• Ocak 17, 2013

    Yönetmen: Rei Mano
    Stüdyo: TV Tokyo
    Tür: Komedi, Korku, Doğaüstü
    Yapım Yılı: 2006
    Bölüm Sayısı: 25
    Anime Puanı: 10/6.5


    Ghost Hunt adından da anlaşılacağı gibi hayaletler üzerine kurulu bir anime. Hikâye Mai ve arkadaşlarının dersler bittikten sonra birbirlerine korku hikâyeleri anlatması ile başlıyor. En sık anlatılan hikâyelerden biride okulun karşısında bulunan eski binanın hayaletli olmasıdır. Mai ve arkadaşlarının eğlencesi Kazuya Shibuya adında, 17 yaşındaki bir gencin sınıfa girmesi ile yarım kalır. Kısa bir sohbetten sonra Mai anlatılan hikâyelerden etkilenir ve ertesi gün hayaletli binaya girer. İçeride duran kamera Mai’nin ilgisini çeker ve tam ellemeye kalktığında yandaki dolap üzerine devrilmeye başlar. Mai’yi Kazuya’nın asistanı Lin kurtarır ve hastanelik olur. Olanlar için üzgün olan Mai geçici süreliğine Lin’in yerine asistan olarak işe başlar ve Kazuya’nın yardımcısı olur. Kazuya’nın işi ise oldukça ilginçtir. Henüz 17 yaşında olmasına rağmen kendi paranormal varlıkları araştırma bürosuna sahiptir ve hayalet avlamaktadır. Bu arada Mai Kazuya’ya Naru lakabını takar çünkü Kazuya tam bir narcissistic (aşırı öz güvenli, kendisini üstün gören) kişiliğe sahiptir. Sonuç olarak Mai kazaylada olsa hayalet avlama işine girer ve hiç yaşamadığı garip maceralara merhaba der.

    Mai ve Naru’ya bu maceralarında hayaletleri avlamaya yardım eden oldukça ilginç ve yetenekli karakterler var. Öncelikle asistan Lin iyileştikten sonra işine devam ediyor. Lin fazla konuşmayan ve Naru’ya asistanlıktan ziyade hizmet eden birisi. Naru ve Mai’ye dışarıdan gelerek yardım eden karakterlerden ilki Houshou Takigawa. Kendisi uzun saçı, müzik gurubu olmasına karşın bir Budist’tir ve Mai ona kısaca Bou-San (Monk-San) demektedir. Bir başka karakterde Ayako Matsuzaki. Kendiside tıpkı Bou-San gibi hiç benzemese de bir rahibedir. John Brown ise Avustralya’dan gelmiş bir karakterdir. Kendisi genç yaşına rağmen Katolik bir rahiptir. Tıpkı Şeytan filmlerindeki rahipler gibi kurbanları vaftiz misali kutsal su dökerek temizlemektedir. Son yardımcı karakterimizin adı ve Mai’nin pek haz edemediği karakter ise yaşıtı Masako Hara’dır. Kendisi Mai ile yaşıttır ve ruhları sezebilmektedir. Kısacası Mai ve Naru bu birbirinden değişik karakterlere sahip olan kişilerle hem komik hem de ürkütücü bir macera yaşarlar.

    Ghost Hunt toplam 25 bölümden oluşuyor ve bu bölümler genellikle 3–4 bölüm uzunluğunda vakalara ayrılmış durumda. Görsel bakımdan Ghost Hunt oldukça iyi. Karakter tasarımları oldukça hoş ve seri korku öğelerine sahip olsa da komik mimik öğelerine bolca yer verilmiş. Müzikler ise bana pekiyi gelmedi. Açılış ve kapanışta sadece müzik çalıyor ve bence her ikisi de vasatın altında. Birazda işlenişten bahsetmek gerekirse; seri hayaletli olduğundan seri doğal olarak korku öğeleri içermeli. Nitekim içeriyor ama ancak yedi – sekiz yaşı korkutacak cinsten. Çünkü koca seride maalesef sadece bir veya iki kere iyice geriliyorsunuz. Gerisi ne yazık ki fasa fiso olmuş. Bölümler kötü değil, kurgu da iyi, hatta Agatha Christie romanlarındaki gibi kurgular çıkıyor bazen karşınıza ama yinede bir şeylerin eksikliğini hissediyorsunuz, seri sizi öyle fazla sarmıyor. Sonuç olarak eğer fazla beklenti içine girmeden Ghost Hunt’u izlerseniz aslında beğenebilirsiniz. Ama dediğim gibi çok bir şey beklemeyin. 

    0 comments

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan