• Ekim 10, 2018

    Yönetmen: Kobun Shizuno
    Stüdyo: Polygon Pictures
    Tür: Bilimkurgu
    Yapım Yılı: 2018
    Bölüm Sayısı: Film
    Anime Puanı: 10/8 


    2017 yılının sonlarına doğru çıkan Godzilla üçlemesinin ilk filminden sonra olaylar ikinci film olan City on the Edge of Battle ile devam ediyor. Godzilla anime evrenine giriş niteliği taşıyan ilk film Planet of the Monsters’ın incelemesine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

    Evet, dediğim gibi tam bir devam filmi var karşımızda. İlk filmde olanları kısaca özetleyecek olursam; dünyada canavarlar boy göstermeye başlar lakin en beteri Godzilla’dır. İnsanoğlu Godzilla ile baş edemez ve çareyi uzaya kaçmakta bulur. İşin içine Exif ve Bilusaludo adında iki farklı uzaylı ırk da girer ve uzayda yaşamaya elverişli bir gezegen bulamayınca dünyaya geri dönerler. Buraya kadar anlattıklarım ilk filmin hikayesi. Şimdi yazacaklarım biraz spoiler olacağı için izlemediyseniz okumayın derim. Malum, Tau Ceti yıldız takımında geçen yirmi yıl dünya yılına göre yirmi bin yıla denktir. Bir umut Godzilla belki ölmüştür diyerek yaşamın son temsilcileri dünyaya geri gider. Maalesef Godzilla ölmemiştir ama Haruo Sakaki’nin önderliğindeki birlikler Godzilla’yı alt etmeyi başarır. Fakat o da nesi!? Yendikleri aslında Godzilla değil, yavrusu gibi bir şeydir. Gerçek 300 metre uzunluğundaki Godzilla ilk filmin sonunda ortaya çıkar ve doğal olarak herkes şok olur. İkinci filmde işte tam buradan, nerede kaldıysak oradan devam eder. 


    Haruo Sakaki ve ekibi orijinal Godzilla’nın ortaya çıkması ile yeryüzünde dağılır. Haruo’nun hayatını hala dünyada yaşamakta olan, insan ama çok farklı bir insan türü olan kabile mensubu bir kız kurtarır. Elbette Haruo bunun şaşkınlığını yaşar. Sonuçta gezegende hala yaşayan bir canlı türü vardır. İlk şok atlatıldıktan sonra dağılan ekip bir araya gelir ve yine, yeniden Godzilla’yı alt etmenin planları yapılır.

    Bir üçlemenin ikinci, yani orta filminin işi bana göre hep zordur. Çünkü ilk filimde başlangıç – giriş heyecanı vardır ve son filmde de final. İkinci film gelişme aşaması olduğu için olaylara genelde zemin hazırlanır ve bu yüzden ilk ile son filme göre daha ağır kalır. Aynı şekilde anlattığım gibi City on the Edge of Battle da bu şekilde. Birkaç sahne dışında Godzilla dahi ortalarda görünmüyor. Daha çok plan yapılıyor, yerli halk üzerinde duruluyor ve iç çekişmeler üzerinde yoğunlaşıyor. Elbette kötü bir devam filmi değil ama ilk filmdeki tutkuyu ikinci filmde yakalamayı da ummayın. 


    CGI kısmına ilk filmin incelemesinde değinmiştim. Düşüncelerim değişmediği için yeni bir şey eklememe gerek yok. Evet, fena değiller ama gerçek çizimlerin, hele ki doksanlı yılların yerini asla tutamazlar:) Yine aynı şekilde açılış ve kapanış parçası bulunmuyor.

    Her şeyin sonuçlanacağı üçüncü film Godzilla 3: The Planet Eater, Kasım 2018’da gösterime girecek. Neler olacağını Metphies adlı karakterin after credits sahnesinde verdiği spoiler ile az çok tahmin edebiliriz. Ne olduğunu buradan yazmayacağım. Ya filmi izleyin ya da gidin internete bakın:) Tek diyeceğim, üçüncü film bence en efsanesi olacak. 

    0 comments

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan