• Eylül 20, 2011

    Yönetmen: Tomoki Kobayashi
    Stüdyo: Lantis
    Tür: Aksiyon, Fantastik
    Yapım Yılı: 2006
    Bölüm Sayısı: 26
    Anime Puanı: 10/7


    Küçük bir köyde, insanların birbirleri iyi anlaştığı bir yerin yakınındaki ormanda Eururu ve Aururu adındaki iki kardeş yaralı bir adam bulurlar. İyilik ve yardımseverliklerinden dolayı yaralı adamı köylerine getirirler ve büyükanneleri Tusukuru’ya emanet ederler. Adam kısa zamanda iyileşir ve gözlerini açar. Ama bir sorun vardır, adam geçmişini ve nereden geldiğini hatta adını bile hatırlamamaktadır. Birde yüzünde ne kadar uğraşırsa uğraşsın çıkaramadığı bir maske vardır. Nitekim bu gizemli adamı köy çabuk kabul eder ve onlardan biri gibi saymaya başlarlar. Yaşlı Tusukuru’da adama Eururu ve Aururu’nıun yıllar önce ölmüş babalarının ismi olan Hakuoro koyarlar. Böylelikle Hakuoro küçük köyde bir sürü arkadaş edinir ve huzur içinde yaşamaya başlar.

    Hakuoro köyde yaşadıkça aslında her şeyin güllük gülistanlık olmadığını fark eder. Çünkü ülkenin aç gözlü, vurdumduymaz ve kendini beğenmiş imparatoru tüm köyleri baskı altında tutmaktadır ve hasatlarının büyük bir bölümüne el koymaktadır. Bir gün Hakuoro’nuın köyüne gelen imparator birlikleri hadlerini aşarlar ve köyün lideri, yaşlı Tusukuru hayatını kaybeder. Bu durum bardağı taşıran son damla olur ve köylüler isyan başlatır. Bu isyan diğer tüm köylerinde katılımları ile büyür ve zalim imparatorluk düşürülür. Yeni imparatorluğun başına köylülerin isteği ile isyanları da yöneten Hukuoro getirilir ve yeni imparatorluğun adına Tusukuru adı verilir.

    Hakuoro imparator olduktan sonra işler sakinleşir ve insanlar normal mutlu hayatlarına dönerler. Tabi bu durum uzun sürmeyecektir. Hakuoro geçmişini hatırlayamasa da onun yakasını asla bırakmamaktadır ve çok geçmeden yeni savaşlar patlak verir. Etrafta barış içinde yaşamayı isteyemeyen ve Tusukuru’yu egemenliği altına almak isteyen hükümdarlıklarda vardır. Nice savaşlar seri boyunca yaşanır ve gerçekler yavaşça gün yüzüne çıkmaya başlar. Çünkü Hakuoro aslında sadece hafızasını kaybetmiş bir adam değildir.

    Utawarerumono konu bakımından ilk başlarda klasik geçmişini hatırlayamayan adam olarak başlasa da aslında bölümler ilerledikçe daha karmaşık ve görülmemiş bir hal alıyor. İçerik olarak seride aksiyon, savaşlar ve fantastik öğeler ağır bassa da aşk, komedi ve gerilim gibi öğelere de rastlanıyor. Bu arada karakterlere değinecek olursak; seriyi izlerken neden bunların kulakları uzun, kadınların kuyruğu var veya kanatlı uçabilen insanlar var diye sorabilir ve saçma bulabilirsiniz. Aslında ilk başladığımda bende saçma bulmuştum ama işin aslı bölümler ilerledikçe bunların hepsinin gerekçelerini öğreniyorsunuz ve neden bunların kulakları üç metre sorularına cevap alabiliyorsunuz. Demek istediğim bu insanların böyle olmalarının bir sebebi var ve bunu öğrenirken çok şaşıracaksınız.

    0 comments

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan