• Haziran 16, 2012

    Yönetmen: Kiyoko Sayama
    Stüdyo: TMS Entertainment
    Tür: Tarihi, Aksiyon, Fantastik
    Yapım Yılı: 2012
    Bölüm Sayısı: 12
    Anime Puanı: 10/6.5



    Brave 10 adlı anime her ne kadar fantastik içerikli bir anime olsa da, karakterlerini tarihte yaşamış gerçek kişiler oluşturuyor. “Sanada Cesurları” Sengoku döneminin sonu ile Edo döneminin başları arasında gerçekten yaşamışlardır ve Sanada Yukimura adlı kumandana eşlik etmişlerdir.

    Zaman dilimi olarak anime 1600 yılındaki Sekigahara savaşının bir yıl öncesinde geçiyor. Iga’lı gezgin bir Ninja olan Saizou, günün birinde suikastçılar tarafından kovalanan Isanami adlı genç bir kıza denk gelir. Isanami, Izumo adlı tapınağın hayatta kalan son üyesidir. Isanami’nin amacı Sanada Yukimura’nın yanına gidip ona sığınmaktır. Bu arada Yukimura’da kendi deyişiyle ellerindeki on parmak kadar cesur savaşçıyı bir araya getirmeye çalışmaktadır. Saizo, Isanami ona eşlik ederse yiyecek vaat eder ve Saizo şimdilik onunla takılmayı kabul eder. Bölümler ilerledikçe de Saizo ve Isanami ile beraber tüm cesurlar bir araya gelmeye başlar. Bu arada Isanami’nin kendisinin dahi bilmediği büyük bir sırrı vardır.

    Brave 10’nin konusu ilk bakışta cesurlar, sırlar ve kılıç savaşları derken ilginç görünebilir ama ne yalan söyleyeyim, bana göre konusu fazla yüzeysel ve boştu. Genel olarak baktığımızda her bölüm birileri fantastik yetenekleri ile dövüşüyor. Birisi yıldırım atıyor, öteki buz yapıyor, diğeri hayvanları yönetiyor derken seri bitiveriyor :) Tamam, savaş sahneleri ve dövüşler pek tarzım olmasa da fantastik öğelerle güzel birleştirilmiş ve şiddet ile kan unsurları bolca kullanılmış. İlk bölümler ilgimi de bayağı bir çektil ama artık 6. veya 7. bölümden sonra insan bir yenilik, değişiklik bekliyor. Zaten ortada senaryo namına pek bir şey yok, herkes Isanami için dövüşüyor. Durum böyle olunca bir süre sonra bölümleri hızlı hızlı geçmeye başlıyorsunuz. Animenin sonunda da zaten tahmin edilen gerçekleşiyor ve mutlu bir şekilde seriye son veriyoruz. Demek istediğimi bir örnekle tanımlayayım; hamburgeri herkes sever ama her gün her gün yenilirse de bıkkınlık verir :)

    Brave 10’nin çizimleri anime dünyasına pek bir yenilik katmıyor. Alışılagelen ilginç saç tipleri ve renkler, kocaman gözler (Isanami’nin yüzünün yüzde 51’i göz) Brave 10’de de yerini almış. Fakat renkleri bana biraz soluk geldi. Ayrıca 720p sürüm olmasına rağmen keskinliği de pek iyi değildi. (Üç farklı yerden indirip karşılaştırdım) Bunun dışında bahsettiğim savaş sahneleri, şiddet ve kan öğeleri gayet başarılı. Animenin müzikleri ise çizimlerinden daha iyi. Güzel bir açılış parçası ve elektro müzik tarzı ilginç bir kapanışa sahip. Bölümler esnasında çalan parçalar da gayet iyi.

    Kısacası Brave 10 benim gözümde sıradan ve biraz da boş bir anime. Eğer kılıç savaşlarını çok severim, izlemekten hiç bıkmam diyorsanız animeye göz atabilirsiniz ama sizin için senaryo ön plandaysa anime sizi sıkabilir. Her şeye rağmen başarılı dövüşleri için bir şansı da hak etmiyor değil.

    { 1 comments bulunmakta. Yorum ekleyin }

    1. Kılıç savaşlarını çok sevmem ama yine de animeye göz atacağım sanırım, çünkü o kızıl saçlı tatlı çocuğun olayını merak ediyorum. Böyle bir tanıtım arıyordum, teşekkür ederim. :)

      YanıtlaSil

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan