• Eylül 25, 2013

    Yönetmen: Tomohiko Ito, Kotomi Deai
    Stüdyo: A-1 Pictures
    Tür: Okul, Komedi
    Yapım Yılı: 2013
    Bölüm Sayısı: 11
    Anime Puanı: 10/9.5




















    Tür olarak klasik bir okul – komedi ve hayatın içinden animesi olsa da Gin no Saji, nam-ı diğer Silver Spoon (Gümüş Kaşık) aslında hiç karşılaşmadığınız türden bir anime. Evet, tema okul ve öğrencileri ama böyle bir okulu başka bir animede görmeniz çok zor. Okulun adı Oezo Tarım Meslek Lisesi ve tamamen tarım ve hayvancılık üzerine.



    Animenin kahramanı Yuugo Hachiken yaşadığı şehir olan Sapporo’daki ortaokulunu bitirdikten sonra özel nedenlerinden dolayı evinden uzağa ve yurtta kalabileceği bir okula yazılmak ister. Akabinde Hachiken Oezo Tarım Meslek Lisesi’ne yazılır. Bu okul bahsettiğim gibi tarım ve hayvancılık üzerinedir ve öğrencilerinin birçoğu çiftçi çocuklarıdır. Bu okulda sebze nasıl yetiştirilirden tutun, atların, ineklerin veya tavukların bakımı nasıl yapılır, anatomileri, sağlıklı gıda nasıl üretilir, besinlere konulan ek maddeler, veterinerlik, kısacası tarım ve hayvanlarla ilgili ne varsa onlar öğretilmektedir. Elbette kimya, matematik gibi dersler de vardır ama onlar ikinci plandadır. 11 bölüm boyunca da alın terinin ön planda olduğu bu okulda şehirli bir çocuk olan Hachiken’in yaşadıkları anlatılmaktadır.


    Gin no Saji’de olaylar dediğim gibi Hachiken’in etrafında gelişiyor. Biraz sessiz ve içine kapanık olan Hachiken’in kendisini aniden bambaşka insanların ve kültürün etrafında buluyor. Staj için sabahın beşinde kalkmalar, at pisliği temizlemeler, domuzlar nasıl beslenir derken bunların hiçbirine alışık olmayan Hachiken’in doğal olarak pestili çıkıyor. Tabi tüm bunların arasında normal derslerde var. Hachiken’in diğer öğrencilere nazaran derslerle arası çok daha iyidir ve okul birinciliğini hedefler ama diğer öğrencilerin tarım ve hayvanlar hakkındaki bilgisi kendisini hiçbir şey bilmiyormuş hissetmesine de neden olmaktadır. Tüm bu olan bitenler ve Hachiken’in yaşadıkları oldukça güzel bir dille anlatılmış ve komedi ön planda olsa da oldukça faydalı bilgiler de (örneğin hayvan kesimi veya yumurtaların “tam olarak” nereden geldiği:) ediniyorsunuz. Yeri geldiğinde de duygusal anlar ön plana çıkıyor animede. İçeriği zaten değişik ve ilginç olan Animenin sunumu eğlenceli ve asla sıkıcı olmayınca da ortaya bana göre oldukça başarılı bir anime çıkıvermiş. 


    Animenin çizimleri rengarenk ve oldukça başarılı. Karakterlerde de fazla abartılı tipler yok. Yeri geldiğinde de bolca kan kullanımı da ihmal edilmemiş. Animenin komedi yönü de tam dengede tutulmuş. Yani abartıya kaçılmamış ve insan komikliğe boğulmuyor. Animenin açılış ve kapanış parçası seriye yakışır cinsten, bölümler esnasında çalan parçalara zaten diyecek bir sözüm yok. Son olarak Hachiken’in seslendirmesini de oldukça beğendiğimi belirtmek isterim.

    Gin no Saji’nin açıkçası bu kadar başarılı bir anime çıkacağını tahmin etmiyordum. Her bölümünü büyük bir keyifle izlediğim anime maalesef yarım bitiyor ama neyse ki ikinci sezonu duyurulmuş durumda. Sıra dışı içeriği ve eğlenceli karakterleri ile Hachiken’in macerasını herkese önerebilirim. 


    { 2 comments bulunmakta.Yorum yapın }

    1. Değerlendirmelere tamamen katılıyorum. komedi kavramı üzerinde durmuşsunuz ama animede dram da oldukça kendisini hissettiriyordu. ayrıca komedi ve dram oldukça ustaca harmalanmış.
      Konunun özgünlüğünden de bahsetmişsiniz, zaten cabası.
      şahsen geçtiğimiz yaz sezonunu tırt diye adlandırmamamın sayısı az sebeplerinden biri de GNS idi.

      YanıtlaSil

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan