• Eylül 01, 2019

    Yönetmen: Shinobu Tagashira
    Stüdyo: Studio Deen
    Tür: Korku
    Yapım Yılı: 2018
    Bölüm Sayısı: 12
    Anime Puanı: 10/7


    Korku serileri ile ünlü Mangaka Junki Ito’nun eserlerinden uyarlanan animede, 12 bölüm boyunca farklı hikayelere göz atıyoruz. Durum böyle olunca ortada bahsedebileceğim bir hikaye bulunmamakta. Kimi bölümü pür dikkat izlerken kimisi ise gerçekten çok sıkıcıydı. Özellikle son iki bölümü izlerken bu denli hayal kırıklığı yaratan bölümler ile seriye veda etmek birazcık üzücü oldu. 


    Peki, ne tarz hikayeler barındırıyor seri? Japon folklörü ve geleneksel hikayeleri beklemeyin. Kimisi bilindik vodoo, kimisi günümüz adetlerinden kimisi bayağı bir sıradan, kimisi tiksindirici, kimisi ise öyle ilginç ki, izledikten sonra düşündürüyor. Mesela benim favorim rüyaları giderek uzayan ve rüyalarını gerçek hayat gibi yaşayan adamın hikayesi oldu. Düşünsenize, günlerce, yıllarca rüya görüyorsunuz ve bir anda uyanıverip o dünyaya veda ediyorsunuz. Ya da yolların evlerin içinden geçtiği ve özel hayatın olmadığı bir bölüm vardı. Burada da herkes maske takıyordu. Yemek masasında oturuyorsunuz ve ön kapıdan insanlar geçip arka kapıdan yollarına devam ediyorlar. Acayip bir fikir:)

    Korku olarak lanse edilmesine karşın animenin korku unsurlarını bulundurmadığını belirtmek isterim. En azından biz izlerken korkmaktan ziyade meraklandık ve dediğim gibi kimi bölümü merakla, kimisini uyuklayarak izledik. Korkudan ziyade farklı, çekici bir atmosferi var ve bu da hikayelerinden kaynaklanıyor. Çizimleri ise dijitallikten çok uzak ve doğal. Hatta bana biraz nostalji bile hissettirdi diyebilirim. Çizimleri ve hikayeleri birleşince hani kapalı gişe oynatan değil de ikinci sınıf düşük bütçeli filmler olur ya, öyle bir havası var. Müzikleri ve seslendirmeleri ile standartların üzerinde. Özellikle Souichi-kun’u seslendiren Yuuji Mitsuya çok başarılıydı. Ayrıca The Pinballs’ın seslendirdiği Shichiten Battou no Blues adındaki açılış parçası dinlenmeye değer. 


    Junji Ito: Collection, özünde çok iddialı bir anime değil. Sıralamalarda, en iyilerde falan bu animeyi görebilmeniz çok zor. Lakin kendine has havası ve hikayeleri ile izlenmeye değer olduğunu düşünüyorum. En azından başka animelerde asla göremeyeceğiniz garip olayları izleme garantisi veriyor. 

    0 comments

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan