• Ekim 01, 2017

    Yönetmen: Takahiro Omori
    Stüdyo: Shuka
    Tür: Aksiyon, Macera
    Yapım Yılı: 2015 – 2016
    Bölüm Sayısı: 12 – 12
    Anime Puanı: 10/6.5


    Durarara’nın ikinci sezonunun ikinci ve üçüncü bölümü olan Ten ile Ketsu’yu, peş peşe izlediğimden dolayı ve zaten devam sezonları olduğundan bir başlık altında incelemeyi uygun gördüm. 2010 yapımı ilk sezona buradan, ikinci sezonun ilk bölü Shou’ya ise buradan ulaşabilirsiniz. 


    Kısa bir yazı olacak bu inceleme çünkü devam sezon yazılarında olayı/içeriği yazdığım gibi Shou’un tam olarak bıraktığı yerden devam eden Ten ve Ketsu için söyleyecek aslında fazla bir şeyim yok. Eda Adalığlu adlı bir okurumuz “shou olaylara giriş, ten düğüm ve ketsu çözüm olacak” diye bir yorumda bulunmuştu ve iki sene sonra diyebilirim ki doğru bir tespitte bulunmuş. Peki, neden 6.5 gibi Durarara’ya yakışmayan bir puan verdim? Aslında bunun sebebi tamamen benden dolayı da kaynaklanabilir. Evet, Shou’da bir şeylere giriş yapıldı, Ten düğüm oldu ve bir şeyler Ketsu’da çözüldü. Fakat ne? Belki benim dikkatsizliğim, ilk sezondan sonra karakterleri unutmamın verdiği handikap, bir şeyleri kaçırışım derken “ortada dönen olaya” bir türlü hakim olamadım. Bir şeyler oluyor evet ama Shou’da da bahsettiğim üzere ana kurgu ne tam çözemedim ve zaten pek de tat alamadım. Belirli karakterlerin başından geçen olaylar zinciri, birbirleri ile kesişmeleri dışında ortada bana ilk sezondaki gibi “vay canına” dedirtecek bir şey olmadı. Bu da dediğim gibi benim de dikkatsizliğim olabilir ama benim düşüncem; “diyalog, diyalog, diyalog, diyalog, diyalog, diyalog, üç – beş hareketli sahne ve son” şeklinde. 


    Çizimlerine ve müziklerine diyecek tek bir sözüm yok. Stüdyo Shuka yine döktürmüş. Karakter bolluğu, birbirinden farklı detayları, arka plan ve müzikler yine harika. Özellikle Ten’in açılış parçası “Day You Laugh” çok hoşuma gitti. Bunların dışında hızlı sahneler göz dolduruyor ve yeri geldiğinde bolca kan kullanılmaktan kaçınılmamış.

    Durarara’nın ilk sezonunu çok severim. Anime önerisi isteyenler olduğunda da aklıma gelen ilk serilerdendir. Lakin x2; Shou – Ten – Ketsu üçlüsü benim için ne yazık ki bir hayal kırıklığı oldu. Fakat Durarara’ya başlamadıysanız mutlaka ilk sezonu izleyin derim ve eminim ki ilk sezonun ardından ikinci sezonu izlemek büyük avantaj olacaktır. Çünkü belki de bazı şeyleri yakalayamamamın yegane nedeni beş sene sonra bir devam sezonu izlemem olmuşur. 

    0 comments

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan