• Ekim 07, 2013

    Yönetmen: Tsutomu Mizushima
    Stüdyo: Production I.G.
    Tür: Komedi
    Yapım Yılı: 2013
    Bölüm Sayısı: 13
    Anime Puanı: 10/4


    Genshiken serisinin normalde üçüncü sezonu olan ama “Nidaime” (Second Generation / İkinci Nesil) olduğu için, dolayısıyla yeni karakterlerle karşımıza çıktığı için birçok yerde ikinci sezon olarak da geçiyor anime. Genshiken Nidaime de tıpkı selefi gibi Shiiou Üniversitesi’nin Genshiken adlı kulübünün (Gendai Shikaku Bunka Kenkyukai) veya Türkçe adı ile Modern Görsel Kültürü Araştırma Cemiyeti üyelerinin yaşadıklarını konu alıyor. Orijinal Genshiken’in incelemesine de buradan ulaşabilirsiniz.

    Shiiou Üniversitesi’nden ve doğal olarak otakuların takıldığı kulüp olan Genshiken’den Sasahara, Kousaka, Madarame, Kasukabe ve Tanaka mezun olmuş, geriye sadece yeni kulüp başkanı Ogiue, Ohno ve Kuchiki kalmıştır. Animenin ilk bölümünde yeni Otakuların kulübe üye olmasına tanıklık ediyor ve ilerleyen bölümlerde de birbirleri ile olan arkadaşlıklarına, sohbetlerine ve anime/manga tutkularına tanıklık ediyoruz. 


    Genshiken kulübünde orijinal kadrodan sadece üç kişi kalmış olsa da Madarame başta olmak üzere eski karakterler de arada bir karşımıza çıkmıyor değil. Yine eskilerden kalan ve Nidaime’de bir hayli sakinleştiğini gördüğümüz Ogiue, cosplay tutkunu Ohno ve her daim haz etmediğim (neyse ki az da çıkıyor) Kuchiki yine animede yerini almış durumda. Nidaime’yi oluşturan yeni karakterleri de kısaca tanıtacak olursam:

    Susanna Hopkins: Kısaca Sue diye hitap edilen bu karakteri aslında orijinal Genshiken’den de tanıyoruz. Özellikle Madarame ile didişmeleri bir hayli zevkliydi ve Nidaime’de de yeni bir Genshiken üyesi olarak çıkıyor karşımıza.

    Rika Yoshitake: Uzun siyah saçları ve gözlükleri ile enerji dolu olan Yoshitake, yeni Genshiken’e ilk katılanlardan. Manipüle yeteneği bayağı ile olan Yoshitake eğlenmeyi seven bir tip.

    Mirei Yajima: Yajima ise Yoshitake’nin aksine şişmandır ve ilk karşınıza çıktığında benim gibi kendisini erkek sanabilirsiniz:) Yoshitake’nin aksine Yajima olayları biraz alttan ve yavaştan ele almayı tercih ediyor.

    Kenjiro Hato: Hato için Genshiken’nin yeni odak noktası diyebilirim. Az sonra da kendisinden bahsedeceğim Hato, crossdress (karşı cins kıyafetler giymeyi) yapıyor ve BL (Boy’s Love) mangaları tercih ediyor. 


    Orijinal Genshiken’e 9,5 gibi yüksek bir puan vermiştim çünkü gördüğüm en iyi geyik muhabbetlerine sahip animeler arasındaydı. Sasahara ve diğerlerinin anime, manga, dojinshi, kısaca otaku muhabbetleri, sıkça 2D ve 3D kızları karşılaştırmalarını falan izlemek oldukça eğlenceliydi. Tüm bunların üzerine Kasukabe’nin bu garip tiplerin arasında kalmasını izlemek serinin tuzu biberiydi. Nidaime’de ise Kuchiki hariç ki kendisi de dediğim gibi daima arka planda, tüm kadro kızlardan oluşuyor. Doğal olarak ortada dönen muhabbette kadroya göre değişmiş durumda. Yani kısacası erkek muhabbetleri yerini kız muhabbetlerine (daha çok gay mangalara) bırakmış durumda. Bazı bölümlerde Madarame gösterilerek kotarılmak istenmiş ama maalesef başarılı olunamamış. Demek istediğim, animenin kalbi olan muhabbetler ilk kadronun muhabbetlerinin yanına bile yaklaşamıyor. Hatta şahsen benim gözümde sürünüyorlar. Bir de ortada Hato adında bir mevzu var. Erkek olan bu arkadaş dediğim gibi BL, yani iki erkeğin aşkını ve cinsel ilişkisini konu olan mangalara bayılıyor. Dediğine göre kulüpteki kızlarla uyum sağlamak ve daha rahat BL muhabbeti yapabilmek içen kız kılığında ortalıkta dolaşıyor. Açıkçası Hato’yu ben hiç sevemedim ve her ne kadar normal bir erkek olduğunu söylese de hayallerinde hep Madarame ile üst üste alt alta ve BL mangalar ile yaptıkları da ortada. Yani uzun lafın kısası Hato bildiğimiz travesti ve ben Nidaime’nin Hato üzerinden yürümesini de hiç mi hiç benimseyemedim.

    Genshiken Nidaime’nin çizimleri belki de en başarılı olduğu yönü. Animenin çizimleri rengârenk ve oldukça canlı gözüküyorlar. Karakter çizimleri de genel olarak gerçekçi. Komiklik ibareleri de yerli yerinde kullanılmış, fazla abartılıp işin cılkı çıkarılmamış. Animenin bir diğer başarılı yanı ise müzikleri. Kapanışı pek sevmedim ama açılış parçası ve bölümler esnasında çalan müzikler güzel. Genshiken Nidaime’ye ilk başladığımda beklentilerim oldukça fazlaydı çünkü orijinal iki sezonun başarısı ortada. Lakin gelin görün ki karakterlerin, orijinal seridekilerin yanına bile yaklaşamaması, muhabbetin zayıf olması ve Hato’nun yeni Sasahara olarak sunulmaya çalışılması animenin kalitesini düşürmüş de düşürmüş. Sonuç olarak Nidaime ile hayal kırıklığına uğradım ve ilk seriyi çok aradım. 


    { 1 comments bulunmakta. Yorum ekleyin }

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan