• Şubat 23, 2020

    Yönetmen: Mamoru Kanbe
    Stüdyo: Clover Works
    Tür: Macera, Dram
    Yapım Yılı: 2019
    Bölüm Sayısı: 12
    Anime Puanı: 10/9.5


    2019 yılının belki de en sessiz gelen ve en çok ses getiren animesi var karşımızda. Animesine geçmeden önce devam etmekte olan Mangasının 2018 yılında Shonen kategorisinde 63. Shogakukan Manga ödülünü aldığını belirtmekte fayda var.

    İngilizce adı ile The Promised Neverland olarak da bilinen anime, gösterilen takvimlerdeki yıldan anladığım kadarı ile 2045 yılında geçiyor. On bir yaşlarında olan Emma, Norman ve Ray adlı üç arkadaş, diğer otuz yedi yetim ile beraber Grace Field House adlı yetimhanede, Anne dedikleri bakıcıları ile beraber mutlu bir yaşam sürmektedirler. Evin geniş arazisi ve ormanlarla çevrili oluşu ile adeta küçük bir cennettir. Çocukların belki anne ve babaları yoktur ama burada herkes çok mutludur ve tüm çocuklara Anne kendi çocukları gibi bakmakta ve beslemektedir. En geç on iki yaşına gelindiğinde ise herkesin evden ayrılması gerekmektedir. Elbette herkes on iki yaşına kadar beklemez. Kimisi daha erken evlat edinilerek evden ayrılır. Lakin şöyle bir durum vardır; evden ayrılan birisinden asla haber alınamaz. Yani söz verdikleri halde bir mektup dahi atmamaktadırlar. 


    Her zamanki gibi yetimhane halkı mutlu mesut yaşarken Conny adındaki altı yaşındaki kızın evlat edinildiği haberi gelir. Yine bir gece vakti Conny herkes ile vedalaşır ve annenin elini tutarak normalde çocukların yaklaşmasının yasak olduğu büyük kapıya doğru ilerlerler. Fakat Conny, en sevdiği oyuncak tavşanını unutmuştur ve Emma ile Norman oyuıncağı kaptığı gibi Conny ve Annenin peşinden koşar. Yasak olan kapı bu sefer açıktır ve içeride bir kamyonet vardır. Emma kamyonetin arkasına baktığında en son beklediği şeyi görür: Conny’nin cesedi. Derken tıkırtılar gelir ve Emma ile Norman kamyonun altına saklanır. Tıkırtılar yaklaştığını iki arkadaş sesleri kimlerin veya neyin çıkardığını görür: Adeta iblis görünümlü kocaman canavarlar. Canavarların arasındaki konuşmalardan yetimhanenin aslında bir çiftlik evi ve çocukların da ürün olduğu ortaya çıkar. Emma ve Norman yakalanmadan yetimhaneye geri döner ama tavşan ayıcığı geride bıraktıklarından Anne birilerinin geldiğinden şüphelenir. Emma ve Norman gördüklerini Ray’e anlatır ve mutlu süren yaşamları burada sona erer. Artık tek bir amaçları vardır: Diğer çocukları da alarak yetimhaneden kaçmak. 


    Yakusoku no Neverland, barındırdığı merak unsurları ile ön plana çıkan bir anime. Dış dünyada ne var ve bu canavarlar neyin nesidir sorusu bölümleri heyecan içinde izlemenize sebep oluyor. Birazdan bahsedeceğim çizim tarzı bana biraz Made in Abyss’i hatırlatmış olsa da içerik olarak aslında fark ettiniz mi bilmiyorum ama Shingeki no Kyojin’e daha çok benziyor. Merak ettirme, animenin en büyük silahı ve bu silahı da çok iyi kullanıyor. Bir diğer mükemmel kullandığı etmen ise diyaloglar. Kurulan planlar, planların artıları ve eksileri, ayrıca ihtimaller öyle güzel aktarılıyor ki, çoğu zaman Agatha Christie romanı okuyorum gibi hissettim. Bu harika diyalogların on bir yaşındaki çocuklardan çıkması aslında biraz garip. Yani nihayetinde bunlar ufak çocuk ve yetişkinlerden kat be kat iyi planlama yapıyorlar. Öte yandan ise bu yazıyı yazdığım sıralar sosyal medyada gündemde olan Atakan’ı görünce çok da yadırgamamak gerektiğini düşündüm:) 


    Çizimleri dediğim gibi bana Made in Abyss’i hatırlattı. Harika arka plan manzaraları (burada genel olarak yeşil) ve sevimli karakter çizimleri. İzledikçe aslında farkı ayırt etmeye başlıyorsunuz ve animenin kendine has bir tarzı olduğunu görüyorsunuz. En başarılı nokta ise karakterler ve mimikleri. O anki atmosferi çok iyi yansıtıyorlar ve sizi animenin içine çekiyorlar. Müzikleri ise çizimler kadar harika olmasa da kötü de değiller. Açılış parçası Touch Off fena bir parça sayılmaz. Kapanış parçası ise animenin daha çok dram yönünü açığa çıkarıyor. Seslendirmeler ise on numara. Özellikle Emma’yı seslendiren Morohoshi Sumire (Fullmetal Alchemist – Nina Tucker) harika bir performans sergiliyor.

    Yakusoku no Neverland’ı büyük bir beğeni ile izledim. Tek eksik yönü olarak yarım bittiğini yazabilirim. Ekim 2020’ye kadar ikinci sezonu beklememiz gerekecek. Yani eğer hala izlemediyseniz bu animeye başlamak için daha çok vaktiniz var demektir. 

    0 comments

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan