• Nisan 14, 2011

    Yönetmen: Fumio Kurokawa
    Stüdyo: TMS Entertainment
    Tür: Dram, Spor
    Yapım Yılı: 1969
    Bölüm Sayısı: 104
    Anime Puanı: 10/7.5



    Attack No. 1 veya benim bildiğim adı ile Mila Superstar, hayatımda izlediğim en eski anime olma unvanına sahip.

    Çok küçük yaşta televizyondan izlediğim yaklaşık 41 yaşındaki bu animenin kahramanı Kozue Ayuhara. (Benim izlediğim Almancasında adı Mila Ayuhara’ydı.) Mila, pardon Kozue küçüklüğünden beri voleybola düşkündür ve dünyanın en iyisi, yani Attack No. 1 olmak istemektedir. Fujimi Koleji’nin voleybol takımına giren Kozue, Midori ile yakın arkadaş olur ve gün geçtikçe takımın koçu Hongo’yu (Roberto Hongo değil:) daha da etkiler. Fakat aynı zamanda kendisine düşman gözü ile bakan rakipler de edinmeye başlar. Yani kısacası animede bir kızın sıfırdan başlayıp dünyanın en iyisi olma hayalleri kurarak yükselmeye çalışmasını izliyoruz.

    Attack No. 1’da hatırladıklarım bölük pörçük çünkü animeyi (daha doğrusu o zamanlar çizgi film gözü ile) izlerken 1. sınıfa ya gidiyordum ya da gitmiyordum. Bu anime spor temalı olmasına rağmen oldukça ciddi bir animeydi. Öyle ki komik tek bir sahnesini bile hatırlamıyorum. Genellikle hep ciddi bir havada ilerlerdi ve dram yönü ağır basardı. Kozue dışında aklımda kalanlar turuncu saçları ile Midori, Kozue’nin dağlara tırmanırken ölen erkek arkadaşı (ki bu bölümlerde sürekli ağlıyoruz), bu erkek arkadaşa çok benzeyen Koç Hongo. Ayrıca çirkef bir kız vardı ama en önemlisi Üzerinde Nippon yazan mavi kazağı ile sağ kolunu oynatamayan (sol da olabilir) saçı sakalı birbirine karışmış, güneş gözlüğü takan sert ve gaddar bir koç vardı ki onu hiç unutmadım:) Bu adam da eskiden voleybolcuymuş ve Tsubasa nasıl drive şut çekiyorsa bu da voleybolda drive çekiyordu. Fakat sürekli daha iyi olmak için çabalıyordu ve ellerini çakıl taşlarının içine falan daldırıyordu, acayip bir adamdı. Sonunda da olan oluyordu ve kolu iflas ediyordu. Attack No1’da bunun gibi birbirinden ilginç karakterler vardı.

    Animenin çizimleri bir hayli eski olmasına rağmen gayet iyiydi. Yani 69 yapımı ile 80’li yılların animelerini hayalimde şöyle bir karşılaştırdığımda pek fark göremiyorum. Çizimler daima gerçekçi (kocaman gözler var ama abartılı değil diyelim) ve dediğim gibi animenin dram yönü ağır bastığından öyle komiklikler falan yok. Ha, birkaç espri elbette vardır ama o kadar. Almanca açılış parçasını şöyle böyle hatırlıyorum, bir de Kozue’nin isyankâr Almanca dublaj sesi hala kulaklarımda:)

    Attack Nr. 1 gerçekten çok eski bir anime ve günümüzde izleniyor mu (internette var mı) bilmiyorum. Ben zamanında televizyonda ne bulduysam izledim ve Kozue/Mila da onların arasındaydı. İzlemekten pişman mıyım? Kesinlikle hayır.

    0 comments

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan