• Haziran 15, 2017

    Yönetmen: Wang Xin
    Stüdyo: Namu Animation
    Tür: Spor, Komedi
    Yapım Yılı: 2015
    Bölüm Sayısı: 25
    Anime Puanı: 10/4


    Bu sefer Çin’den gelen bir anime var karşımızda. Çince internet üzerinden yayınlanan bir “manhua” (manga’nın Çin’deki adı) olan Hitori no Shita: The Outcast, Çin – Japon iş birliği ile animeye uyarlanmış ve her iki ülkede de eş zamanlı olarak yayınlanmıştır.

    Serinin kahramanı Chou Soran. Her hikayede olduğu gibi sıradan bir hayat sürmeye çalışan ama kimsenin de bilmediği bir sırrı olan ana karakterin bu hayali köyünü ziyaret etmesi ile altüst olur. Dedesinin mezarını ziyarete geldiğinde burada bir takım olayların yaşandığını polisler tarafından öğrenir. Polis memuru Song’un deyişiyle mezarlar talan edilmiş ve kendisini tıpkı Chou gibi torun olarak tanıtan bir kız ortalıkta gezinmektedir. Chou, geç olmasına karşın mezarlığın yolunu tutar ve o varana kadar gece olur. Derken hiç olmayacak bir şey olur ve ölüler ayaklanarak ona saldırır. Ansızın kendisini torun olarak tanıtan kız elinde bir bıçakla çıkagelir ve rahatlıkla zombileri alt eder. Tahmin edileceği üzere adının Fu Houhou olduğunu söyleyen kızla tanışması ile Chou Soran’ın hayatı köklü bir değişikliğe girer. 


    Hitori no Shita: The Outcast ilk bölümü ile ilgi çekse de her bölüm kan kaybından giderek daha perişan hale gelen bir anime. Öncelikle hikaye derinleşeceğine klişe bir hal alıyor. Gizli dövüş teknikleri, üstün güçlere sahip olan ve “Outcast” denilen insanlar vs. derken senaryo ne yazık ki sarmıyor. Üstüne üstün gerek Chou Soran gerekse diğer tüm karakterler antipatik. Bir tek Houhou idare eder bir karakter ki onun bile bazı hal ve tavırları beni sinir etti diyebilirim. Bir müddet sonra kendimi sırf bitsin diye izlerken buldum. Ve sonunda ne buldum? Yarım bir final, yani sezon finali. Bir tek dövüşler ve müzikler için idare eder lafını kullanabilirim. Onlar da bir yere kadar. 


    İçeriğinde olduğu kadar anime görsel olarak da problemli. Seri sanki 2016 yapımı bir anime değil de 2007 – 2008 yapımı bir anime izliyormuşçasına nostaljik bir hava hissettim. Ne yazık ki bunu iyi bir şey olarak söylemiyorum. Çizimler vasat, hızlı sahneler trajikomik. Karakterler buzdolabından çıkmış gibi ve tek kelimeyle kalitesiz. Dövüş sahneleri için idare eder dememin sebebi de bu. Güzel dövüşler mevcut ama çizimler maalesef potansiyellerini sergileyememelerine neden olmuş. Animenin müziklerine ise diyecek bir sözüm yok. Oldukça hoş bir açılış ve kapanış parçasına sahip. Keza seslendirmeler de bir hayli başarılı.

    Hitori no Shita: The Outcast için üzülerek son dönemde izlediğim en kötü animeydi diyebilirim. İkinci sezonunu izleyecek miyim? Kesinlikle hayır ve açıkçası kimseye önerebileceğim bir anime de değil. Benim yegane önerim es geçmeniz yönünde.


    { 3 comments bulunmakta.Yorum yapın }

    1. Yorumuna gereksiz buluyorum ayrıca animeleri müzikleri için dinliyorsan diycek sözüm yok

      YanıtlaSil
    2. Gereksiz yorumuna puanım 1

      YanıtlaSil
    3. bence güzel bir seriydi hoou ne iiçn izlenir

      YanıtlaSil

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan