• Nisan 04, 2020

    Yönetmen: Naoyoshi Shiotani
    Stüdyo: Production I.G.
    Tür: Bilimkurgu, Aksiyon
    Yapım Yılı: 2019
    Bölüm Sayısı: 3 Film
    Anime Puanı: 10/8


    Yaklaşık sekiz yıldır devam etmekte olan Psycho-Pass anime serisinin, üç ayrı hikaye sunan Sinners of the System adlı film üçlemesi var karşımızda. Yaklaşık birer saat süren bu filmlerde, seriden tanıdığımız farklı karakterlerin farklı hikayeleri sunuluyor bize. Psycho-Pass serisine yabancıysanız öncelikle 2012 yapımı Psycho-Pass, 2014 yapımı devam serisi Psycho-Pass 2 ve yine bir devam filmi olan 2015 yapımı Psycho-Pass: The Movie adlı serileri izlemeniz şiddetle tavsiye edilir. Kısacası Sinners of the System, iki sezon ve bir filmi izledikten sonra izlenmesi gereken bir film üçlemesi. Bu arada yazı hafif veya ağır spoilerler içerebilir, uyarmadı demeyin.

    Case 1: Crime and Punishment  
    İlk filmde ön planda olan karakterlerimiz Müfettiş Mika Shimotsuki ve eski Müfettiş yeni İnfazcı Nobuchika Ginoza. Travmatize olmuş bir kadını yakaladıktan sonra Akane Tsunemori’nin talimatıyla kadını çalıştığı ama kaçtığı özel rehabilitasyon merkezine götürmeleri emredilir. Bu merkezde Sybil Sistemi’nin potansiyel suçlu saydığı insanların rehabilite edilerek suç katsayılarının sıfıra inmezi amaçlanmaktadır. Tabi, görünürdeki amaç budur çünkü Shimotsuki ve Ginoza olaya derinlemesine indiğinde farklı amaçlar ortaya çıkacaktır.

    Crime and Punishment için üç filmin en zayıfı diyebilirim. Hikayeye bir gizem eklenmek istenmiş fakat oldukça durağan ilerlediği için bu gizem pek etkileyici olmuyor. Bunun dışında aksiyon sahneleri de kısıtlı olunca vasatı ancak aşabilmiş bir ölüm çıkıyor karşımıza. Dolayısıyla bu bölüm için puanım 7 şeklinde. 


    Case 2: First Guardian 
    İkinci filmde eski asker olan ve Kriminal Soruşturma Bölümünde İnfazcı olarak görevine devam eden Teppei Sugo ön planda. Bu filmde gökyüzünde bir göz olan ve yerdeki askerleri korumakla görevli, “First Guardian” lakablı Sugo’nun nasıl bir infazcıya dönüştüğüne tanıklık ediyoruz. İlk seride ölümüne tanıklık ettiğimiz Masaoka Tomomi de bir “flashback” hikayesi izlediğimiz için yeniden bizlerle.

    First Guardian, ilk film Crime and Punischment’e göre daha hareketli. Askeriye odaklı olması, bir dizi cinayetlerin yaşanmasının elbette bunda etkisi var. Bir de estetik dövüşler işin içine girince ilk filme göre izlenmesi daha keyifli oldu. Dolayısıyla puanım 8. 


    Case 3: On the Other Side of Love and Hate 
    Son film olan On the Other Side of Love and Hate ise üç film arasından benim favorim. Öyle ahım şahım bir fark atmıyor iki filme ama Kougami’nin başrolde olması ve hikaye bazında daha sağlam olması bu kararı almam yönünde bir etken oldu. Bu filmde de kısaca Kougami’nin Tibet-Himalaya bölgesinde bir dizi paralı asker ile tanışması ve yaşanan politik çatışmalara tanıklık ediyoruz.

    On the Other Side of Love and Hate, hikaye olarak dediğim gibi en beğendiğim film. Politik çatışmalar, askeri çatışmalar ve intikam teması derken fena bir bölüm değildi. Öte yandan (biraz ağır spoiler) Kougami’nin yeniden Japonya’ya dönecek olması, ilerleyen serilerde onu daha çok göreceğimizin kanıtı. Bu arada, üçüncü filme puanım 8.5 


    Sinners of the System, Psycho-Pass’ın genel itibariyle kalitesini koruyabilen ama üzerinde pek bir şey katamayan bir film serisi. Psycho-Pass’ı seviyorsanız genel olarak Sinners of the System’i de beğenirsiniz. Teknik kısmını da ele aldığımızda on numara çizimlerin karşımıza çıktığını söyleyebilirim. Özellikle son filmdeki pastel tadındaki renklendirmeler seriye bambaşka bir hava katıyor. Hem fütüristik bir dünya hem de Tibet’in ayakta kalmaya çalışan mistik yönü çok güzel vurgulanmış. En önemlisi de elbette müzikler. Psycho-Pass’ın müzikleri her daim iyiydi. Bu üçlemede de, seriden tanıdığımız “Abnormalize” adlı parçanın remixi bir harika. Daha harika olan ise Abnormalize’ın remixi sayesinde bulduğum “Enigmatic Feeling” adlı parçanın remixi. Bu parça için daha ötesi yok diyebilirim.

    Psycho-Pass evrenine uzun bir aradan sonra dönmemizi sağlayan Sinners of the System’ten sonra şimdi sırada, serinin devam sezonu olan Psycho-Pass 3 bulunmakta. Sinners of the System’e geri dönecek olursam; dediğim gibi film üçlemesi bizleri bu evrene geri döndürüyor ama çok da bir farklılık, yeni bir soluk sunmuyor. Üç filmin ortalamasını alarak verdiğim puan da ortada. 

    0 comments

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan