merhaba,
        Itazura na Kiss izlemem mi hayal kırıklığına sebep oldu? İlginçmiş :)

        Sil
      2. Amacım seni aşağılamak falan değil eğer böyle geldiyse kusura bakma sadece itazura na Kiss o kadar beğendiğim bir yapım değil en azından bir lovely complex değil

        Sil

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan