• Eylül 18, 2009

    Yönetmen: Masaki Watanabe
    Stüdyo: Palm Studio
    Tür: Dram
    Yapım Yılı: 2006
    Bölüm Sayısı: 11
    Anime Puanı: 10/5.5



    Ne silahlar, ne kılıçlar, ne fantastik olaylar, ne gizemli yaratıklar var bu animede. 11 bölümlük Bartender’da karşımıza sadece normal insanlar, günlük yaşamları, sıkıntıları veya sevinçleri ekrana geliyor. Ryu Sasakura deneyimli bir barmendir ve bardakların tanrısı olarak tanınmaktadır. Tokyo’nun Ginza bölgesinde, gözden kolayca kaçabilecek ağır kapısıyla Eden Hall adlı barını işletmektedir. Söylenenlere göre insanlar bu barı yanlarından geçerken fark etmezlermiş bile ve sadece aradığında bulunabilirmiş. Tüm seri boyunca bu kapıdan 11 farklı kişilik giriyor ve alkol temalı muhabbet eşliğinde onların hayat hikâyelerine ve Sasakura’nın ilginç ve hayret verici kokteyllerine tanıklık ediyoruz.

    Bartender’in konusu özetle birbirinden değişik insanların hayattan kesitlerini bizlere sunuyor. Ne komplike olaylar, ne de şaşırtıcı gelişmeler yaşanmıyor. Ve bu durum seriyi bazı bölümler olumlu etkilemiş olsa da 11 bölümün çoğunda atmosfer sıkıcı bir şekilde ilerliyor ve açıkçası pek tat vermiyor. Bartender’in en güzel tarafı ise alkol kullansanız da, kullanmasanız da hazırlanan içkiler ve garip hikâyeleri. Kokteyllerden viskilere kadar, biralardan sıcak içeceklere kadar birbirinden değişik içkileri ve nasıl yapıldıklarını bile öğrenebiliyorsunuz. Lakin bahsettiğim gibi bu durum senaryoyu pek fazla taşıyamıyor.

    Sonuç olarak Bartender aslında çok daha iyi bir anime olabilirdi. Çünkü aksiyon düşkünü olmasanız bile bu kadar durağanlık gerçekten fazla sıkıcı oluyor ve dikkatiniz başka yerlere kaymaya başlıyor. Özetle Bartender izlenebilir ama izlenmese de fazla bir şey kaybedilmez.


    0 comments

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan