• Kasım 05, 2009

    Yönetmen: Shinichi Watanabe
    Stüdyo: Nippon Animation
    Tür: Komedi
    Yapım Yılı: 2006
    Bölüm Sayısı: 25
    Anime Puanı: 10/7.5



    Yamato Nadeshiko Shichi Henge, kısa ve İngilizce adı ile Perfect Girl Evolution veya The Wallflower adlı anime Sunako Nakahara etrafında dönüyor. Sunako henüz normal bir kızken okulda birisine âşık olduğunu ilan eder fakat beklenmedik bir cevap alır. Oğlan ona “ben çirkin kızlardan nefred ederim” der ve o günden itibaren Sunako’nun hayatı değişir. Sunako artık içine kapanık, görünümünden ve diğer güzel şeylerden nefret eden birisine dönüşmüştür. Öyle ki en iyi arkadaşı bir biyoloji mankenidir ve odasını kuru kafalar, iskeletlerle donatmıştır. Hatta kanlı, vahşet ve normal insanların tiksinip korkacağı şeylerden zevk almaya bile başlamıştır. Durum böyle olunca Sunako’nun halası onu dört birbirinden yakışıklı, daha doğrusu birbirinden güzel erkeğin yaşadığı bir malikâneye yollar. Malikânede yaşayan Kyouhei, Takenaga, Yuki ve Ranmaru ile ev sahibi Sunako’nun halası bir anlaşma yapar. Eğer Sunako’yu alımlı bir bayana dönüştürebilirlerse kira almayacaktır fakat başaramazlarsa kira bedeli üç katına çıkacaktır. Kendilerinden emin olan dörtlü anlaşmayı kabul eder fakat Sunako ile tanışınca işlerinin kolay olmadığını anlarlar. Çünkü sorun Sunako’nun görünüşünden ziyade kişiliğindedir.

    Animenin konusu aslında oldukça ilginç ama artıları kadar eksileri de çok fazla. Öncelikle animenin en büyük artısı ve ayakta tutan ismi şüphesiz Kyouhei. Kendisi midesine düşkün ve kavgacı bir tiptir ve diğer karakterler özellikle Yuki yanlarında biraz sönük kalıyor. Ayrıca Sunako’nun sürekli “chibi” olarak, yani minik olarak gezinmesi ilk başta komik gelebilir ama durum sürekli olunca hiçbir esprisi kalmıyor. Birde manga hala devam ettiğinden animenin bir sonu olmadığından konu sürekli saptırılıyor ve özellikle salak “goth” kardeşlerle anime boyna doldurulmaya çalışılıyor. Ayrıca tamam erkekler yakışıklı ama bu kadarda abartılmaz. Neredeyse tüm Japonya bu erkeklerin peşinde ve bir anne sırf oğlu güzel diye onu evden atar mı anlamış değilim. Buna karşın özellikle serinin ilk bölümleri Sunako’nun hal ve tavırları gayet eğlenceli. Bilhassa rüyasında 13. Cuma’daki Jason“-kun” ile kovalamaca oynaması harika olmuş.

    Yamato Nadeshiko Shichi Henge, aslında vasatı ancak aşmış bir anime ve benim beklentilerim açıkçası daha fazlaydı. Yinede kendine özgünlüğü ve parodileri ile kendini izlettirmesini başarıyor.

    0 comments

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan