• Ocak 04, 2020

    Yönetmen: Tetsuro Araki
    Stüdyo: Wit Studio
    Tür: Aksiyon, Fantastik, Dram
    Yapım Yılı: 2019
    Bölüm Sayısı: 3 veya Film
    Anime Puanı: 10/7.5


    2016 yılında çıkan 12 bölümlük Koutetsujou no Kabaneri, devamı olan ve Netflix’te üç bölüm olarak veya nette tek bölümlük film olarak bulabileceğiniz “Unto Kessen” adlı bu seride, Unto Kalesi kuşatması ele alınıyor. Kabaneler ve ilk sezon hakkında daha fazla bilgi için buradan ilk sezonun incelemesine geçiş yapabilirsiniz.

    Aslında Unto Kessen hakkında yazacak fazla bir şeyim yok. Biraz formalite icabı olacak bu yazı:) Dediğim gibi ilk sezonun devamı ve bir kuşatmayı konu alıyor. Üç bölüm olduğundan olaylar daha hızlı ilerliyor ve ilk sezonun aksine, aksiyon oranı biraz daha yüksek. Gelgelelim üç bölüm olduğu için içerik olarak herhangi bir yenilik – ek bilgi sunmuyor. Ikoma ve Mumei yine ön planda ve Ikoma, civardai kabanelerde bir gariplik sezer. Sanki kontrol ediliyormuş gibilerdir. Akabinde de olaylar gelişir zaten. 


    Tarz olarak seri çizgisini koruyor. Zaten ilk bakışta bir Shingeki no Kyojin havası sezebilirsiniz. Zaten kardeş sayılırlar çünkü yapımcı Wit Studio iki serinin de stüdyosu. Müzikler bakımından da Koutetsujou no Kabaneri kaliteli. Tek sıkıntısı içerik. Bu animeden bir Shingeki no Kyojin beklemeyin. Kabane zombileri güzel bir konu ama işleniş bakımından ilk sezon ağırdı ve şimdiki üç bölüm yorumlamak için kanaatimce yeterli değil.

    Bir oturuşta bitirilebilecek bir seri Unto Kessen. Bir önceki sezonun çizgisini bozmuyor ama üzerine de katmıyor. Dolayısıyla puanında bir değişikliğe gerek görmedim. İlk sezonu izlediyseniz elbette Unto Kessen’i de muhakkak izleyin. İzlemediyseniz, işte size ilk sezona başlamak için fırsat. 

    0 comments

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan