• Haziran 28, 2013

    Yönetmen: Toshiyuki Kubooka
    Stüdyo: Studio 4C
    Tür: Macera, Dram, Fantastik
    Yapım Yılı: 2013
    Bölüm Sayısı: Film
    Anime Puanı: 10/10




















    Mangasının Golden Arc hikâyesini konu alan üçüncü Berserk filmi; Berserk Altın Çağın Hikâyesi 3: Descent (İniş), 2013’ün şubat ayında vizyona girdikten sonra geçtiğimiz günlerde dvd sürümleri ile de sevenlerine merhaba dedi. Berserk adlı eserin 1997 yapımı animesine buradan, ilk film olan Ulu Hükümdarın Yumurtası’na buradan ve ikinci film Doldrey Savaşı’na buradan ulaşabilirsiniz.

    Golden Arc serisinin son filmi ikincisinin bıraktığı yerden devam ediyor. Griffith zindana atılmış ve Midland Kralı, Şahinler Takımı’nın son üyesi de ölene kadar peşlerinden düşmeye niyeti yoktur. Casca ve Şahinler tam bir senedir köşe bucak kaçmaktadır. Yine ormanın derinliklerinde kamp kurmuşlarken pusuya düşerler ve Şahinler Takımı’nın yardımına Guts yetişir. Guts, Griffith’e ve çeteye olan biteni öğrenince çok şaşırır ve eski silah arkadaşlarına Griffith’i kurtarmak için tereddütsüz yardım etmeye karar verir. Lakin Griffith bir senedir zindanın derinliklerinde işkence görmektedir ve artık eski Griffith değildir…

    Üçüncü Berserk filmi neredeyse iki saate yakın ve bu özelliğiyle şimdiye kadarki en uzun Berserk filmi olma unvanına sahip. Ve açıkça söyleyebilirim ki, Golden Arc serisinin bu son filmi bence en iyisi olmuş. Bunun sebebi de şüphesiz “Descent” yani Griffith’in Femto’ya dönüşme sahnesi. Eski anime serisinden olacakları biliyordum ama yine de o müthiş sahneyi büyük bir heyecanla ve sanki ilk defa izliyormuş gibi büyük bir heyecanla izledim. Ayrıca eski seride olmayan devam sahnelerinin de eklenmesi (eski seride anime Femto sahnesi ile sona eriyordu) ve mangası dışında ilk defa Berserk’in yeni görüntülerini görünce bir ayrı memnun oldum. Anlayacağınız, Descent filmi Berserk ismine yakışır bir final yapıyor.

    Animenin çizimleri yine her zamanki olduğu gibi üst düzey. Son filmde muharebe sahneleri fazla yer almıyor ama kılıç dövüşleri, daha doğrusu Guts’ın karşısına çıkanları katletmesi güzel aktarılmış. Kopan uzuvlar, oluk oluk akan kan, ne ararsanız var. Bir de üçüncü filmin açık sahneler bakımından en açığı olduğunu da belirtmekte fayda var. Zaten Berserk ile aşina olanlar bilirler. Animenin açılışı ilk iki filmdeki ile aynı. Yine Susumu Hirasawa’nın bestesi karşımıza çıkıyor ve gayette başarılı. Ayrıca animenin sonunda yer alan kapanış da hiç fena değil. Seslendirmelere zaten bir sözüm yok. Guts’ın kalın sesi, Casca’nın kadınsı ama sert bağırışları mükemmel.

    Golden Arc serisini tam bir yılda bitirmeyi başardık ve finalde gördüğümüz ek sahnelerle ayrı bir memnun olduk. Sonda çıkan “This is only the beginning” yani bu sadece başlangıç yazısından anladığımız ve umduğumuz üzere seri yeni bir Arc ile devam edecek. Sırada Retribution, yani İntikam (bazı yerlerde Conviction – Mahkûmiyet olarak da geçiyor) Arc’ı var ve Schierke, Puck, Isidro, Farnese ile Serpiko gibi karakterleri ekranda görmeyi dört gözle bekliyorum. Ayrıca inşallah Mirua ölmeden Berserk mangasını tamamlayabilir çünkü manga 1990’dan beri devam ediyor ve daha da bitime çok var:)


    0 comments

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan