• Eylül 12, 2009

    Yönetmen: Fumitoshi Oisaki
    Stüdyo: Gonzo
    Tür: Dram, Romantizm
    Yapım Yılı: 2007
    Bölüm Sayısı: 24
    Anime Puanı: 10/8




    Rome x Juliet adlı anime, her ne kadar konusunu William Shakspeare’in ölümsüz eserinden aldıysa da, senaryonun işleyişi ve geçtiği dünya bambaşka bir âlem. Konuya gelecek olursam; alternatif bir dünyada, Neo Verona adlı bir imparatorlukta Capulet ailesi imparatorluğu halkla yan yana, barış içinde yaşatmıştır. Ta ki bir gün seçkin ailelerden biri olan Montague ailesinin başı Leontes Montague isyan edene kadar. Montague, Capulet kalesini zorla ele geçirmiştir ve Capulet soyadını taşıyan herkesi kılıçtan geçirerek kendisini yeni dük ilan etmiştir. Capulet ailesinden ise sadece bir kişi hayatta kalmayı başarmıştır, o da iki yaşındaki Juliet Fiamatta Asto Capulet’tir.

    Aradan 14 sene geçer. Montague düktür ve zalimliği sayesinde halk arasında sevilmemektedir. Herkes ondan, hatta meclis bile korkmaktadır. Montague’nin yeni imparatorluğu altında alt tabaka insanlar ezilmekte, seçkin insanlar ise keyif çatmaktadır. Juliet ise her şeyden habersiz ve sebebini bilmediği halde erkek kılığında, Odin adı altında, saklanarak yaşamaktadır. Günün birinde, şans eseri kalede düzenlenen ve sadece seçkin ailelerin gidebileceği bir baloya gider. 16 yaşında, ilk defa bir elbise giymiş olan Juliet burada birisiyle tanışır. Tanıştığı ve hoşlandığı kişinin adı Romeo’dur.

    Juliet 16 yaşına bastığında ona 14 sene önce olan her şey anlatılır. Neden erkek kılığında dolaşmasından Montague’nin tüm ailesini katletmesine kadar. Ve isyan hazırlıklarına, daha doğrusu Neo Verona’yı Montague’nin elinden alıp halka geri verme harekâtının ilk adımları atılmış olur. Yeniden Capulet bayrağı altında birleşen insanlar, Juliet önderliğinde en büyük düşmanlarına karşı baş kaldırmaya hazırlanmaktadırlar. Fakat kaderin bir oyunu olacak ki, o en büyük düşmanın oğlu, çok hoşlandığı Romeo Candolebonte Montague’den başka birisi değildir.

    Dediğim gibi konu olarak Romeo x Julliet, bir yere kadar Shakspeare’in eserine sadık kalınmış. Gerek anlatım, gerekse geçtiği dünya bambaşka. Görsellik bakımından da anime oldukça kaliteli olarak göze çarpıyor. Ne fazla abartılı, ne de kalitesiz. Müziklerin ise animeye katkısı büyük.

    Sonuç olarak, Romeo x Juliet adlı animeyi herkese tavsiye edebilirim. Klasik roman havasından çok daha değişik, alternatif bir uyarlama.

    0 comments

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan