• Mayıs 20, 2010

    Yönetmen: Kenji Kodama
    Stüdyo: Sunrise, Bandai Visual
    Tür: Macera, Fantastik
    Yapım Yılı: 2008
    Bölüm Sayısı: 26
    Anime Puanı: 10/8



    Tales of the Abyss adlı anime, 2005 yılında çıkan ve yapımcılığını Namco’nun üstlendiği Tales serisinin aynı adlı PS2 oyunundan uyarlanmış bir anime. Tales serisinin tüm oyunları gibi Tales of the Abyss de 2008 yılında 26 bölümlük anime olarak sevenlerinin karşısına çıktı.

    Anime, bütünüyle fantastik bir dünya olan Auldrant gezegeninde geçiyor. Anlatılanlara göre bu dünya Fonon adı verilen elementlerden meydana gelmiştir. Bunun altı elementini ateş, su, toprak, rüzgar, ışık ve gölge oluşturmaktadır. Ayrıca bir de yedinci bir fonon elementi olan ve ses elementi adı verilen bir element daha vardır ve bu elementi insanlar kontrol edebilmektedir. Bunu kontrol eden insanlara ise yedinci fonist denilmektedir. Animenin konusuna göre çok uzun zaman önce yaşayan Yulia da yedinci bir fonisttir ve geleceği öngörmüştür. Buna “score” adı verilmiştir ve geleceğin yazdığı “fonstone” yani fon taşları da dünya üzerine düşmüştür. Auldrant üzerindeki iki büyük hükümdarlık olan Kimlasca ve Malkuth’da bu taşlar için, yani gelecekte neler olacağını öğrenmek için uzun yıllar savaşmışlardır. Fakat son zamanlarda iki hükümdarlık arasında barış sağlanabilmiştir.

    Tales of the Abyss’in kahramanının adı Luke Fon Fabre’dir ve kendisi Kimlasca kralının yeğenidir. Yedi yıl önde Malkuth İmparatorluğu tarafından kaçırıldığından beri yaşadığı malikâneden dışarıya adım atılmasına izin verilmemiştir ve kaçırıldığından önceki hafızsını da kaybetmiştir. Günün birinde kılıç ustası Van ile antrenman yaparken gizemli bir kadın çıkagelir ve Van’ı öldüreceğini söyler. Luke olup biteni anlamaya çalışırken Van ile kadının arasına girer ve Luke ile kadın yaşanan olaylar sonucu malikâneden çok uzağa ışınlanırlar. Kadın, adının Tear olduğunu söyler ve Luke’un evinden uzaklaşmasının suçlusu olarak onu evine geri götürmeye karar verir. Fakat bu yolculuk sırasında Luke’un hayatı hiç beklemediği kadar değişecektir.

    Konu olarak Tales of the Abyss, oyunu ile paralel olarak ilerliyor ve Persona adlı oyunun anime versiyonuna göre konu değiştirilip heba edilmemiş. Senaryonun en büyük destekçisi ise şüphesiz karakterleri oluyor. Animede bir hayli fazla iyi ve kötü karakter bulunmakta ve hepsinin özellikleri, animeye katkısı değişik. Atmosfer bakımından ise anime iyi bir çizgi üzerinde ilerliyor ve izleyicisini asla sıkmıyor. Ayrıca dövüş sırasında tıpkı oyunundaki gibi karakterlerin özel güçlerini kullanması hoş bir ayrıntı olmuş.

    Animenin eksisi olarak ise 26 bölüme sıkıştırılmaya çalışılmış olduğunu söyleyebilirim. Bazı bölümler çok kopuk ilerliyor ve olaylar çok hızlı gelişip bitiyor. Yani bir bakıyorsunuz adamlar güneyde bir şeyle uğraşıyor, bir bakmışsınız kuzeye gidip başka bir işi bitirmişler bile. Ayrıca çoğu dövüş sahnesinde o kadar darbelere rağmen kılıçlara kan bulaşmaması çok ilginç.

    Görsellik bakımından Tales of the Abyss bir hayli kaliteli ama dediğim gibi bazı efektler yetersiz kalıyor. Müzikleri ise çok kaliteli. Animenin açılış parçası oyununki ile aynı ve çalan parça da gayet hoş bir parçası. Kapanış parçası için de hoş denilebilir.

    Tales of the Abyss, izlediğim en iyi anime olmayabilir ama bir oyun uyarlamasına ve birçok diğer animeye göre çok daha kaliteli ve izlenilmesi gereken bir yapım olarak düşünüyorum.

    0 comments

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan