• Nisan 14, 2011

    Yönetmen: Kozo Kuzuha
    Stüdyo: Nippon Animation
    Tür: Dram, Tarihi
    Yapım Yılı: 1993
    Bölüm Sayısı: 40
    Anime Puanı: 10/8.5



    Little Women 2: Jo’s Boys, Loisa May Alcott’un (1832 – 1888) eserlerinden uyarlanan bir animedir. Animenin adından da anlaşılacağı üzere ilk serisi de vardır fakat karakter dışında aralarında bir bağ olmadığı için rahatlıkla izlenebilmektedir.

    Öncelikle biraz ilk serisi hakkında bilgi vereyim. İlk Little Women animesi (1987 yapımı olan. Aynı isim altında 1981 yapımı başka bir anime daha var) Amerika’da, sivil savaş döneminde geçiyor. Babaları orduya katılmış olan Meg, Josephine (Jo), Beth, Amy ve annelerinin başından geçen olaylar 48 bölüm boyunca izleyicisine sunuluyor. Little Women 2 ise yaklaşık on yıl sonrasında geçiyor. Jo artık yetişkin bir kadın olmuş ve Alman Profesör Fritz Bhaer ile evlenerek bir okul açmıştır. Bu okuldaki öğrencilerin birçoğu yetim ve gidecek yeri olmayanlardır. Doğal olarak bu okulda birbirinden farklı, yaramaz, çalışkan, sorunlu, sorunsuz birçok çocuk vardır. Animede bu çocukların maceralarını, Jo ile ilişkilerini acısı ile tatlısı ile göz önüne seriliyor.

    Little Women serisinin ilkinin sadece birkaç bölümünü izlemiştim çünkü anime bana o zamanlar çok ağır, çok duygulu gelmişti. Yanlış hatırlamıyorsam hep kötü şeyler oluyordu ve anneleri de hastaydı. Belki de başka animeyle karıştırdım:) Bunda elbette çok küçük olmamın etkisi de var. Little Women 2’yi izlerken ben 6 – 7 yaşlarındaydım ve bu animeyi bile hayal meyal hatırlıyorum. Anımsayabildiklerim, yaramaz ama iyi kalpli bir kız vardı, keman çalan bir çocuk vardı ve ilk geldiğinde serseri olan bir çocuk vardı. Hatta bu çocuk okuma yazma bilmediği için diğer çocuklar ona gülmüştü ve Jo buna çok kızmıştı. Bunlar gibi sadece birkaç ayrıntı kalmış aklımda ve bir de almanca açılış parçasını nedense unutmamışım. Little Women 2’de de dram öğeleri fazlasıyla mevcut, sonuçta bu çocukların çoğu yetim. Fakat ilk seriye göre biraz daha hafif bir seri. Çocukların başına komik şeyler de gelmiyor değil. Sonuçta anime okul ortamında geçiyor ve her ne kadar dram yönü ağır bassa da haylazlıklar yaşanmıyor değil.

    Çizim olarak animede ortama uysun diye doğal olarak daha gerçekçi çizimler kullanılmış. Yani rengârenk saçlar, kocaman gözler bu animede yok. Karakterler daha gerçeğe yakın. Dediğim gibi bir tek almanca açılış parçası var aklımda ve o da güzel bir parçaydı.

    Little Women 2: Jo’s Boys’u bilen var mıdır bilmiyorum ama benim zamanında izlediğim en güzel yapımlardan biriydi ve şimdi bile yeniden izlemeyi düşünebilirim.

    0 comments

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan