• Ocak 31, 2019

    Yönetmen: Yuuhei Sakuragi
    Stüdyo: Crafta
    Tür: Bilim Kurgu, Fantastik
    Yapım Yılı: 2018
    Bölüm Sayısı: 11
    Anime Puanı: 10/7


    CGI teknolojisini iliklerimize kadar hissettiren bir Netflix serisiyle karşı karşıyayız. Konusu kısaca şöyle: Antik çağlardan bu yana bazı topluluklarca bilinen fakat bilim dünyasına yakın gelecekte dahil olan “Egzotik Madde (XM)”, Ingress adlı oyun görünümlü uygulamayla halkın da kontrolü altına girmiştir. Bu maddenin insan beyninde potansiyel güçler ortaya çıkarması da işleri kızıştırmıştır. Akabinde olaya dahil olan Dedektif Makoto’nun gizemli bir patlama gerçekleşen olay yerine müdahalesi sonucu bazı kritik seçimler yapması gerekir ve olaylar bununla birlikte şekillenmeye başlar. 


    Konusu ilk etapta biraz karmaşık gelebilir. Ancak devam ettikçe anlamaya ve zaten az olan bölümleri hızlıca tüketmeye başlayacaksınız. Hikâyeye aşırı hızlı bir giriş yapılması anlamlandıramadığım bazı kavramlar meydana getirdi. Fakat ilerleyen bölümlerde bu kavramlar öyle güzel bir biçimde açıklandı ki gelişen olaylara adeta bir parçasıymışım gibi dahil oluverdim. Bu yönden akıcılığını çok başarılı bulduğumu söyleyebilirim.

    11 bölümlük kısa bir seri olsa da oldukça zengin bir alt metni var bence. Özellikle yapılan benzetme ve göndermeleri anlayabilmek için “Doğu Mistisizm’i”, ”Singularity” ve “DMT” gibi kavramlara ufak da olsa aşina olmak gerekiyor. Ancak benim hayal kırıklığına uğradığım nokta da burada. Böyle güzel ve zengin bir konuyu 11 bölüme sığdırmak elbette çok zor fakat yine de -en sondaki twist haricinde- konunun çözüm bölümü bana oldukça zorlama geldi. Sırf kısa kesmek için altın değerinde bir konuyu harcamalarına bayağı üzüldüm açıkçası. 


    Serinin çizimlerinin son teknoloji olması bana sanki bir anime değil de film izliyormuşum hissiyatı verdi. Bundan da oldukça memnunum zira karakter yüzleri yine aynı teknikle çizilmiş olsa da tepki ve hareket hızları gerçek hayatla örtüştüğünden, ekrandan gözümü ayırdığımda oluşan göz ağrısını yaşamadım. Ancak en hoşuma giden husus açılış kısmı idi. Seri içi müzikler beklentimin altında kalsa da açılış ve kapanış müzikleri, konsepte uyumuyla ve şarkısının güzelliğiyle hayranlığımı kazandı diyebilirim.

    Hülasa edersek; güzel çizimleriyle, şahane Opening’i ile, hikayesine paralel hazırlanan güzel göndermeleriyle kısa ve öz bir deneyim yaşatan bu tek solukluk animeyi müsait bir zamanınızda izlemenizi öneririm. 

    0 comments

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan