• Haziran 25, 2012

    Yönetmen: Naoto Hosada
    Stüdyo: Asread
    Tür: Aksiyon, Gerilim, Fantastik
    Yapım Yılı: 2011
    Bölüm Sayısı: 26
    Anime Puanı: 10/5.5



    Türkçe adıyla Gelecek Günlüğü isimli anime, Yukiteru Amano ve on bir diğer “gelecek günlüğü” kullanıcısının birbirlerini öldürerek tanrı olmaya çalıştıklarını konu alıyor. Yukiteru, namı diğer Yukki, tek başına takılan, pek fazla göz önünde olmayan sıradan bir lise öğrencisidir. En büyük eğlencesi cep telefonundaki günlüğüne etrafında olan biteni yazmaktır. Günün birinde Yukki’ye, kendi hayalinde oluşturduğu sandığı tanrı Deus tarafından özel bir günlük verilir. Bu günlüğe göre Yukki, on dakikalık aralarla gelecekte olanları sanki kendisi cep telefonundaki günlüğüne yazmış gibi görebilmektedir. Yani saat daha 15:30 ise Yukki cep telefonundaki günlüğe bakarak 15:40’ta günlüğüne neler yazmış, on dakika öncesinden görebilmektedir. Kısacası Yukki geleceği cep telefonundan okuyabilmektedir. Yukki ilk başta hayali sandığı Deus’un gerçek olmasına ve böyle bir güce sahip olduğu için çok sevinir, kendisini özel hisseder. Lakin çok geçmeden aynı sınıfta okuduğu Yuno’nun da bir gelecek günlüğü kullanıcısı olduğunu fark eder. Üstelik farkına vardıkları şeyler bu kadarla da sınırlı değildir. Her birinin özellikleri farklı olan on iki gelecek günlüğü, Yukki ve sınıf arkadaşı Yuno da dahil on kişiye daha bahşedilmiştir. Bu günlük kullanıcısı on iki kişi büyük bir oyunun parçasıdır. Bu oyuna göre hayatta kalan son günlük kullanıcısı Deus’un yerine tanrı olacaktır.

    Mirai Nikki’nin son derece akıcı, şaşırtıcı, ilginç ve kırılma noktaları ile sizleri bolca şaşırtmayı başaran sıra dışı bir konusu var. Barındırdığı zekâ dolu içeriği ile bir adım sonra ne olacak kestiremiyorsunuz. Peki konusu ve hikayenin akışı bu kadar iyiyse neden daha yüksek değil? Çünkü ben Mirai Nikki’nin hiçbir karakterini beğenmedim, onlara ısınamadım. Çok ilginçtir ama benim gözümde animenin karakterleri çok zayıf. Mesela Yukki; tamam normal bir öğrenci karakteri çizilmek istenmiş ama kendisi ağlak ve korkak hareketleri ile çok bayıyor. İnsan izlerken hiç empati kuramıyor. Yaklaşık 18. bölümden sonra ise iyice sapıtıyor zaten. Yukki’yi geçtim Yuno daha da berbat bir karakter. Şizofren manyak, psikopat bir karakter yaratılmak istenmiş ama hakikatten çok itici olmuş. Hele Yuno’yu sempatik göstermeye çalışmamışlar mı… Geçmişi ne kadar acıklı ve zor geçmiş olursa olsun ben böyle bir karaktere asla sevgi beslemem. Böyle karakteristik özelliklerinin yanında karakterler çok da fantastik olmuş. Eteğinin altından roketler çıkararak daha önce orada olmayan motosiklete binerek kaçanından tutun, binanın üçüncü katından atlayıp da bir şey olmayanından beş yaşındaki zehir uzmanı katiline kadar tüm karakterler bayağı bir fantastik olmuş. Kısacası demek istediğim, konusu güzel ama itici, ucube karakterleri ile benim gözümde hiçbir uyumu yok. Son olarak hikayesinde beğenmediğim tarafı ise tanrı oyununun sadece Japonya’da geçmesi. Deus efendi dünyayı herhalde Japonya’dan ibaret sanıyor veya kendisi sadece oranın tanrısı ki (hatta aynı mahallenin) olaylar hep aynı yerde geçiyor. Oysa bana göre konuyu dünya şehirleri üzerine yayılsaymış, adam gibi karizmatik (Yukki’den biraz daha insan bir öğrenci, izleyince zevk veren bir psikopat) karakterler olsaymış lokum gibi anime olurmuş diye düşünüyorum.

    Animenin çizimleri ve müzikleri oldukça kaliteli. Çizimleri klasik anime çizimleri (büyük gözler, renkli saçlar vs.), kan unsuru, şiddet öğeleri ve aksiyon sahneleri güzeller ve heyecanlı geçiyorlar. Sansür kullanılmış olsa bile kopan uzuvlar ve hareketli dövüş sahneleri izlemek oldukça zevkli. Bir tek günlük kullanıcısı teyzenin kafası niye o kadar büyük, anlam veremedim. Animenin iki açılış ve iki kapanış parçası bulunmakta. Hepsi de kaliteli ve özellikle ilk parça gayet güzel. Bunun dışında anime esnasında çalan parçalar da seriye cuk oturmuş diyebilirim.

    Mirai Nikki gerçekten çok ilginç bir anime. Animeyi izlemeyin demem çünkü eğer karakterlerine ısınabilir, benim gibi onlarda bir sorun görmezseniz sizleri bayağı iyi bir anime bekliyor olur. Eğer benim kafadansanız kimi zaman ekrana kilitlenebilir, kimi zaman ise sahneleri hızla geçebilirsiniz. Bu yüzden bence animeye bir göz atın ve kararınızı kendiniz verin. Benim için Mirai Nikki pekte iyi bir deneyim olmadı ama sizin için belki en iyiler arasına bile girebilme şansına sahip, ilginç bir anime.


    { 16 comments bulunmakta.Yorum yapın }

    1. Yandereleri severim. Mirai Nikki'yi de 1 günde izlemiştim. Konu falan güzeldi. Ben beğenmiştim (:

      YanıtlaSil
    2. hocam tam benim kafadansın bütün anime yorumlarına katılıyorum. buna da katılıyorum. neredeyse bütün anime serilerinde sevdiğim karakterler olduğu halde bunda nedense sevecek karakter bulamadım. hatta iğrenecek karakterleri bol (bkz. Yuno). çizimler ve görsel efektler 2011 yılına göre biraz zayıf kalıyor. müzikler ise (örneğin bir Shiki müzikleriyle karşılaştırıldığında) zayıf kalıyor. bence 5.5 fazla. en fazla 3 bu animeye.

      YanıtlaSil
    3. bana hitap etti çok güzel ve farklı bi anime

      YanıtlaSil
    4. Benim favori 2. Animeyi bence zevk meselesi

      YanıtlaSil
    5. Ama her kez mutlu sona ulaştı bi bahtsız yukki depresif oldu benim favori a nimem akise aradan nefret ediyom yinede ben çoook sevdim hele ki yükünün gerceknyunoyu öldürmeye kalktığı sahne ve yukki nin onu durdurması ah orda çığlık atmıştım (fazla mi spoiler oldu acaba)

      YanıtlaSil
    6. Ben bayılırım mirai nikki ye <3

      YanıtlaSil
    7. sensee yazı cok güzel olmuş. ellerine sağlık. bence en iyi anime code geass ikinci en iyi animede mirai nikki. ben cok seviyorum mirai nikkiyi. yazıyı okuyunca tekrar izliyesim geldi. arigatto gozaimas sensee. lütfen rüzgarlı vadinin incelemesinide yapar mısın?

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Merhaba,
        Rüzgarlı Vadi'nin incelemesi mevcuttur. İyi seyirler.

        http://anime-inceleme.blogspot.com.tr/2010/11/nausica-of-valley-of-wind.html

        Sil
    8. 2. den nefret ettim 6.dan korktum(iyi anlamda) ve 1.ye gıcık oldum onun dışında güzel

      YanıtlaSil
    9. yunoyu fazla seviyorum mirrai nikkifin final, beni ağlatı . yazdikların iyiymiş hele yukkiye dediklerin

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Abi 27. Bölüm var 26 bölüm yazmışsınınız zaten Türkçe çevirisinide bulamıyorum yalnızca İngilizce felan var ama dizi 27 bölüm bilin yani 26. Bölüm final değil

        Sil
      2. Anime serisi 26 bölümdür.
        İki sene sonra, yani 2013 yılında Mirai Nikki Redial: Data Ikou adında bir OVA bölümü çıkmıştır.

        Sil
    10. Çok fazla haksızlık etmişsin kardeşim 5,5 nedir ya? Bundan katla vasat seriler varken hem de... Neyse bence karakterler itici değil de ilginç olmuş. Tabi Yukki her türlü ödlek bir maldan ibaret bir de sonlara doğru sapıtması beni de sinir etti ama daha yüksek bir puanı hak eden bir seri.

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Bu arada 5,5/10 yazacaksın 10/5,5 değil pay ve paydaya dikkat!

        Sil
      2. Yorumların ve öğütlerin için teşekkür ederim :)

        Sil
      3. Kardeşim amma soğuksun biraz samimi olsana

        Sil

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan