• Nisan 13, 2011

    Yönetmen: Hideaki Anno
    Stüdyo: Gainax
    Tür: Bilimkurgu, Macera, Dram
    Yapım Yılı: 1990
    Bölüm Sayısı: 39
    Anime Puanı: 10/9



    Nostalji kuşağımıza sırada Nadia: The Secret of Blue Water var. 90’lı yıllarından başında çekilmiş olan bu anime, kurgusunu Jules Verne’nin Denizler Altında 20.000 Fersah adlı romanından alıyor. Kurgu sağlam, karakterler sağlam ve atmosfer de yerinde olunca ortaya zamanında çok güzel bir yapım çıkmış.

    Hikayenin kahramanları kökeni belli olmayan, gizemli kız Nadia ile genç Fransız mucit Jean. Jean, Paris’te düzenlenen uçak yarışmasına katılacaktır ama ansızın Nadia’yı ve peşinde olan üç kişiyi görür. Jean hemen Nadia’ya yardım eder (daha doğrusu beraber kaçmaya başlarlar) fakat peşlerinde olan Grandis, Hanson ve Sanson’un pes etmeye niyeti yoktur. Üçlü, Nadia’nin boynundaki gizemli ve “Blue Water” adındaki kolyenin peşindedir. Fakat çok geçmeden Nadia’yı bekleyen tehlikenin çok daha büyük olduğu anlaşılır. Çünkü kolyenin peşinde dünyayı hâkimiyeti altına almak isteyen Gargoyle ve Neo-Atlantean adlı örgütü de vardır. Öte yandan Nadia’nın da güçlü müttefikleri vardır. Kaptan Nemo ve efsanevi denizaltısı Nautilus, Nadia’nın yanındadır.

    İlk paragrafımda bahsettiğim gibi Nadia: The Secret of Blue Water’in kurgusu bir romana dayandığı için oldukça sağlam. Anime de komedi unsurları da göze çarpsa da dram yönü daha ağır basıyor ve ara ara hüzünlendiğiniz zamanlar da oluyor. Ben bu animeyi yaşım küçükken izlemiş olmama rağmen beni çok etkilediği için birçok ayrıntısını dün gibi hatırlarım. Özellikle son bölümlere doğru anime adeta tavan yapıyor ve tatmin edici bir sonla sona eriyor. Nadia: The Secret of Blue Water’de elbette abartılı öğeler de yok değil. Ama her ayrıntı dozunda kullanılmış.

    Animenin çizimleri bir hayli eski ama eski olduğu kadar da sağlam. Özellikle karakter çizimleri ile Nadia: Secret of Blue Water çok başarılı bir yapım. Animede her çeşit karakter var ve her birinin çizimleri farklı farklı. Animede mekan bolluğu yaşandığı için neredeyse anime her bölüm başka bir havaya, başka bir tarza dayanıyor. Bir bakmışsınız Fransa’dasınız, bir bakıyorsunuz Afrika’dasınız.

    Nadia: Secret of Blue Water, bilimkurgu öğeleri ile donatılmış çok başarılı bir yapım. Yirmi senelik bu animenin benim gönlümde yeri başkadır ve eski olmasına rağmen herkese tavsiye ederim.


    { 1 comments bulunmakta. Yorum ekleyin }

    1. Bu Anime'yi bende hatırlıyorum, ve 80'li yıllarda TRT1'de çıktığı zamanları da dün gibi hatırlıyorum.Gerçekten de yeri çok özel bir animedir, hem kurgusu hemde atmosferi bakımından.
      TRT'nin elindeki animeleri(bunun gibi daha pek çoğunu),türkçe dublajlı versiyonlarını arşivden tekrar günışığına çıkarması gerektiğine inanıyorum.

      YanıtlaSil

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan