• Kasım 01, 2014

    Yönetmen: Tatsuya Ishihara
    Stüdyo: Kyoto Animation
    Tür: Komedi, Okul, Romantik
    Yapım Yılı: 2014
    Bölüm Sayısı: 12
    Anime Puanı: 10/7


    Yine orijinal isminin söylenmesi zor olduğunu belirterek başlayacağım Chuuninbyou demo Koi ga Shitai adlı animenin ikinci sezonu var karşımızda. İlk sezonun incelemesine buradan ulaşabileceğiniz ikinci sezonda olaylar ilk sezonun bıraktığı yerden devam ediyor. Aradan bir sene geçmiştir ve kahramanlarımız Yuuta, Rikka, Nibutani artık lise ikinci sınıf öğrencisidir. Kumin de doğal olarak son sınıf olurken Dekomori ise liseye yeni başlamıştır. Ve elbette 8. Sınıf sendromu (ne olduğuna ilk sezon incelemesinden bakabilirsiniz) tüm ihtişamlığı ile kaldığı yerden devam etmektedir. İkinci sezonun senaryo bakımından anlatabileceğim bir tarafı yok. Dediğm gibi ilkinin bıraktığı yerden başladığı için tam bir devam sezonu ve her bölüm veya birkaç bölüm genellikle farklı gariplikleri konu alıyor. Yine ilk sezonda olduğu gibi kimi zaman komiklikler ön plandayken kimi zamanda Yuuta ile Rikka’nın ilişkisi gözler önüne seriliyor. 


    Chuuninbyou demo Koi ga Shitai! Ren adlı animenin ilk sezona nazaran tek yeniliği ve benimse beğenmediğim yönü Shichimiya (Şiçimiya) adlı karakteri. Şahsen düşündüğüm, animenin zaten yeterli bir kadrosu var ve Yuuta’nın geçmişinden fırlayan ve tıpkı Rikka gibi 8. Sınıf sendromuna sahip olan Şiçimiya bana göre gereksiz bir karakter olmuş. Neyse ki kendisi fazla ön planda değil ve çoğu bölüm de görmüyoruz bile. Bunun dışında belki de bana gelmiştir bilemem ama seyir zevki bakımından animede bir düşüş olduğunu hissettim. Açıkçası ilk sezondan aldığım zevki ikinci sezondan alamadım. Tabi bu ikinci sezon kötü olarak algılanmasın. Sadece bana göre ilk sezonun gölgesinde kalmış. Şiçimiya’nın da etkisi var ama sanki bir şeyler eksik gibi geldi bana. Animenin sonu ise üçüncü sezon için kapı bıraksa da fena olmayan bir sonla sona eriyor.





    Görsel olarak Chuuninbyou demo Koi ga Shitai! Ren ilk sezon gibi cıvıl cıvıl ve rengârenk. Sevimli yüzler, klasik saç tipleri falan gayet başarılı. Bir nevi izledikçe içiniz açılıyor:) En önemlisi Dekomori karakteri yine formunun zirvesinde. Animenin açılış parçası klasik komedi – okul tarzında ve animeye yakışmış ama kapanış parçası sanki türünün dışına çıkmış gibi.

    Yazacak – çizecek fazla bir şey yok. Chuuninbyou demo Koi ga Shitai! Ren adlı ikinci sezon ile Yuuta ve ekibi yine bizlerle. İlk sezona nazaran bir şeyler eksikmiş gibi ama hepsine rağmen izlenebilecek kıvamda sevimli bir anime. Elbette önce ilk sezonu izlemeniz şart.


    { 1 comments bulunmakta. Yorum ekleyin }

    1. En sevdiğim anime serilerden kendisi. Saf çocukluğu kaybetmemiş hayallerinde yaşayan bu kızı çok seviyorum. Mükemmel bir kurgu mükemmel bir hikaye

      YanıtlaSil

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan