• Ağustos 20, 2019


    Yönetmen: Hiroshi Haraguchi
    Stüdyo: Doga Kobo
    Tür: Tarihi, Aksiyon, Fantastik
    Yapım Yılı: 2014
    Bölüm Sayısı: 12
    Anime Puanı: 10/8
     

    Evet, yeni bir anime inceleme yazısı ile geldim. Son zamanlarında sürekli anime izlemiş biri olarak sizinle bu aralar anime yazılarıma sıklık vereceğim. Hadi animeye geçelim :)

    Meiji Döneminde gerçekleşen batılılaşma hareketleri sebebiyle insanların kılıç taşıması yasaklanmıştır. Bunu kabullenemeyen bir grup samuray isyan halindedir. Suç oranındaki artış sebebiyle suyun üzerine bir hapishane kurulur. Bu suçluları yakalayıp, hapishaneye teslim etme görevi de Kumou ailesindedir. 14. Kuşak Kumou ailesinin lideri ve aynı zamanda büyük abi olan Kumou Tenka ortanca kardeş Kumou Soramora ve küçük kardeş Kumo Chuutorou bütün zamanlarını suçluları yakalayıp teslim etmektedir. Bir gün 300 yılda bir dirilen şeytan Orochi’nin varlığını öğrenirler. Bundan sonra hem suçlulara hemde Orochi şeytanına karşı savaşacaklardır.


    Anime 12 bölümlük çıtır çerez diyebileceğimiz animelerden. Benim gibi taktım mı takıyorum diyenlerdenseniz tek oturuşta bitireceğinizi düşünüyorum. Çıtır çerez dediysem yanlış olmasın öyle boş bir anime değil. Çizimleri, müzikleri, konusu ve karakterleri ile gayet yerinde. Hem sizi gülmekten çatlatacak hemde bazı yerlerinde gözlerinize tozları kaçırtacak.. Özellikle bir sahnesi var ki.. Öhöm. Sadece animenin kısalığından yakınabilirim sanırım. Çünkü yetmiyor, yetmedi. En az 16 bölüm, hatta 24’e kadar gidermiş.

    Büyük kardeş Kumou Tenka; aşırı rahat, güler yüzlü, kafasına göre takılan, bütün yükler omuzunda olan ama herşeyle dalga geçebilen bir yapıya sahip. Abi gibi abi yahu ne diyeyim. Öyle ki.. Neyse, izleyenler anlayacaktır. Ortanca kardeş Kumou Soramora ise genç yaşında olmasının verdiği etki ile hatalar yapabilen ama zamanla olgunlaşan bir karakter. Dürüst ve abisini örnek alan bir çocuk. Ve en küçük kardeş Kumou Chuutorou. Seni yerim çocuk dedirtiyor gerçekten. Size bütün duyguları yaşatan bir çocuk. Animelerdeki bu tarz çocuk karakterleri izleyemeye bayılıyorum cidden.


    Anime Shoujo etkiketine sahip lakin romantik bir anime diyemeyiz. İçerisinde romantik kısmını karşılayan bir çiftimiz var kendileri boşrollerde değiller. Ama çok tatlılar, bunu söyleyebilirim sanırım. Romantizm yerine aşırı sağlam ve güzel işlenmiş kardeşlik bağları var. Böyle samimi ve içten olan animelerin yeri de her zaman ayrı oluyor, bilirsiniz.

    Bu anime benim rahatlıkla önereceğim bir anime oldu. Hem sıkmadan hemde keyifle ve merakla kendini izletiyor. Olaylar uzatılmadan kısa tutularak çözümlenmiş. Zaten 12 bölümcük. Benim gibi romantizm sevenlere, romantizmin “r” sini aratmıyor. Eğer sizde izlediyseniz veya izlemeyi düşünüyorsanız görüşlerinizi benimle paylaşın!


    Mangalar, Diziler, Filmler ve daha fazlası için Şemsiyenin Altındaki Kızın blogunu ziyaret etmeyi unutmayın :-)

    http://semsiyeninaltindakikiz.blogspot.com/

    0 comments

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan