• Temmuz 03, 2017

    Yönetmen: Shin Itagaki
    Stüdyo: Gemba, Millepensee, Liden Films
    Tür: Fantastik, Macera, Dram
    Yapım Yılı: 2017
    Bölüm Sayısı: 12
    Anime Puanı: 10/9


    Yine bir ikinci sezon var karşımızda. 2016 yılında yayınlanan on iki bölümlük ve serinin “Conviction Arc” kısmını konu alan bölümlerden sonra bir on iki bölüm daha karşımıza sunuldu. Conviction Arc’ı konu alan geçen seneki bölümlerin incelemesine buradan, daha öncesini konu alan Golden Age Arcı’ı konu alan filmlerin ilkinin incelemesine buradan ve son olarak 1997 yılında yayınlanan seriye buradan ulaşabilirsiniz. Seriyi hiç izlememiş ve izlemeyi düşünenler için şöyle sıraya koyayım: 1997 yapımı seri veya film üçlemesi – Berserk (2016) – Berserk (2017).

    Bir önceki incelemem olan Shingeki no Kyojin’in uzun bir aradan sonra yayınlanan yeni sezonu gibi “yine” kafada oluşan soru işaretleri ile uğraşmak zorunda kaldım. Neyse ki titanlardaki gibi aradan dört sene değil de bir sene geçtiği için hafıza daha tazeydi:) Klasikleşmiş bir şekilde ikinci sezona geçiş yapmadan önce bir önceki sezonun son bölümünü izleyerek az çok neler olmuştu, nerede kalmıştık hatırladım. 


    Berserk 2 veya Berserk (2017) diye geçen seride artık (dikkat birazcık spoiler olacak) Griffith’in dirilmesi ile artık Conviction Arc serisi de sona ermiş ve Falcon of the Millennium Empire Arc serisi resmi olarak başlamıştır. Guts, Casca, Isidro, Puck, Farnese ve Serpico geçen sezonun sonunda yaşanan kabustan sağ çıkmayı başarmıştır. Guts bir taraftan Casca’ya korumaya çalışırken bir taraftan da artık dokunabileceği kadar yakınında olan Griffith’ten intikam alma derdindedir. Kilise için çalışan Serpico ve Farnese de dini günlerini geride bırakarak Guts’ın yolculuğuna katılmaya karar verir. Sebebi de Farnese’nin “gerçek dünyayı” görmek istemesidir. Isidro zaten Guts’Un kuyruğudur ve Puck’un da başka işi yoktur:) Yeni arkadaşlarını kabul eden ve onlara giderek ısınan Guts’a bir kişi daha eşlik edecektir: Küçük Cadı Schierke. Puck’un dediğine göre Elfheim adındaki elfler diyarı Casca’nın güvenliği için idealdir ve elf kralı dendiğine göre hafızasını geri getirebilecek güçtedir. Dolayısıyla Guts, yanıp tutuştuğu intikam aşkı ve Casca arasında tercihini yapmak zorundadır.

    Diğer taraftan ise dirilen Griffith, “yeni şahinleri” toplamaya, daha doğrusu dirilişini görenler akın akın gelerek ona katılmaya başlayacaktır. Başta Zodd olmak üzere 2.70 cm’lik boyu ile Dev Grunbeld, Cüneyt Arkın gibi beşer – altışar ok atabilen Irvine, Mızraklı Şövalye Locus gibi efsanevi isimler Yeni Şahinler Takımı’na katılır. Anlayacağınız Griffith’in yeni askerleri sadece insanlardan değil, havari ve canavarlardan da oluşacaktır. 


    İki günde bitiveren yeni bölümler geçen seneki bölümleri aratmıyor. Sonuçta bahsettiğimiz anime Berserk ve bazen öyle anlar yaşandı ki tüylerim adeta diken diken oldu. Misal bir yerde Griffith’in yeni şahinler takımından bahsederken Guts’un şoka girerek “şahinler takımı mı? O ismi ağzına almaya hakkın yok!” gibisinden küplere binmesi veya yine Guts’un animeye de ismini veren efsanevi Berserker zırhı ile nihayet bir araya gelmesi soluksuz izlediğim anlardı.

    Animenin çizimleri de geçen seneki garipliğini koruyor. Bir süre sonra alışsanız da CGI çizimleri kısacası tuhaf işte. Çoğu zaman iyi duruyorlar ama bazen karakterler öyle hantal hareketler yapıyorlar ki D sınıfı bir animasyon izlermiş gibi “bu ne yahu” deyiveriyorsunuz. Elbette kan ve şiddet had safhada, cinsellik (daha doğrusu çıplaklık) de animede karşımıza çıkıyor. Susumu Hirasawa’nın müzikleri yine on numara. Eski parçalarının yanında yeni parçalar da mevcut fakat bir tanesine bir türlü alışamadım. Parçada nakarat kısmı “aşkom” şeklinde. Aslında orada “ash crow” yani kül karga deniliyor ama Guts rakiplerini paramparça ederken arkadan “aşkooom aşkooom” diye sanki aşkım dermişçesine gelen söz ortamı bozuyor işte:) Bunun dışında ikinci sezonun açılış ve kapanış parçası türüne göre biraz farklı olsa da kaliteli parçalar. 


    İzlediğim gibi bitiveren Berserk’in tadı CGI çizimlerine rağmen yine damağımda kaldı. Shingeki no Kyojin 2 yazımda yaptığım gibi buradan yeniden yapımcılara sesleniyorum: 24 – 25 bölüm sayın yetkililer. Tamam mı? Anlaştık mı? :) Son bölümün sonunda da "Hikaye Devam Edecek" ibaresi ile ikinci sezon bizlere veda ediyor. Umalım da ara çok fazla açılmasın ve Shingeki no Kyojin gibi Berserk'in devamı da 2018'de geliversin.


    0 comments

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan