• Şubat 03, 2019

    Yönetmen: Kei Oikawa
    Stüdyo: Feel
    Tür: Komedi Yapım Yılı: 2018
    Bölüm Sayısı: 12
    Anime Puanı: 10/7.5


    Günlük hayat – komedi temasına doğaüstü güçlerin eklendiği ve bölümler ilerledikçe bu güçlerin adeta terk edildiği Hinamatsuri’de, Hina adlı kızın Nitta adlı yakuza üyesi ile olan ilişkilerini konu alıyor. Sarı saçları, vazolara olan düşkünlüğü ile bir yakuza ailesinde üst kademe yöneticilerden olan Nitta’nın kendine has, düzenli bir hayatı vardır. Günün birinde Nitta’nın oturma odasında yumurta benzeri büyük bir cisim belirir. Üstelik cismin üzerinde küçük bir kızın yüzü de vardır. Nitta ise oldukça değişik bir tepki vererek uyumaya gider:) Sabah kalktığında ise yumurta yine oradadır ve düğmesine basıp açtığında içinden orta okul yaşlarında bir kız çıkıverir. Kızın adı Hina’dır ve telekinetik güçleri vardır. Üstelik çok da güçlüdür. Öyle ki, ağaçları bile yerinden sökebilmektedir. Nitta elbette önce korkudan Hina’ya bakmaya başlar ama günler geçtikçe aralarında bir bağ oluşur. 


    Hina’nın doğaüstü güçlerinin olması skeçvari ilerleyen, yani belirli bir hikayeyi takip etmekten ziyade olaya odaklanan animeye ilk başta farklı bir hava katmıştı. Fakat giriş cümlesinde de bahsettiğim üzere bölümler ilerledikçe Hina’nın doğaüstü güçleri yüzde doksan göz ardı edilip sıradan bir komedi animesine dönüşüyor seri. Elbette kötü değil ama başlangıçta bize vaat edilen ile ilerledikçe bizlere sunulan bambaşka. Dolayısıyla biraz puan kırdım çünkü ben doğaüstü yetenekleri olan bir kızın komik maceralarını izlemek istiyordum. Sünepe, itici, tembel, gıcık bir kızın yaptıklarını değil.

    Sünepe, itici, tembel, gıcık… Hina’yı birkaç kelimeyle anlatmam gerekirse kesinlikle bu kelimeleri kullanırım. Ve bu animenin ana karakteri kim diye sorarsanız benim cevabım Anzu’dur. İlk etapta Hina’yı geri getirmek için gelen ama dünyada kalan Anzu, harikulade bir karakter. Eylemleri, gelişimi, insan ilişkileri olsun on numara. Hina’ya baktığımızda ise parazit görüyoruz. Dolayısıyla Anzu üzerine yoğunlaşan bölümler benim için daha keyifli oldu. Dediğim gibi anime ilerleyen bölümlerde doğaüstülüğü bırakınca Anzu’yu izlemek daha eğlenceli bir hal alıyor. Bu arada, ilk bölümlerde Hina güçleri kullanmazsa enerji patlaması yaşayıp etrafı kırıp dökeceğini ima ediyordu. Lakin bu tema da ilerleyen bölümlerde rafa kalkıyor. 


    Hinamatsuri’nin çizimlerine baktığımızda anime rengarenk ve bir hayli sevimli. Aynı şekilde karakter modellemeleri de bir hayli başarılı. Hina’yı sevmesem bile çizimlerine diyecek bir sözüm yok. Anime komedi animesi olduğundan komiklik mimikleri önem teşkil ediyor ve diyebilirim ki anime görevini çok iyi yerine getirmiş. Bir tek Hitomi adlı karakterin şaşırma veya korkma efektleri iğrenç ötesi. Yani gerçekten olmamış. Şu an bile gözümün önüne geldi de… :) Müzikleri ise standart diyelim. Türüne uygun ama çok da ön plana çıkmayan parçalar mevcut seride.

    Hinamatsuri benim beklediğimden farklı bir anime çıktı. Hem iyi yönde hem kötü yönde. İyi yönü, eğlenceli olması ve bölümlerin kendilerini izlettirmesi. Kötü yanı ise ilk bölümde vaat ettiklerinin birçoğunu son bölümde göremiyoruz bile. Üstelik son bölümün son yarısı Hina veya Anzu ile ilgili bile değil. Ve son olarak anladığım üzere bir devam sezonu gelecek gibi. 

    0 comments

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan