• Ağustos 29, 2009

    Yönetmen: Yutaka Yamamoto
    Stüdyo: Kyoto Animation
    Tür: Komedi
    Yapım Yılı: 2007
    Bölüm Sayısı: 24 + Ova
    Anime Puanı: 10/9



    Lucky Star’ın aslında öyle belli bir konusu, belli bir çizgide ilerleyen senaryosu yok. Bu anime bizlere dört sıradan kızların hayatlarının nasıl geçtiğini, birbirleri ve arkadaşları ile olan ilişkilerini, kısacası hayatlarından kesitler sunarak bizleri yirmi dört bölüm boyunca eğlendiriyor. Her ne kadar sıradan kızlar desek de yaptıklarıyla, komik ve garip sohbetleriyle, yaşayış tarzları ile sıradanın çok üstüne çıkmayı başarıyorlar ve doğal olarak izleyenlerine bol gülmeli vakit sunuyorlar. Lise ikinci sınıfa giderken izlemeye başladığımız bu kızların okul hayatlarını, eğlence hayatlarını, yaz ve kış tatillerini, üst sınıfa geçmelerine kadar tanık oluyoruz.

    Kızları yakından tanımak gerekirse; şüphesiz herkesin favorisi kısa boyu ve mavi saçları ile Izumi Konata. Kendisi tam bir otaku (anime – manga delisi) ve işi gücü anime serileri, mangalar, oyunlar. Öyle ki öğretmeni ile sabahlara kadar online oyun oynayan başka birisini bulamazsınız. Gündüz kuşağı animeleri izleyebilmek için okuldan kaytarmaya çalışmasından babası ile ortaklaşa kullandıkları gal-games (erotik Japon RPG oyunları) tarzı oyunlara kadar her anlamda garip birisi Konata. Bir diğer karakterimiz de Miyuki Takara. Kendisi tam bir hanımefendi olup sınıfın hem en zekisi, hem de en güzellerindendir. Bilgi birikimi oldukça geniş olduğundan herkes sorusu oldu mu ona yönelir. Son iki kızımız ise çift yumurta ikizleri olan Kagami ve Tsukasa Hiiragi kardeşler. Her ne kadar ikiz olsalar da, karakter bakımından tamamen zıtlar. Kagami daha hırçın, atılgan ve aktif bir tipken Tsukasa sessiz sedasız, kendisinden birkaç dakika büyük olan ablasına çok güvenen ve çekingen bir tip.

    Çizim olarak Lucky Star karakterleri kadar ilginç. Tam anlamıyla abartılmış anime tarzı çizimleriyle gerçeklikten biraz uzaklaşmış dursa da aslında gayet sevimli bir hava katmış animeye. Müzikleri de oldukça iyi olan animenin açılış müziği çok hareketli ve hoş. Kısacası bizlere hayattan kesitler sunan, diğer anime serilerine de göndermeler yapmayı ihlal etmeyen Lucky Star’ı gülmek ve eğlenmek istiyorsanız tavsiye edebilirim. Ayrıca Lucky Star’ın 52 dakika uzunluğunda seriden bağımsız sayılabilecek birde ovası bulunmaktadır.

    0 comments

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan