• Nisan 25, 2010

    Yönetmen: Koichi Mashimo
    Stüdyo: Bee Train
    Tür: Macera, Aksiyon
    Yapım Yılı: 2007
    Bölüm Sayısı: 26
    Anime Puanı: 10/6



    El Cazador de la Bruja, daha anlaşılır İngilizce adı ile The Witch Hunter, Nadie ile Ellis adında iki bayan karakter etrafında dönüyor. Ellis sarı saçları ve mavi gözleri ile sessiz sakin, etrafında olup bitene pek fazla aldırış etmeyen ve en önemlisi geçmişini hatırlamayan bir kızdır. Ayrıca bazı tuhaf güçlere sahiptir. Günün birinde Ellis’in başına büyük bir ödül koyulur. Nadie de yetenekli bir bayan ödül avcısıdır. Fakat onu verilen görev Ellis’i ele geçirmek, başına konan ödülü almak değil, tam tersine onu diğer herkesten korumaktır. Birbirleri ile tanıştıktan sonra Nadie ile Ellis güneye doğru, Ellis’in gizemli geçmişini aydınlığa kavuşturmak için yola koyulurlar. Zaman içinde birbirlerine daha çok ısınmaya, birçok yeni insan ile tanışmaya ve birçok yeni düşman ile mücadele etmek zorunda kalırlar.

    Zaman dilimi ve nerede geçtiği konusunda El Cazador de la Bruja bizlere pek fazla ipucu vermiyor. Bizim çıkartabildiğimiz mekân bakımından anime Meksika’da geçiyor ve olaylar günümüze yakın bir tarihte oluşuyor. Animede daha çok vahşi batı havası hakim ve biraz da Michiko to Hatchin’i andırmıyor değil.

    Konu ve işleniş olarak El Cazador de la Brjua, karşımıza maalesef ismi kadar ilginç bir şekilde çıkamıyor. Senaryo bakımından anlatılmak istenen aslında ilginç ama işleniş bence çok yavan kalmış. Öyle ki silahlı çatışmalar tıpkı Kurtlar Vadisi Pusu gibi. Yani kimse Nadie’nin eline su dökemiyor ve Nadie tek vuruşta karşısındakinin silahını tutan elini vuruyor. Ve ortada nasıl oluyorsa hiç kan yok. Ayrıca L.A. adındaki karakter eminim sizin de sinirinize dokunacaktır. Psikopatlığına eyvallah ama sürekli Ellis Ellis diye ortalarda gezmesi ve aptal konuşmaları insanı bayıyor. Son olarak da bazı bölümlerin araları birbirleri ile çok kopuk. Demek istediğim misal bir bölüm bittikten sonra diğer bölüm başladığında kendinizi hemen apayrı bir olayın içinde bulabiliyorsunuz. Kısacası demek istiyorum ki atmosfer çok hafif ve insanı sarmayı başaramıyor.

    Görsel ve çizimler olarak El Cazador de la Bruja çok güzel bir anime. Karakterler abartısız, renkler ışıl ışıl. Müzikler ise çok dengesiz. Başta açılış parçasını hiç beğenmedim. Kapanış parçası da iyi bir şeye benzemiyor ama seri esnasında bazen çok güzel parçalar çalabiliyor.

    Sonuç olarak El Cazador de la Bruja’ya başlamadan önce tarz olarak Michiko to Hatchin’e, müzikler bakımından ise Cowboy Bebop’a benzeyen bir şey bekliyordum ama maalesef tam tersi çıktı. Kısacası El Cazador de la Bruja benim için biraz hayal kırıklığı oldu ama yinede izlenebilir bir anime.

    { 1 comments bulunmakta. Yorum ekleyin }

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan