• Eylül 25, 2009

    Yönetmen: Katsuhita Akiyama
    Stüdyo: Gonzo
    Tür: Dram, Askeri
    Yapım Yılı: 2006
    Bölüm Sayısı: 24
    Anime Puanı: 10/9



    Pumpkin Scissors, aslında seride isimler ve mekânla farklı olsa da, ikinci dünya savaşının sonra Almanya’sını alternatif bir dünyada ele alıyor. Kraliyet İmparatorluğu ve Cumhuriyeti arasında uzun yıllar süren bir savaş yaşanmış ve sonunda barış antlaşması imzalanmıştır. Anime ise barışın imzalanmasından üç yıl sonrasını, insanların altüst olan yaşamlarını düzeltmeye çalışmalarını (daha doğrusu düzeltememelerini), askerlerin psikolojik durumlarını ve yaşanan olayları anlatmaktadır. Askeriyede halka yardımcı olmak adında “War Relief” yani savaş rahatlatması anlamına gelen Bölüm 3’ü, namı diğer Pumpkin Scissors birliğini kurmuştur. Nitekim Pumpkin Scissors’ların işi hiç kolay değildir çünkü fakir halk askerlerden nefret etmektedir. Bunun sebebi ise askerlerin rahat yaşadıklarını ve sadece soylulara önem verdiklerini düşünmeleridir. Animenin ilk bölümü Pumpkin Scissors adlı birliğin bir olay için görevlendirilmelerini ve gizemli geçmişi Randel Oland ile tanışmaları ile başlıyor. Eski bir Anti tank süvarisi olan Randel aslında iyi kalpli ve düşünceli bir insandır fakat belindeki savaş zamanından kalma, mavi ışık yayan fenerini açtığında bir ölüm makinesine dönüşmektedir.

    Pumpkin Scissors serisi eğer izlediyseniz sizlere ilk bakışta Fullmetal Alchemist serisini hatırlatabilir. Hatta oradaki simyayı, büyüleri çıkarın ve alın size Pumpkin Scissors. Animenin görsel bakımından hiçbir sorunu veya garipliği yok ve gerek açılış parçası veya eğlenceli kapanış parçaları ile müzikleri de çok kaliteli diyebilirim. Pumpkin Scissors’un tek eksisi ise havada ve yarım kalan sonu diyebilirim. Bunun sebebi ise mangasının hala devam etmesi. Yani tam arka plandaki esas konu, esas karanlık örgüt yavaş yavaş piyasaya çıkıyor derken seri son buluveriyor. Bizler içinde manga bittikten sonra veya bayağı bir ilerledikten sonra ikinci sezonu beklemekten başka çare kalmıyor.

    Sonuç olarak her ne kadar sonu tatmin edici olmasa da, Pumpkin Scissors mutlaka izlenmesi gerek ve bizlere gerçek hayattan da kesitler sunmayı başaran, atmosferi düşmeyen ve kendini izlettiren bir yapım. Herkese tavsiye ederim.

    0 comments

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan