• Nisan 25, 2019

    Yönetmen: Ando Hiaroki
    Stüdyo: Polygon Pictures
    Tür: Aksiyon, Gerilim, Doğaüstü
    Yapım Yılı: 2016
    Bölüm Sayısı: 13
    Anime Puanı: 10/7


    Yine aynı yıl içinde yayınlanan ilk sezonunun devamı olan (incelemesi burada) Ajin 2’ye geçmeden önce ilk sezona ve ana hikayeye kısaca değinmek istiyorum. Anime başlamadan 17 sene önce, daha sonradan Ajin adı verilen insanlar meydana çıkmıştır. Bu insanlar ölmemektedir. Daha doğrusu öldükten sonra yaraları iyileşerek dirilmektedirler. Wolverine veya Deadpool gibi hızlı iyileşme olayı Ajin’lerde yoktur ve sadece öldükten sonra dirilerek vücut eski haline dönmektedir. Bir de IBM yahut hayalet adını verdikleri suretlerle (bu suretleri Ajin’ler istemediği sürece insanlar göremez) bir hayli tehlikeli olabilmektedirler. İlk sezonda Ajin olduğunu yeni keşfeden Kei Nagai ve Ajin olmanın avantajlarını sonuna kadar kullanan Sato’nun mücadelesini izliyorduk. İkinci sezon da ilk sezonun bıraktığı yerden devam ediyor.

    İkinci sezonun ilk bölümünde Nagai ve Nakano, Sağlık Bakanlığı’na bağlı Ajin Araştırma Birimi’nin başı Tosaki ile zoraki de olsa anlaşarak beraber Sato’nun peşine düşerler. Sato ise bir ölüm listesi yapmıştır ve istedikleri karşılanmadığı sürece sırayla listedekileri öldüreceklerdir. Ayrıca Sato’nun dediğine göre listedeki herkes öldükten sonra hala istekleri karşılanmazsa, Sato ve ekibi Japonya’yı ele geçirmekle tehdit etmektedirler. Süregelen 13 bölüm boyunca da Sato’nun birer birer hedeflerini alt etmesini ve Nagai ile Tosaki’nin “plan” yapmasını izliyoruz. 


    İçerik olarak Ajin’in ikinci sezonu aslında ilkinden pek farklı değil. Nagai’in iğrenç davranış biçimi ve hareketleri kendisinden zaten iyice soğutuyor .Sato da giderek karizma bir düşmandan uzaklaşıyor ne yazık ki. Bölümler ilerledikçe üzerine katarak ilerlese de son bölümde yaşananlardan dolayı yine biraz hayal kırıklığı yaşıyorsunuz. Ayrıca Nagai’ler bana göre biraz fazla plan yaptı:) Sato ise sanki biraz fazla abartılmış gibi. Tamam, profesyonel asker geçmişi var. Dövüşmesini biliyor ve Ajin olmanın nimetlerini sonuna kadar kullanıyor ama bu kadar profesyonel insan, bu kadar Ajin’in bile bu adamı durduramaması? Dediğim gibi biraz fazla kaçmış.

    Ajin’in çizimleri konusunda ise ilk sezonun incelemesinde yazdığımdan farklı bir şey yazmayacağım. Çizimler olarak bolca CGI’a yine doyuyoruz. Bu sefer tek fark, iki seriyi izlemem arasındaki geçen süre zarfında CGI kullanan animelere alışkanlık kazandığım için bu sefer bu kadar itici gelmedi. Müziklerde ise bir düşüş gözlemledim. İlk sezonun açılış parçası çok hoşuma gitmişken ikinci sezonun ne açılışı ne de kapanış parçasını ikinciye yeniden dinlemeye tenezzül bile etmedim. 


    Ne bayıla bayıla ne de sıkıla sıkıla izledim seriyi. Orta halli, yetişkinlere hitap eden, aksiyon sahneleri ile başarılı, bazen kilitleyen bazen gözleri kaydıran dengesiz bir anime:) İlk sezonun incelemesinde üç sezon olacak diye yazmıştım ki ortada hala üçüncü sezon yok ama ben yine de dediğimin arkasındayım çünkü animenin bitişi öyle bir sinyal verdi. 

    0 comments

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan