• Ağustos 16, 2011

    Yönetmen: Naoyuki Konno
    Stüdyo: A-1 Pictures
    Tür: Aksiyon, Dövüş
    Yapım Yılı: 2010
    Bölüm Sayısı: 12
    Anime Puanı: 10/3.5



    The Third Division adı verilen üçüncü dünya savaşından sonra Japonya ikiye ayrılmıştır. Savaştan birkaç yıl sonraVishio adındaki örgüt ayrılan bölgelerden biri olan Toshima’yı (eski Tokyo) kontrolü altına alır. Burada Igra adında, ölümüe dövüşler düzenlenmektedir.

    Togainu no Chi’nin kahramanının adı Akira. Kendisi bir dövüş turnuvası olan Bl@ster’in Lost lakaplı yenilmez dövüşçüsüdür. Günün birinde cinayetle suçlanır ve ikiye ayrılan Japonya’da her cinayetin suçu müebbet hapistir. Fakat Emma adında bir kadın çıkagelir ve Akira’ya reddedemeyeceği bir teklif yapar. Buna göre Akira geyler şehrine, pardon Toshima’ya gidecek, Igra turnuvasını katılıp en tepeye yükselecek Il Re adındaki şehrin liderini yok edecektir.

    Animenin konusu oldukça basit. Cinayetle suçlanan bir adam başka bir yere yollanır ve özgürlüğü karşılığında kötü adamı yenmesi istenir. İyi, tamam da Japonya savaştan sonra neden ikiye ayrılmıştır, neden etraf gey, pardon psikopat serseriler dolaşmaktadır kimse bilmiyor. Diğer tarafta insanlar normal yaşarken yüz metre ötede düzine düzine insan ölüyor. Konu bakımından animenin tek çekiciliği Il Re kimdir ve ne zaman çıkacak diye merak ettirmesi. Bunun dışında hiçbir özelliği yok. Ayrıca belki iki kez tabir etmemden anlamışsınızdır, tüm Toshima gey. Akira’nın arkadaşı Keisuke gey, Rin adındaki karakter gey, Arbitro zaten baş gey (oğlan köpecikleri var), anlayacağınız tüm güzel oğlanlar burada. Ha, birde herkes kan yalıyor. Kılıçtan veya yüzden, hiç fark etmiyor:) Togainu no Chi’nin sadece iki artısı var. Birincisi dövüş sahneleri fena değil. İkincisi de müzikleri güzel. Bunun dışında bahsettiğim gibi anime gey.

    Togainu no Chi’nin çizimleri güzel. Sadece bazı kan efektlerini beğenmedin. Ekran karanlıkken kıpkırmızı kanlar biraz amatörce duruyor. Müzikleri ise animenin çok az olan iyi yönlerinden en iyi. Açılışı hiç fena değil ve 12 bölüm boyunca farklı kapanış müzikleri kullanılmış.

    Sonuç olarak bu geyler karşıma nereden ve nasıl çıktı bilemem ama Togainu no Chi izlediğim en berbat animelerden biri. İçinde hiçbir özellik, hiçbir çekicilik bulundurmuyor ve benim tavsiyem şiddetle uzak durmanız.


    { 5 comments bulunmakta.Yorum yapın }

    1. bunları yazan kişi animeden anlamadıgın belli gay(senin tabirinle gey) dedigin türün animedeki ismi yaoi ve bunlar kızlar icin hazırlanmıs şeyler neyse cahilligine veriyorum bu fantastik konuyu anlayamamanıda akılsızlıgına veriyorum

      YanıtlaSil
    2. Teşekkür ederim. Ne anlarım ben, cahilliğime ver benim.

      YanıtlaSil
    3. Birşeyi izlemeden önce animenin türüne bakmayı denesen? Animenin türünde açıkça shounen ai vardı.Bilmediğin için söylüyorum,shounen ai erkek-erkek ilişkisidir,bu tür şeyleri sevmiyorsan izlemenin bir anlamı yok.Shounen ai animeler bu tür şeyleri seven insanlar için hazırlanmıştır , senin gibi yobaz ve anti-homosexual insanlar izlemesin diye de türünde yazar hatta bazı sitelerde uyarısı da yazar.Ben bu animeye bayıldım,öyle iğrenç bir ortamda,insanların birbirini öldürmekten zevk aldığı bir yerde bile arkadaşlığın devam etmesi çok hoştu.eğer shounen-ai türünü seviyorsanız kaçırmayın ama bu tür şeylere ön yargılıysanız izlemeyin! ( gerçi animenin oyununa kıyasla shounen-ai yok denilecek kadar azdı fazla umutlanmayın)

      YanıtlaSil
    4. Türüne bakma olayında sana katılıyorum. Zaten artık böyle serilere denk gelmemeye dikkat ediyorum.

      İki erkeğin öpüşmesini birbirlerinin teni üzerinden kanlarını yalamalarını sevmediğimden ötürü yobaz olduğum için de özür dilerim. Senin gibi iki erkeğin ilişkisinden zevk alamıyorum, kusura bakma.

      Saygılar.

      YanıtlaSil
    5. haklısın kan efektleri gerçekten çok kötü ama zaten yaoi diye geçiyor bu tür haksızmıyım onun dışınde ıı ren denen herifi gösteriyorlarmı

      YanıtlaSil

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan