• Ocak 30, 2011

    Yönetmen: Hiroyuki Okiura
    Stüdyo: Productin I.G.
    Tür: Dram, Askeri
    Yapım Yılı: 1999
    Bölüm Sayısı: Film
    Anime Puanı: 10/6.5



    Jin-Roh: The Wolf Brigade, alternatif bir geçmişte, Kerberos isimli polise bağlı özel bir birliğin üyesi olan Kazule Fuse’yi konu alıyor. Jin-Roh’un geçtiği dünyada Japonya ağır bir savaştan çıkmış ve halk ile devlet arasında bu yüzden uyum sağlanamamıştır. Devletin baskıcı olduğunu düşünen Sect isimli bir terör örgütü başkent Tokyo’da boy göstermektedir. Sayıları gün geçtikçe arttığından ve güçlü bir organizasyon yeteneğine sahip olan Sect’in karşısında polis kuvvetleri sadece Tokyo’da görev alacak olan yardımcı bir teşkilat, yani Kerberos’u kurar. Bu birlik gizlilik içinde hareket etmekte, ağır zırh ve silahları ile doğrudan öldürme yetkisine sahiptir.

    Anime filmi, Tokyo’da yine halkın devlete karşı başlattığı bir protesto gösteri ile başlıyor. Bu gösteride şiddetin dozu giderek artmakta, atılan taşlar önce özel Molotof kokteyllerine, ardından bombalara dönüşmektedir. Kısacası protesto, meydan savaşına dönmektedir. Genç bir kız, kanalizasyondaki üstlerinden aldığı emirlerle bu bombaları eylem yapanlara dağıtmakta, yani kurye görevi görmektedir.
    Öte yandan olayların biraz uzağında zırhlı özel bir birlik harekete geçmek için beklemektedir. Çok geçmeden de kanalizasyona girerek operasyonu başlatırlar. Bu ağır zırhlı ekip, kanalizasyonda bomba dağıtan Sect üyelerine anında kıstırır ve kurşuna dizer. Geriye bir tek genç kız kalır ve onun karşısına da Onbaşı Fuse çıkar. Fuse, kıza “neden” diye sorduğunda diğer birlik üyeleri de olay yerine varır. Onlardan ürken kız elindeki bombayı patlatır. Kız elbette paramparça olur ama Fuse üzerindeki ağır zırh sayesinde olayı sadece birkaç çizik ve yanıkla atlatır. Bundan sonra ise Anime, Fuse’nin yaşadıklarını ölen genç kızın ablası ile tanışmasını ve gölgelerin içinde süren politik savaşları konu alır. Tüm bunların ortak noktası da Fuse’dir.

    Atmosfer bakımından Jin-Roh’un savaş sahneleri heyecanlı ve gerilimi yüksek geçse de, filmin büyük bir kısmında dram yönü daha ağır basıyor. Yani bu anime filmini izlerken aksiyonu bol sahneler beklemeyin. Daha çok Fuse’nin yaşadıkları, ilişkileri ve bahsettiğim gibi politik unsurlar ön planda. Ve bana göre aksiyon dolu kısmı biraz daha arttırılsaymış çok iyi olurmuş. Çünkü konuşmalar gereğinden fazla ve siyasi içerikli. Bu da doğal olarak çoğu izleyenini sıkacaktır. Halbuki zırhları giydikleri bölümler harika ve çatışmalardaki gerçeklik çoğu animelerde yok.

    Çizimleri Jin-Roh’un eski olduğunu belli ettiriyor fakat gerçekçi çizimler kullanıldığı için (gerçek çekik gözlü Japonlar gibi) çizimler izleyenine kötü gelmiyor. Özellikle karakterler çok iyi betimlenmiş ve hal ve tavırları ile bir hayli başarılı gözüküyorlar. Müzikler de fena sayılmaz. Özellikle kapanışta çalan parça animeye çok güzel uymuş.

    Sonuç olarak Jin-Roh: The Wolf Brigade ağır bir anime ve herkese hitap etmiyor. Eğer dram ve politikadan hoşlanıyorsanız seveceksinizdir ama benim gibi fazla konuşmadan, daha doğrusu olay yaşanmamasından haz etmiyorsanız anime size biraz sıkıcı gelebilir.

    Ayrıca Jin Roh’un 1984 yapımı “The Red Spectacles” ve 1991 yapımı “Stray Dog: Kerberos Panzer Cops” adında, karakterler bakımından bağımsız olan iki adet live-action filmi bulunmaktadır.


    { 1 comments bulunmakta. Yorum ekleyin }

    1. Adı ve başlangıç kısmına bakılarak aksiyon dolu bir film beklenmemeli denildiği gibi.

      YanıtlaSil

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan