• Ağustos 12, 2018

    Yönetmen: Yatabe Katsuyoshi
    Stüdyo: Group TAC
    Tür: Aksiyon, Dövüş
    Yapım Yılı: 2001
    Bölüm Sayısı: 24
    Anime Puanı: 10/7.5


    Baki’nin Dünya’nın en güçlüsü olma yolundaki serüveni devam ediyor. İncelemesine buraya tıklayarak ulaşabileceğiniz ilk sezonda yeraltı dövüş turnuvasını düzenleyen Mitsunari Tokugawa, bu sezonda da “silah kullanımı hariç her şey serbest” olan dünyanın en büyük turnuvasını düzenlemeye karar verir. Turnuvayı kazanan kişi Antik Roma pankration kemerini ve dünyanın en güçlüsü olan kişi Hanma Yujiro ile dövüşme hakkını kazanacaktır. Tokugawa bu turnuvada yer almaları için dünyanın dört bir yanındaki güçlü adamları arar. Öyle ki hayatı boyunca tam gücüyle dövüşmeye gerek duymamış adamlar, birçok dövüş ustası, namağlup boks şampiyonları, güreşçiler vs. olmak üzere toplamda 38 kişiyi bu turnuvada toplar. Yeraltı arenasının şampiyonu Baki’nin hedefi bu turnuvayı da kazanıp dünyanın en güçlü varlığı olan babası Hanma Yujiro’nun tahtına oturmaktır. Baki (boy: 167 cm, kilo: 71 kg), ilk raundda 240 cm boyunda ve kilosu 310 kg olan bir birisi ile karşılaşır. Aradaki cüsse farkına rağmen Baki, rakibini rahat bir şekilde yere serer. Ancak onu birbirinden zorlu rakipler beklemektedir. Ve bu turnuvaya katılanlardan biri de Baki’nin kardeşi, Hanma Yujiro’nun bir diğer oğludur… 


    Bu sezonda sadece Baki’ye odaklanmak yerine turnuvaya katılan diğer karakterlerin hikâyelerine kısa ve öz olarak yer verilmesi iyi olmuş. Geliştirmiş oldukları tekniklerinin en iyisi olduklarını kanıtlamaya çalışmaları, kendi dövüş sanatlarının altında yatan felsefeyi açıklamaları (güreş, karate, boks, kung fu, kenpo, jujutsu vs.) ve onların da bu hikâyeye katılmaları güzel bir olaydı. Aslında bu durum ilk sezonda da vardı ama orada yeraltı dövüşlerinin serinin sonlarına doğru gerçekleşmesi nedeniyle karakter sayısı azdı. Bu sezonda ise ilk bölümden itibaren turnuvanın başlaması karakterleri rahat bir şekilde tanımamıza olanak sağladı fakat bu sezonda olumlu bir yön müdür yoksa olumsuz bir yön müdür bilinmez ama Baki biraz geri planda kalmış. Sadece diğer dövüşleri izliyor, analiz ediyor ve kendi dövüşüne hazırlık yapıyordu. Ve bu sezonda mekân olarak yeraltı arenası dışında bir yer göremedik. Heralde bu da turnuvanın çok sayıda kişiden oluşmasından kaynaklanan bir durumdu. Ama kişi sayısı çok olsa da geçen sezonda da gördüğümüz Hanamaya’dan başkasına ısınamadım. 

    İkinci sezonda sadece dövüş izlemek sezonun ortalarına doğru biraz sıkılmaya başladığım anda güzel dövüşlerin olmaya başlaması (Hanayama – Orochi Katsumi, Orochi Doppo – Amanai Yu gibi ) , Hanma Yujiro’nun turnuvadaki dokuz kazanana birden meydan okuması ve ondan sonraki dövüşler animedeki heyecanı artırarak devam ettirdi. Sezonun sonlarına doğru da final müsabakasına ve Hanma Yujiro’nun Baki yaşlarındayken Amerikan ordusuna meydan okuyuşuna şahit olduk.


    Devam sezonunda da çizim ve müziklerini beğenmedim. Çizimleri ilk sezonunkiyle aynıydı ve sanki bir anime değil de bir atari oyunu izliyormuşum gibi geldi. Açılış ve kapanış müzikleri de keza bana hani animenin bölümlerini çekmişler, hazırlamışlar ama gösterime vermeden önceki gün “Bir şey eksik ama ne?” diye düşünüp açılış ve kapanış müziklerini eklemişler izlenimini verdi ve sezonun sonunu yarım bitirmişlerdi. 2001 yapımı animenin bu zamana kadar devam serisi çıkmaması da ilginç bir durum. Neyse ki Netflix’in de olaya el atmasıyla Baki’nin 3. sezonu bu sene (2018) devam ediyor. 

    Sonuç olarak bu sezonun özellikle ortasından sonrası kesinlikle izlemeye değerdi. Baki’nin ilk sezonunu izlediyseniz ve dünyanın Hanma Yujiro’dan sonraki en güçlüyü belirlemek için yapılan yeraltı turnuvasında Baki’nin macerasının nasıl bir şekil aldığını merak ediyorsanız kesinlikle izlemelisiniz. Bu da bittiğine göre doğru 2018 yapımı sezonu izlemeye:)
     

    0 comments

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan