• Ağustos 21, 2013

    Yönetmen: Nobuhiro Takamoto
    Stüdyo: AIC
    Tür: Dram, Gerilim, Korku
    Yapım Yılı: 2010
    Bölüm Sayısı: 12
    Anime Puanı: 10/4.5




















     2009 yılında aynı adlı PSP oyunundan uyarlama olan Ookami Kakushi, Hiroshi Kuzumi ve ailesinin etrafı dağlarla çevrili yerel bir kasabaya taşınması ile başlıyor. Hiroshi, kız kardeşi Mana ve roman yazarı babalarının Jouga portakalları ile ünlü kasabaya taşınmalarının nedeni babasının mesleğidir. Hiroshi’nin babası Jouga kurtları ve tanrıları üzerine bir roman yazabilmek için kendi içerisinde bir nehir tarafından eski ve yeni kasaba olarak ikiye ayrılan bu kasabaya taşınmışlardır. Hiroshi daha gelir gelmez Isuzu adındaki ilk arkadaşını da edinir. Okulda da herkes Hiroshi’ye karşı oldukça yakın ve sevecen davranmaktadır lakin Nemuru Kushinada adındaki gizemli kız mesafesini daima korumaktadır. Ayrıca Nemuru, Hiroshi’ye bir de öğüt verir: “Eski kasabanın sokaklarından uzak dur.” Buraya kadar her şey normaldir ama günler geçtikçe Hiroshi insanların aniden “taşınma veya başka okula nakil” bahanesi ile ortadan kaybolduğunu fark eder. Üstelik diğer herkes bunu normal karşılamaktadır. Günler ilerledikçe Hiroshi yerel efsanelerin farkına varır ama üstünde pek durmaz. Ta ki gecenin birinde elinde dev bir tırpan ile maskeli bir kız görene kadar. Hiroshi’nin de farkına varacağı üzere bu sevimli kasabanın aslında büyük bir sırrı vardır.


    Ookami Kakushi’yi ilk gördüğümde bana izlediğim Shiki adlı animeyi hatırlatmıştı. Shiki’de de etrafı dağlarla çevrili sakin bir kasaba ve karanlıkta gelişen olaylar vardı. Bu yüzden Ookami Kakushi’nin konusu ilgimi çekmeyi başarmıştı. Fakat maalesef senaryosu yukarıda yazdığım gibi pek heyecanlı gelişmiyor. İlk bölüm güzel bir başlangıç, daha doğrusu merak uyandırıcı bir başlangıç yapıyor ama hikâyenin akışı ve atmosfer daima bayır aşağı. Asıl merak unsuru olan olay sürekli arka planda ve her bölüm Hiroshi’nin günlük maceralarını izliyor ve arka planda birisi yok oluyor. Aynı şeyler gelişip gidiyor ve anime daha ikinci bölümden bayatlaşıyor. Eğer anime yirmi küsur bölüm olsaydı tamam derdim ama 12 bölümlük animede olaylar ta dokuzuncu bölümde açığa çıkmaya başlıyorsa bence bir sorun vardır. Üstelik ön planda sunulanlar da zayıf şeyler. Kafayı aşkla bozmuş kızlar, sonra değineceğim bir hayli itici karakterler, yok balığa gitmeler, dondurma yemeye gitmeler gibi şeyler sunuluyor izleyenine. Ayrıca animenin finali de 11. bölüm. Son bölüm neden böyle yapılmış bilmiyorum ama tamamen şişirme balon bir bölüm. Kısacası animenin materyal olarak elinde iyi bir malzeme var ama her bölüm biraz daha batıyor.


    Öncelikle animenin arka plan çizimlerine değineyim; kısacası gayet başarılılar ve bir anormallikleri yok. Benim asıl sorunum karakterlerle. Karakter çizimleri tek kelimeyle kötü. Özellikle kızlarımızın hepsinin yüzleri aynı. Sadece saçları ve buna bağlı olarak göz renkleri farklı. Arka planda daha birçok birbirine benzeyen önemsiz karakterler var ve bu yüzden birçok kez bu, bu muydu diye karıştırdığım oldu. Kopyala yapıştır yapılmış ve peruklar değiştirilmiş. Keşke tek sıkıntı karakterlerin dış görünüşleri olsaymış demeden de edemeyeceğim. Karakterlerin davranışları da görünüşleri kadar itici. Hiroshi gene idare eder kıvamında, sıradan bir çocuk ama Nemuru ve Isuzu adlı karakterler açıkçası benim asabımı bir hayli bozdu. Enerjikten ziyade yılışık ve şımarık Isuzu ve sebepsiz yere gayet rahatça dövebileceğim Nemuru benim gözümde başarısız karakterler. Animenin belki de en başarılı yönü müzikleri. Harika parçalar değiller ama en azından kötü de değiller.

    Sonuç olarak Ookami Kakushi için iyi bir anime diyemiyorum çünkü senaryonun işlenişi iyi değil ve karakterler başarısız. Bu anime hakkında benim verebileceğim tek öneri, es geçmeniz yönünde.



    { 2 comments bulunmakta.Yorum yapın }

    1. usta animelerin kralı olmuşsun :) süper eleştiri yapıyorsun :)

      YanıtlaSil

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan