• Ağustos 07, 2012

    Yönetmen: Shin Onuma
    Stüdyo: Silver Link
    Tür: Doğaüstü, Komedi
    Yapım Yılı: 2012
    Bölüm Sayısı: 12
    Anime Puanı: 10/7.5



    Ezberlenmesi zor adıyla Tasogare Otome x Amnesia (Dusk Maiden Amnesia), Teichi Niiya’nın Özel Seikoyu Akademisi’ne gitmesi ile start alıyor. Seikoyu Akademisi yaklaşık 60 yıllık bir geçmişe sahiptir ve ilk kurulduğu günden günümüze kadar sürekli yeni binalar ve katlar eklenmiştir. Bu yüzden okul çok büyüktür ve eski binalar ile yeni binalar iç içe olduğundan labirente de benzemektedir. Yeni bir öğrencinin ilk günlerinde kaybolma olasılığı yüksektir. Teichi de bu yolunu kaybeden öğrencilerden biridir ve kendisini eski bina koridorlarından birinde, kullanılmayan bir odanın önünde bulur. Teichi tozlu odaya girer ve büyük bir ayna görür. Fakat Teichi aynada başka bir şey daha görür. Arkasında ne zaman odaya girdiğini bilmediği bir kız durmaktadır ve kız kendisini okulun hayaleti Yuuko Kanoe olarak tanıtır. Üstelik Yuuko ile herhangi bir bağlantısı olmadığı halde onu sadece Teichi görebilmektedir. Yuuko’da Teichi onu görebildiği için okul sınırları içinde onunla takılmaya başlar. Ayrıca Yuuko geçmişini hatırlayamamaktadır. Teichi’de okulun zaten ünlü olan hayalet hikâyelerini araştırmaya ve Yuuko’nun gizemli geçmişini açığa çıkarmaya çalışır.

    Yukarıdaki paragrafımdan anlayacağınız üzere 12 bölümlük kısa anime Teichi’nin birazdan tanıtacağım Okonogi ve Kirie ile Yuuko’nun geçmişini araştırmasını konu alıyor. İlk bölüm güzel bir giriş bölümü olarak hazırlanmış. Teichi, Okonogi ve Kirie, okuldaki doğaüstü olayları araştırmak için kurulmuş bir kulüp kurmuşlardır. Okonogi enerjik, hayalet hikayelerine düşkün ama saf bir kızdır. Kirie ise daha sessiz ve ciddidir. Lakin Teichi ile Kirie, Yuuko’yu görebilmekte (çünkü onlar Yuuko’nun varlığından haberdardır) ama Okonogi görememektedir. 1. bölümün ilk yarısını Okonogi’nin gözünden Yuuko gözükmeden görüyoruz (etrafta uçuşan nesneler falan). Diğer yarısını da Yuuko’nun varlığından haberdar olarak izliyoruz. Animeye güzel bir giriş oluşturulmuş bu bölümle. Anime konu olarak eğlenceli ilerliyor ama sona yaklaştıkça bana göre biraz bozmuş gibi. Ayrıca son bölümde tam kıvamında bitiyor derken yapılan son dakika sürprizi bana göre hiç olmamış. Bir de 6. bölümde korkunun insana neler yaptırabileceği güzel anlatılıyor ama bu olanlar okulda yaşanacak şeyler değil. Yani biraz fazla abartma olmuş. Kısacası demek istediğim anime güzel başlıyor ama 6. – 7. bölümden sonra biraz ivme kaybediyor.

    Animenin başkarakteri olan Yuuko’dan biraz bahsedecek olursam; kendisi ilk başlarda bir hayalete göre oldukça sempatik. Teichi’e karşı olan davranışları biraz “ecchi”vari hareketleri ile bolca dekolte vermesi falan açıkçası hoş olmuş. Lakin Yuuko’nun da eksi yönleri yok değil. Tıpkı anime gibi Yuuko da sonlara doğru biraz bozuyor kendisini. Ayrıca bir ayrıntı dikkatimi çekti, bazen Yuuko elinde bir nesne tuttuğunda havada falan süzülüyor ama bazen de nesne de kayboluyor. Küçük bir ayrıntı gibi gözükebilir ama benim gözüme çarptı işte. Son olarak Teichi’den başka animede erkek karakter yok. En azından bir tane daha olsaymış fena olmazmış diyorum.

    Çizimleri bakımından Tasogare Otome x Amnesia’da sıra dışı herhangi bir şey yok. Kocaman gözler, göğüsler ve renkli saçlar ile klasik bir anime. Kötü elbette değiller ama değişik de değiller. Müzikleri içinse kaliteli diyebilirim. Açılış ve kapanış parçaları hoş parçalar ama özellikle anime esnasında çalan parçalar daha hoş. Bu hususta “Requiem” adlı son bölümde çalan para benim favorim.

    Özetle Tasogare Otome x Amnesia yeni bir şeyler vaat etmese de Yuuko animeyi izlenebilir ve eğlenceli kılıyor.


    0 comments

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan