• Temmuz 10, 2015

    Yönetmen: Naokatsu Tsuda, Kenichi Suzuki
    Stüdyo: David Production
    Tür: Macera, Aksiyon, Fantastik
    Yapım Yılı: 2014
    Bölüm Sayısı: 24
    Anime Puanı: 10/7


    Tam adıyla Jojo’s Bizzare Adventure: Stardust Crusaders – Battle in Egypt olan anime, Stardust Crusaders serisinin ikinci sezonu. Bütün Jojo’s Bizzare Adventure serisini ele alırsak ise üçüncü sezonun ikinci parçası da diyebiliriz. Anime, Jotaro ve arkadaşlarının macerasına kaldığı yerden devam ettiği için birçok yerde 25. bölüm olarak da başlamaktadır. Ben de seri aynen devam ettiği için ayrıntıya girmeden kısaca gözlemlediklerimi yazmayı uygun gördüm. Neticede seriyi ayrıntılı olarak daha önce ele almıştım. Seriye yabancı iseniz bu yazıyı boşuma okumamanızı tavsiye ederim. Stardust Crusaders’ın ilk yirmi dört bölümünün incelemesine buradan, ilk serinin (Phantom Blood ve Battle Tendency) incelemesine ise buradan ulaşabilirsiniz.

    Dediğim gibi ilk sezonun sonunda Mısır’da bıraktığımız Jotaro ve ahalisi maceralarına aynen devam ediyorlar. Jotaro, Joseph Joestar, Avdol (bence Abdül), Polnareff ve Kakyoin’den oluşan ekibimize yeni olarak bir köpek olan ama köpek olmasına rağmen standı olan (ilk sezondaki goril aklınıza gelebilir) Iggy de katılarak gönülsüzce de olsa eşlik ediyor. Ve yeni yirmi dört bölümde de tıpkı ilk sezonda olduğu gibi genelde iki bölümde bir düşman bir stand kullanıcısı ile ekibimiz çarpışarak her bölüm Dio’ya biraz daha yaklaşıyorlar. Bu açıdan açıkça söyleyebilirim ki yirmi dört bölümlük bir ikinci sezon bence fazla olmuş. Bana göre madem seri uzayacak en azından ikinci sezon iki bölüm falan olarak ayarlansaymış. Toplamda kırk sekiz bölüm olan Stardust Crusaders’ta son dört bölüm hariç genelde hep aynı hikâye karşımızda. Dio’ya bir adım daha yaklaş, yeni düşmanı yen. Yine de hakkını vermek lazım, her bölüme farklı bir stand kullanıcısını ekrana sermek (veya mangaya göre ele alırsak çizmek) de yetenek ister. Demek istediğim, benim açımdan bölüm sayısı fazla olmuş ve sadece yirmi dört bölüm bile yeterli olurmuş. Bakınız Jonathan ve Joseph sadece on iki bölüm boyunca kahramanımız oldular. 


    İlk sezonun incelemesinde de değinmiştim ve yine değinmek istiyorum. Joseph Joestar’ın bu kadar aciz bırakılmasını açıkçası kendime yediremiyorum. Yahu, tamam. Yaşlanmış olabilir ve gençliğinin eski getirisi olmayabilir ama bu adam saf kas gücünden ziyade tekniği ve kıvrak zekâsıyla meşhurdu. Üstelik Dio da kimmiş, Joseph koskoca nihai varlık olan Kars’ı ve yoldaşlarını yenmemiş miydi? Sırf yaşlandı diye böyle sanki eşantiyonmuş gibi takılmasına üzüldüm diyebilirim. Kabul, Dio da eskisinden daha güçlü ama bence yine bir Kars değil. Ayrıca dikkatimi çekti, ikinci sezon sanki seviye biraz düşmüş gibi. Özellikle ikinci sezonda hemen hiçbir düşmanın ölmemesi (emekliye ayrılıyorlar) sanki bu dediğimi destekler nitelikte.

    Animenin çizimleri tıpkı adında bulunan “Bizzare” gibi yine acayipliğini korumuş. Kaslı adamlar, güzel bayanlar, renk oyunları olsun yine ortada cümbüş var. Dövüş sahneleri de gayet tatmin edici ve yine yeri geldiğinde bolca kan ve şiddet de kullanılmış. Müzikler bakımından ise açılış ve kapanış parçasının kötü olduğunu rahatça söyleyebilirim. Eski açılış parçaları da çok iyi sayılmazdı ama gideri vardı. Kapanışlar ise eğlenceliydi. Bu sefer ise balta taşa vurulmuş gibi. Açılış parçalarından bahsetmişken, son bölümlerde açılışa eklenen küçük ekleme hoş bir ayrıntı olmuş.

    Stardust Crusaders kırk sekiz bölüm sonra final yaptı ve her ne kadar seri bana boşuna bu kadar uzunmuş gibi gelse de (ve ezik Joseph de var) Dio’lu bölümleri ile tekrardan gözüme girdi. Son bölümler iyi olmasaydı 6.5 vermeyi düşünüyordum ama hem final tatmin ettiği için hem de Joestar soyu hatırına puanımı az da olsa yükselttim. Yepyeni bir sezon olacak olan ve on sene sonrasında geçecek olan “Diamond is Unbreakable” ise henüz net bir çıkış tarihine sahip değil. 


    0 comments

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan