• Mart 25, 2019

    Yönetmen: Li Haoling, Yi Xiao Xing, Yoshitaka Takeuchi
    Stüdyo: Comix Wave Films, Haoliners Animation League
    Tür: Hayatın İçinden
    Yapım Yılı: 2018
    Bölüm Sayısı: Film
    Anime Puanı: 10/9


    Japonya – Çin ortak yapımı olan ve bizlere de Netflix aracılığı ile ulaşan, orijinal adı ile Shikioriori olan animede üç yönetmen üç hikaye ile karşımıza çıkıyor. Hayatın içinden temalı bu hikayeleri, içeriği bakımından ayrı ayrı değerlendirip puan vermeyi uygun gördüm. Dolayısıyla yukarıda gördüğünüz puan, Flavors of Youth’un üç hikayesi ve teknik kısmının ortalaması şeklindedir. Tabi biraz da kanaat:)

    Pirinç Erişteleri 
    Pekin ve Hunan’da geçen hikayede Xiao Ming adlı karakterimiz kalabalık şehrin içerisinde kendisini hayata kaptırmış ve koşuşturan bir gençtir. Yağmurlu bir günde evine doğru yol alırken Xiao Ming, küçüklüğünü düşünür ve anılara dalar. Babaannesi ile gittiği erişteci ve San Xian Eriştelerinin tadı hala damağındadır. Enfes erişte ve Xiao Ming’in erişteler çerçevesinde anlattığı anıları hikayeler arasından en sevdiğim oldu. İlk bakışta olay sadece erişte sanabilirsiniz lakin çok daha ötesi ve bir hayli de duygusal. Dolayısıyla ilk hikayeye benim puanım 10.

    Ufak bir Defile 
    İkinci hikaye bizleri Guanghzou şehrine götürüyor. Bu hikayede modellik yapan Yi Lin ve elbise dikmeyi seven kız kardeşi Lulu’nun hayatına kısaca tanıklık ediyoruz. İki kız kardeşin bağı, mankenlik dünyası ve yaşananların anlatıldığı bu hikaye benim gözümde en zayıfı oldu. Kötü bir hikaye değil lakin özellikle Pirinç Erişteleri’nden sonra etkilenmedim diyebilirim. Dolayısıyla ikinci hikayeye vereceğim puan 7. 


    Şangay’da Aşk 
    1999 ve günümüz arasında gidip gelen bu hikayede olay tahmin edebileceğiniz üzere Şangay’da geçiyor. Li Mo adlı karakterimiz ve Xiao Yu çok iyi iki arkadaştır. Hatta arkadaştan da öte olmak üzeredirler. Lakin kaderin onlar için farklı bir planı vardır. Yetişkin Li Mo, taşınırken kutulardan birinde eski bir teyp kaseti bulur ve bu kaset Xiao Yu’dandır. Küçükken birbirlerine sürekli kaset doldurmuşlardır ama Li Mo bu kaseti hiç dinlememiştir. Akabinde geçmişe döneriz ve karakterlerin yaşamlarına, bu hale nasıl geldiklerine tanıklık ederiz. Bir Pirinç Erişteleri olmasa da Ufak bir Defile’den çok daha iyi bulduğum üçüncü hikaye için puanım 8.5 



    Flavors of Youth’taki üç hikayeyi kısaca tanıttıktan sonra aynı şekilde kısaca teknik kısmına da değinmek istiyorum. Anime müthiş bir çizim kalitesine sahip. Elbette karakterler çok fazla gerçekçi değil, daha doğrusu anime karakteriler ama arka plan ve mekan çizimleri çok kaliteli. Keza müziklerin de çizimlerden aşağıya kalır yanı yok. Özellikle hikayeleri desteklemeleri açısından besteciler on numara iş başarmış.

    Flavors of Youth, aşağı yukarı 75 dakika. Bir hikayede 25-30 dakika arası sürüyor. Bir oturuşta üç farklı yaşam – üç farklı hikaye sizleri bekliyor ve hayatın içinden tarzını, sıcak hikayeleri seviyorsanız bu anime filmini severek sizlere önerebilirim. 

    0 comments

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan